Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zabezpieczenie servera przed osobami trzecimi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, mam pliki od terenzo 2014 gdzie znajdują sie hasła i loginy w configach pod tytułem : mt2 mt2!@# , lepiej je odrazu zmienić, wiec tak uczyniłem.
Zmieniłem:

WinSCP :
db -conf.txt
auth-config
game-config
game99-config
Navicat:
mysql-user

restartuje mysql po zmianach, startuje server i błąd: "cannot open direct sql connection to host: localhost user: ***** db: common
cannot start server while no common sql connected"

wiadomo baza danych, lecz zmieniłem login i hasło..

Pytanie do was gdzie jeszcze należy zmienić tak aby server startował ? o czym zapomniałem ??

Pozdrawiam serdecznie,

# CASE: GELID DARKFORCE           # RAM: ADATA 7-7-7-20 3X2   # PSU: Thermaltake 730 SE
# Mouse:ZOWIE FK2 2012   # CPU: I7 920 4,20GHZ  # SOUNDCARD: Creative Sound Blaster X-FI XtremeGamer
# Mousepad: SteelSeries QcK +        # CPU COOLER: PROLIMATECH MEGAHALEMS REV 2.0 SILVER
# Headset: SteelSeries 5hv2 White    # MOTHERBOARD: P6T DELUXE V2   # CARD: GTX 580 MSI TWIN FROZR
# Keyboard: TESORO DURANDAL ULTIMATE MOBA  # MONITOR: SAMSUNG 85 HZ DUNNO MODEL  # HD: SSD 128 KINGSTON,BE WD1003FZEX 1TB

Opublikowano

sysera poszukałem troche w całym varu ale go nie ma, jest tylko .eer

050120  6:21:13 [Note] Event Scheduler: Purging the queue. 0 events
050120  6:21:15 [Warning] /usr/local/libexec/mysqld: Forcing close of thread 81  user: 'root'

050120  6:21:15 [Warning] /usr/local/libexec/mysqld: Forcing close of thread 65  user: 'root'

050120  6:21:15 [Warning] /usr/local/libexec/mysqld: Forcing close of thread 62  user: 'root'

050120  6:21:15 [Warning] /usr/local/libexec/mysqld: Forcing close of thread 58  user: 'root'

050120  6:21:15 [Warning] /usr/local/libexec/mysqld: Forcing close of thread 57  user: 'root'

050120  6:21:15 [Warning] /usr/local/libexec/mysqld: Forcing close of thread 56  user: 'root'

050120  6:21:15 [Warning] /usr/local/libexec/mysqld: Forcing close of thread 55  user: 'root'

050120  6:21:15 [Warning] /usr/local/libexec/mysqld: Forcing close of thread 37  user: 'root'

050120  6:21:15 [Warning] /usr/local/libexec/mysqld: Forcing close of thread 36  user: 'root'

050120  6:21:15  InnoDB: Starting shutdown...
050120  6:21:16  InnoDB: Shutdown completed; log sequence number 1595675
050120  6:21:16 [Note] /usr/local/libexec/mysqld: Shutdown complete

050120 06:21:16 mysqld_safe mysqld from pid file /var/db/mysql/kvm.pid ended
050120 06:21:16 mysqld_safe Starting mysqld daemon with databases from /var/db/mysql
050120  6:21:16 InnoDB: The InnoDB memory heap is disabled
050120  6:21:16 InnoDB: Mutexes and rw_locks use GCC atomic builtins
050120  6:21:16 InnoDB: Compressed tables use zlib 1.2.7
050120  6:21:16 InnoDB: Initializing buffer pool, size = 128.0M
050120  6:21:16 InnoDB: Completed initialization of buffer pool
050120  6:21:16 InnoDB: highest supported file format is Barracuda.
050120  6:21:16  InnoDB: Waiting for the background threads to start
050120  6:21:17 InnoDB: 5.5.33 started; log sequence number 1595675
050120  6:21:17 [Note] Server hostname (bind-address): '0.0.0.0'; port: 3306
050120  6:21:17 [Note]   - '0.0.0.0' resolves to '0.0.0.0';
050120  6:21:17 [Note] Server socket created on IP: '0.0.0.0'.
050120  6:21:17 [Note] Event Scheduler: Loaded 0 events
050120  6:21:17 [Note] /usr/local/libexec/mysqld: ready for connections.
Version: '5.5.33'  socket: '/tmp/mysql.sock'  port: 3306  Source distribution

