Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer włącza się i wyłącza

Kawamintai

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Po wyczyszczeniu komputera (oczywiście sprężonym powietrzem) po jego złożeniu komputer włącza się i wyłącza i tak już jest od godziny. Co jest powodem?

7891614428580671076560.png

Opublikowano

Znaczy się też tak miewam że komputer sam się włacza/wyłącza.

Spróbuj położyć komputer pionowo (jeśli jest za nisko daj jakiś karton,byleby nie pufe czy coś co powodowałoby przegrzewanie się.

Opublikowano

Znaczy się też tak miewam że komputer sam się włacza/wyłącza.

Spróbuj położyć komputer pionowo (jeśli jest za nisko daj jakiś karton,byleby nie pufe czy coś co powodowałoby przegrzewanie się.

Cały czas jest pionowo :D

Dodam, że nie słychać tego takiego "bęg" od biosu.

Opublikowano

Spróbuj docisnąć płytki RAMu.

Dociskałem już, wyciągałem, przemieniałem i nic nie dało. Jutro dodam do serwisu, ale mi się zdaje, że to płyta główna lub zasilacz. Niestety nie mam jak sprawdzić.

Walłem się ze słowami  xD

Ustaw go "poziomo".

Domyśliłem się, że o to chodzi i też nie działa, ale troszkę dłużej był włączony za pierwszym razem, ale i tak nie było słychać tego "BĘG" :D

Opublikowano

Może to być problem z cmos (kolega miał podobnie). Proponuję wykonać reset BIOS`a poprzez złączenie dwóch styków elektrycznych (znajdujących się najczęściej obok baterii CMOS) jumperem lub płaskim śrubokrętem. 

Opublikowano

Może to być problem z cmos (kolega miał podobnie). Proponuję wykonać reset BIOS`a poprzez złączenie dwóch styków elektrycznych (znajdujących się najczęściej obok baterii CMOS) jumperem lub płaskim śrubokrętem. 

Resetowałem poprzez wyciąganie baterii oraz tym sposobem co ty powiedziałeś. Nic to nie dało, dzisiaj dałem komputer do serwisu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...