Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Starcraft II Wolno chodzi w menu

Katalizator3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam mały problemik opisany w temacie

Ogólnie to jest loading screen, normalnie się ładuje, nie zacina, aż do czasu kiedy włączy się główne menu

Nim pojawi się tło i będę mógł cokolwiek kliknąć muszę czekać z 2-3 minuty, wtedy jest ok

To samo jest kiedy wejdę do gier dowolnych lub do salonu gier, jest to samo, muszę czekać 2-3 minuty zanim będę mógł cokolwiek kliknąć

Co zrobiłem:

Zaktualizowałem sterowniki do karty graficznej i procesora (trochę pomogło, szybciej się ładuje)

I to tyle, nie robiłem reinstallu ponieważ mam jakieś problemy z netem i wolno by się ściągało

Doradźcie jeszcze co mogę zrobić

Posiadam system Windows 10, na 7 tych problemów nie było (no dobra, czasem się zacięło ale na sekundę)

Jeśli będzie trzeba to podam specyfikację, na razie nie mam do niego dostępu

Liczę na pomoc ^^

ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0

AMD FX-8320E EIGHT CORE 3.5GHZ

SAPPHIRE RADEON 7850 HD

CRUCIAL BALLISTIX ELITE 2x8 GB DDR4

WINDOWS 7 ULTIMATE 64BIT

Opublikowano

Podaj specyfikacje kompa

System: Windows 10 Pro x32

Typ procesora DualCore AMD Athlon 64 X2, 3000 MHz (15 x 200) 6000+

Pamięć fizyczna 2048 MB  (DDR2-800 DDR2 SDRAM)

Karta wideo AMD Radeon HD 7800 Series  (2 GB)

SAPPHIRE RADEON 7850 HD

WINDOWS 7 ULTIMATE 64BIT

Opublikowano

Za mało ram, ten procek ogranicza karte. Pokaż temperatury. Ponadto aktualnie windows 10 jest c*****y do gier i ponoć obniża fpsy.

Opublikowano

596ff2741fdff_post-1092827-14399072943847_thumb.jpg Po kilkudziesięciu minutach grania

SAPPHIRE RADEON 7850 HD

WINDOWS 7 ULTIMATE 64BIT

Opublikowano

win 10 strasznie źle wpływa na sc2 z tego co mi bylo dane sprawdzic. tak samo mala ilosc ram w tym wypadku. polecam jakas 7/8 i dolozenie ramu. 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jeżeli aktualizowałeś system np. z Windows 8 do 10, to niestety, ale jesteś praktycznie zmuszony do ponownej instalacji StarCrafta i aplikacji Battle.net. Sporo ludzi ma z tym problemy.

Do tego po ostatniej aktualizacji StarCraftsów do wersji 3.0 są ogromne problemy z optymalizacją. Ludzie z i7 i GTX980 mają po kilka FPS podczas bitwy. U jednych gra działa normalnie, u innych tragicznie.

ㅈㅈ.

• 2 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Za mało ram, ten procek ogranicza karte. Pokaż temperatury. Ponadto aktualnie windows 10 jest c*****y do gier i ponoć obniża fpsy.

Wiem że problem rozwiązany ale chciałem tylko coś wyjaśnić. Nie ma takiej możliwości żeby procesor ograniczał kartę graficzną i na odwrót ta teoria została już dawno obalona.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

po 1 jak bedziesz miec pieniazki zmien ddr2 na ddr3 przynajmniej 2gb zalecane przez blizzarda ale ja polecam od razu 8 albo 2x8 bo tera tanio mozna kupic

po 2 zmien windows bo blizzard nie suportuje jeszcze podobno windowsa 10 pomimo tego ze masz 10 to jeszcze 32 bit zmien sobie najlepiej na 7 proffesional 64 bit

po 3 zazwyczaj jest tak ze najnizsze wymagania bardziej obciazaja kompa jak srednie ja mialem tak na starym kompie z gta 5 na najnizszych mialem 20-30 fps na srednich 40-50 nawet 60

mam nadzieje ze pomoglem

Pomoglem?

Nie ma za co :P

Szukam serva do cabala.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...