# CASE: GELID DARKFORCE           # RAM: ADATA 7-7-7-20 3X2   # PSU: Thermaltake 730 SE
# Mouse:ZOWIE FK2 2012   # CPU: I7 920 4,20GHZ  # SOUNDCARD: Creative Sound Blaster X-FI XtremeGamer
# Mousepad: SteelSeries QcK +        # CPU COOLER: PROLIMATECH MEGAHALEMS REV 2.0 SILVER
# Headset: SteelSeries 5hv2 White    # MOTHERBOARD: P6T DELUXE V2   # CARD: GTX 580 MSI TWIN FROZR
# Keyboard: TESORO DURANDAL ULTIMATE MOBA  # MONITOR: SAMSUNG 85 HZ DUNNO MODEL  # HD: SSD 128 KINGSTON,BE WD1003FZEX 1TB

Opublikowano

Jak zmieniłeś hasło to jak ma Ci baze załadować ?

gotowiec od terenzo jest zrobiony tak ze odpala baze tym hasłem mt2!@#. 

Wyżej masz wszystko napisane wystarczy przeczytać, nie czekaj na gotowca sam pomyśl, popróbuj. pozdrawiam 

Opublikowano

tak wszedzie są 0777

Opublikowano

Wytłumacz mi po jakiego zmieniłeś te hasła?

Przez te hasła połączysz się tylko z localhosta mowa tutaj o tych z configa. Czyli żeby wejść przez te passy musiałby ktoś się włamać na maszynę. Przywróć takie jakie były i będzie okej.

Opublikowano

k***a, jak je zmieniam na mt2 to oczywiście działa, stawiam bete na vpsie to przydało by sie to zmienić.....

Opublikowano

@Maxrik o taką odpowiedz mi chodziło, dzieki wielkie masz plusa

Opublikowano

@plajdoliniak11

Nie tego się nie zmienia(tzn można zmienić ale nie ma takiej potrzeby). Jeszcze raz ci powtórzę że przez te dane nikt ci się do mysql nie zaloguje nawet ty.

Jak się nie znasz to się nie wypowiadaj. Połączy się po localhoscie.

Opublikowano

@Elcardia.pl

Widzę że praktykujesz bo twoja inteligencja bije na głowę wszystkich.

@topic

Dane które są w configach channeli zostaw spokojnie nikt się nie wbije, idioty wyżej nie słuchaj bo ktoś mu powiedział że może się z localhosta łączyć i jest hakierem itp.

Opublikowano

@Elcardia.pl

Widzę że praktykujesz bo twoja inteligencja bije na głowę wszystkich.

@topic

Dane które są w configach channeli zostaw spokojnie nikt się nie wbije, idioty wyżej nie słuchaj bo ktoś mu powiedział że może się z localhosta łączyć i jest hakierem itp.

Kolego, zamknij pyszczek bo nie wiesz do kogo się zwracasz, typ napisał że nie da się na to konto połączyć więc go uświadomiłem że jest to możliwe, ale czego spodziewać się po jakimś randomie który umiejętności może pokazać jedynie w poście  <3

Opublikowano

@Elcardia.pl

Nie jesteśmy i nie będziemy kolegami także nie zwracaj się do mnie tak. Następnym razem czytaj bo napisał że nie może połączyć się na inne konto które stworzył, kłócisz się że ma to zmienić, wytłumacz mi po co? skoro na konto które ma w configach nikt nie wejdzie chyba że z localhosta, czyli z maszyny na której ma serwer. Ja nie muszę nikomu swoich umiejętności okazywać, wystarczy mi to że na nich zarabiam i administracja linuxów to moja praca, na freebsd zacząłem się bawić jak zacząłem sponsorować serwery a i tak wiem o tym systemie więcej niż ty. Jeszcze mi napisał że jestem randomem no proszę cię chłopie proszę cię weź wyjdź z tego forum.

Opublikowano

@Elcardia.pl

Nie jesteśmy i nie będziemy kolegami także nie zwracaj się do mnie tak. Następnym razem czytaj bo napisał że nie może połączyć się na inne konto które stworzył, kłócisz się że ma to zmienić, wytłumacz mi po co? skoro na konto które ma w configach nikt nie wejdzie chyba że z localhosta, czyli z maszyny na której ma serwer. Ja nie muszę nikomu swoich umiejętności okazywać, wystarczy mi to że na nich zarabiam i administracja linuxów to moja praca, na freebsd zacząłem się bawić jak zacząłem sponsorować serwery a i tak wiem o tym systemie więcej niż ty. Jeszcze mi napisał że jestem randomem no proszę cię chłopie proszę cię weź wyjdź z tego forum.

Wróć się do podstawówki, tam uczyli czytania ze zrozumieniem.

Jeśli twierdzisz że potrafisz czytać ze zrozumieniem, to zastanów się nad wizytą u specjalisty, bo masz problem z oceną sytuacji.

