Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Ekko czy Yas mid

Gość Zarhid

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yasuo jest bardziej skomplikowany i wymaga większego rozegrania do playsów. Zależy jak lubisz grać generalnie wolę Yasuo

Opublikowano

Ogólnie wolę Yasuo, ale on wymaga dużego ogarnięcia. Jeśli masz ochotę grać jednym championem, żeby go ogarnąć to weź Yasuo. Jest bardzo fun 2 play, ma niskie cd, działa fajnie w każdej fazie gry.

Opublikowano

Też wolę yasuo od ekko. Ale na moim drewnianym elo przeważnie ludzie nie są w stanie zrozumieć, że kiedy gram ad mida to byłoby fajnie, gdyby przynajmniej top/jungle miało jakieś ap.

Yasuo gra się bardzo przyjemnie, ma mocną pasywę (x2 cryt), brak kosztów many, małe cd na ulti, dobry na mete poke'ujących midlanerów.

Pamiętaj, że używając camp w jungli możesz przeskakiwać niektóre ściany dzięki swojemu 'e'.

giphy.gif

Opublikowano

Yasuo bierz, jest dobry, A aby grać ekko perf trzeba na nim troszku posiedziec

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

Opublikowano

Ekko według mnie jest jedną z trudniejszych postaci przez jego ulta - robi DMG, ale trzeba to wyczuć.

Yasuo to znienawidzona przeze mnie postać, ma wszystko: DMG, escape, protect (W).

Anyway - Ekko jest o wiele trudniejszy od Yasuo, w moich oczkach.

Opublikowano

Mi nie chodzi o trudnosc postaci tylko o użyteczność i łatwość carrowania.

Opublikowano

Mi nie chodzi o trudnosc postaci tylko o użyteczność i łatwość carrowania.

Nie ma czegoś takiego jak łatwości carrowania, każda postać jest trudna na swój sposób a jak tego nie ogarniesz to nie będzie "łatwego carrowania"

Oby dwa champy są bardzo trudne i skomplikowane, co prawda bardzo mocne. Ale ... Zawsze możesz trafić na kogoś kto jednak też mainuje jakąś postać i żeby właśnie carrować musisz wyczuć champa (yasuo,ekko) w 100%.

Niestety wymaga to poświęcenia czasu i dosyć dobrego rozplanowania rozgrywki.

Osobiście polecam Ci Yasuo, mechaniką bardziej mi się podoba. Możesz łatwo omijać skille, bądź je blokować. 

Dobra pasywka na postacie co często harrasują. I wyśmienity ult który w połączeniu z Malphite / Alistarem jest wręcz nie do ominięcia :)

say_my_name_by_armagaten-daowbqg.png

Devils inside my mind

Opublikowano

Ja tam wolę Ekko. Na początku trudno ci będzie go wyczuć, chodzi tu głównie o doskok i tarczę, jak już się nauczysz dobrze grać to możesz stać się nie do zgankowania.
Ulcik to mistrzostwo we wkurzaniu innych a jeśli dobrze go użyjesz możesz wykonać zaje[cenzua] kombo. Poza tym Yasuo w Late Game może tylko czaić się i czekać na podrzucenie przeciwnika, w tym czasie ty jako Ekko wskoczysz zrobisz swoje i cofniesz się ultem jak gdyby nigdy nic. Ale decyzja to już należy do ciebie. :)

Bez nazwy.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...