Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Okradli mnie

skantrus98

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sluchajcie ,dzisiaj sprzedałem swoją kose w cs:go , gośc mi dał 80 euro w takiej postaci , dałem wam screena ,CHCE WIEDZIEC JEDNĄ RZECZ , czy gość mnie oszukał i najwazniejsze czy moge te pieniądze w jakis sposób przelać na moj steam ,zeby kupic inną kose . bardzo prosze o pomoc !!

post-1033495-0-27241600-1439812270_thumb.png

Opublikowano

Jak masz hajs na paypalu to przecież możesz doładować steama 3x25 euro i potem 1x5 euro i masz te 80€ na koncie... Jaki problem ?

Opublikowano

O to chodzi ,ze nie mam tego na paypalu ,mam tylko takiego maila , myslałem ze musze jakos tą kase przelać na paypala ,ale nie wiem w jaki sposób ! 

Opublikowano

­w tym momencie jesteś w plecy 80€... Następnym razem czytaj ze zrozumieniem i nie wysyłaj noża, jeśli nie doszły Ci pieniądze na paypala... (lol)

Opublikowano

Kolejny gimbus dał się okraść. Ludzie dalej będą kraść bo się dajecie <3. Jesteś w plecy 80 euro. Następnym razem uważaj i sam oceń czy ta lekcja była tyle warta.

Opublikowano

Mozesz zglosic go na policje, bo powyzej 200zł mozna. Namierzą go po ip i ma przeje*ane. Ja tak odzyskalem konto (w innej grze).

Teraz niech policja szuka go za granicą za zabranie jakiegoś przedmiotu w grze... Raczej mają inne rzeczy na głowie. 

Opublikowano

Następnym razem polecam patrzeć od kogo jest mail i czy rzeczywiście pieniądze są na koncie zamiast od razu kolesiowi dawać przedmiot. Samo to że treści maila jest że to jakaś faktura.

Opublikowano

Mozesz zglosic go na policje, bo powyzej 200zł mozna. Namierzą go po ip i ma przeje*ane. Ja tak odzyskalem konto (w innej grze).

95% na policje nie pojdzie tak więc dlatego tyle ludzi oszukuje ale z tego co widze w ostatnim czasie spory zarobek na tym jest ^^

pkt 1. Jak nie widzisz hajsu na koncie bankowym/pp itd. nigdy nie dawaj przedmiotu żadnego ;)

Taka jest zasada szkoda 80 euro :P

Opublikowano

Na policji oczywiście można się starać o wyrok dla gościa, który cię okradł, ale nie jest to proces, który trwa, krótko. Takie sprawy potrafią się dłużyć nawet ponad rok. 

Oczywiście jak najbardziej idź na policję i to głoś. Jakbyś potrzebował jakiejś pomocy to pisz.

LukaSuper.png

Opublikowano

"Ross Arthur send you an invoice for 80"

Ross Arthur wysłał Ci fakturę z kwotą 80€

Tyle, nic z tym nie zrobisz, ponieważ ja już dawno zwątpiłem w polską policję. Zapamiętaj jedno - Najpierw kasa, potem przedmiot.

Opublikowano

Już widzę jak autor tematu idzie na policje a ci radośnie śpieszą mu z pomocą.

Kradzież jest powyżej 400zł.

C***a możesz zrobić, pozostaje ci płakać. Masz nauczkę na przyszłość.

Opublikowano

Już widzę jak autor tematu idzie na policje a ci radośnie śpieszą mu z pomocą.

Kradzież jest powyżej 400zł.

C***a możesz zrobić, pozostaje ci płakać. Masz nauczkę na przyszłość.

Specjalisto. Ty lepiej się prawem nie zajmuj. 

Artykuł 119, paragraf pierwszy Kodeksu Wykroczeń

Kto kradnie lub przywłaszcza sobie cudzą rzecz ruchomą, jeżeli jej wartość nie przekracza 250 złotych, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.

Do 250 złoty jest jedynie wykroczenie. Powyżej 250 jest to przestępstwo.

­

Opublikowano

Specjalisto. Ty lepiej się prawem nie zajmuj. 

Artykuł 119, paragraf pierwszy Kodeksu Wykroczeń

Kto kradnie lub przywłaszcza sobie cudzą rzecz ruchomą, jeżeli jej wartość nie przekracza 250 złotych, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.

Do 250 złoty jest jedynie wykroczenie. Powyżej 250 jest to przestępstwo.

­

A tak btw to ten paragraf nie zmienił się na 400? 

­

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...