Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cabal Online vs. Cabal 2 - Gdzie zacząć?

ShakeITMetin2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To Ty powinieneś wybrać co ci się bardziej podoba. Cabal 2 jest nową grą, więc często pojawia się kilka bugów, jeżeli nie masz dobrej maszyny to będziesz miał mało fps, bo jest fatalnie zoptymalizowana. Obie gry są dosyć podobne, chociaż wydaje mi się, że cabal 2 ma większy nacisk na party. Jeśli miałbym wybierać to osobiście wróciłbym do cabala 1, cabal 2 nie wywarł na mnie pozytywnego wrażenia przez ilość bugów w pierwszy dzień OBT, których nie było podczas CBT. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak dla mnie to z Cabalem 2 za bardzo się pospieszyli zarówno z CBT a zwłaszcza z OBT .
Chociażby brak twarzy postaci w cutscenkach ... god bless me -_-

Ja osobiście polecam Cabala 1 , ale odradzam global . Na globalu ciężko coś teraz osiągnąć bez ładowania hajsu/PLN .
Musiałbyś serio z kolegą siedzieć non stop na dungeonach z nadzieją , że uda wam się coś wydropić ...

Z prywatnych serwerów polecam "Moon Night Cabal" . Gra tam kilku polaków i serwer naprawdę stabilnie postawiony bez jakichś większych bugów .
Po kilku dniach grania już można jakieś sensowne EQ ogarnąć i ustawić się z hajsem :D

Opublikowano

Cabal 2 ma wiele minusów, zaczynając od głupiego braku Kryształowej tarczy dla FS czy kryształowego łuku dla FA, po zabranie klimatu z pierwszej części, opłaca się grac na globalnym serverze, na ch1 Mercury gra masa osób, szybko się leveluje (duzo szybciej niż kiedys) moim zdaniem te uproszczenia wpłyneły na + do gry. Z dropem podobno ciezej, ale trzeba farmić dungi i podobno można się dorobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...