Opublikowano

@Elcardia.pl

Wejdzie przez localhosta, tylko tunelowanie ssh włączy.. Zapierdol głową w beton, pomoże. 

topic. Przywróć configi, sprzed edycjii. Ostatecznie wyślij na pw. wklejkę z configami.

Opublikowano

@Elcardia.pl

Boże proszę cię, 

http://prntscr.com/85sg9b

Odkryłeś Amerykę! Brawo jesteś moim bogiem. Wjebałeś się w wątek z rzeczą oczywistą którą napisałem 2 posty wyżej i nadal drążysz temat, widzę że ty jeszcze nawet tej podstawówki nie skończyłeś. Wiem że trudno ci się do błędu przyznać ale już możesz to zrobić.

http://prntscr.com/85sh7w

@1361622928-U485574.pngSinglu

żeby wejść przez te dane, musi być na maszynie na której stoi ta baza, skoro jest ktoś na tej maszynie to na cholerę by miał się łączyć przez ssh do mysql skoro może wejść po prostu w katalog /var/db/mysql/ i sobie tą bazę skopiować? Przecież to jest tylko strata czasu zmieniać te dane.

Opublikowano

@Elcardia.pl

Boże proszę cię, 

Odkryłeś Amerykę! Brawo jesteś moim bogiem. Wjebałeś się w wątek z rzeczą oczywistą którą napisałem 2 posty wyżej i nadal drążysz temat, widzę że ty jeszcze nawet tej podstawówki nie skończyłeś. Wiem że trudno ci się do błędu przyznać ale już możesz to zrobić.

żeby wejść przez te dane, musi być na maszynie na której stoi ta baza, skoro jest ktoś na tej maszynie to na cholerę by miał się łączyć przez ssh do mysql skoro może wejść po prostu w katalog /var/db/mysql/ i sobie tą bazę skopiować? Przecież to jest tylko strata czasu zmieniać te dane.

Jaki Ty jesteś ułomny. Brak mi słów. Skąd Ty wiesz jaką szkołę ukończyłem? Wypowiedziałem się odnośnie Twojej bezsensownej odpowiedzi. 

topic. Czekam na wklejki na pw.

Opublikowano

@Elcardia.pl

Boże proszę cię, 

Ty baranie, nadal nie zrozumiałeś że chodzi mi o tekst "przez te dane nikt ci się do mysql nie zaloguje nawet ty"?

Jesteś głupszy niż mi się wydawało, tym postem kończę dyskusję ;)

Opublikowano

@plajdoliniak11

Nie tego się nie zmienia(tzn można zmienić ale nie ma takiej potrzeby). Jeszcze raz ci powtórzę że przez te dane nikt ci się do mysql nie zaloguje nawet ty.

Połączy się po tunelu ssh.

would u miss me? 1105814451671351221478.png

Opublikowano

@Crime. tak połączy się, widzę że żaden z was nie wie o czym mówi. Żeby wejść po localhoscie musi mieć dane do maszyny wejść na nią i dopiero się zalogować. Ja zostawię takie dane w mysql i odpale na nich serwer a wy spróbujecie wejść okej?

Ty baranie, nadal nie zrozumiałeś że chodzi mi o tekst "przez te dane nikt ci się do mysql nie zaloguje nawet ty"?

Jesteś głupszy niż mi się wydawało, tym postem kończę dyskusję ;)

Trzeba było przeczytać post który pisałem wcześniej 

Wytłumacz mi po jakiego zmieniłeś te hasła?

Przez te hasła połączysz się tylko z localhosta mowa tutaj o tych z configa. Czyli żeby wejść przez te passy musiałby ktoś się włamać na maszynę. Przywróć takie jakie były i będzie okej.

o ten a potem dopiero się wypowiadać, przyznaj że po prostu chciałeś nabić bezsensownego posta albo nie umiesz czytać.
Opublikowano

@Crime. tak połączy się, widzę że żaden z was nie wie o czym mówi. Żeby wejść po localhoscie musi mieć dane do maszyny wejść na nią i dopiero się zalogować. Ja zostawię takie dane w mysql i odpale na nich serwer a wy spróbujecie wejść okej?

O czym Ty mówisz, na początku piszesz że nie ma szans na połączenie po localhoscie, a ja Ci piszę że da radę.

would u miss me? 1105814451671351221478.png

Opublikowano

@Crime. Popatrz na cytat w poście wyżej(moim dla jasności) jest to cytat mojego pierwszego postu w tym temacie, przeczytaj i zastanów się co napisałeś.

Dokładniej to zdanie "Przez te hasła połączysz się tylko z localhosta mowa tutaj o tych z configa."

Pisałem to kilka razy a wy nadal piszecie jakieś swoje bzdury i robicie autorowi tematu mętlik w głowie. Temat powinien być zamknięty bo sprawa była wyjaśniona już po moim 1 poście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...