Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

windows 8.1

Aluminiowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie posiadam kodu do win 8.1 lecz go zainstalowałem co zrobic?Bo wyskakuje mi co jakiś czas okienko żebym podał klucz... Proszę o szybką pomoc ;cc Ps. dodałem tutaj bo nwm gdzie :/ prosze szybko

Opublikowano

Nie posiadasz klucza ? Co zrobić ? Otóż najlepiej kupić oryginalny(na allegro nie są aż takie drogie).

Piractwa tutaj nie wspieramy.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

mi nie chodzi o piractwo ... mam oryginalny win 8 robiony odrazu i wgl... ale przypadkowo akceptowałem aktualizacje do win 8.1 chociaż tego nie chce ... bo wyskakuje prozba o klucz którego nie posiadam bo wszystko firma lenovo mi robiła ...

Opublikowano

Update powinien być w takim razie bezproblemowy i klucz z 8 powinien działać(update z 8 do 8.1 jest darmowy).

Jeśli chodzi o powrót do 8 to funkcja "Recovery" w laptopie. Nie wiem jaki to model, ale prawdopodobnie, żeby wejść w rozszerzone opcje będzie to przycisk gdzieś z lewej strony obudowy. To się wiąże z utratą danych, więc lepiej zrób kopie.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

załączam plik ;-; powiedz mi co mam zrobić?Nie posiadam kodu bo mówię że odrazu wszystko miałem ... chce tylko ostatnią aktualizacje cofnąć:/ bo przypadkowo to zrobiłem ;/ a jak zaktualizowałem do tego win 8.1 to mam dalej to co miałem na win 8 ;-; a więc powiedz co mam zrobić :/ Jest ktoś w stanie mi pomóc?Bo zależy mi na czasie i to bardzo bo potrzebuję laptopa do pracy a nie może mi takie coś wyskakiwać co jakiś czas :/

post-702716-0-09740400-1439760585_thumb.png

Opublikowano

Po aktualizacji do 8.1 praktycznie nie da się cofnąć do 8 bez reinstalacji(lub recovery). Dziwny przypadek, bo jeśli jest tak, jak mówisz(czyli laptop oryginalnie z 8), to nie powinno pytać o klucz. Spróbuj jeszcze raz wpisać klucz(na spodzie laptopa powinna być naklejka).

Skorzystaj jeszcze ze skryptu i sprawdź czy oba klucze (zainstalowany i OEM) są takie same - http://www.speedyshare.com/KQfQh/ShowKey1.1.vbs

Retro PC:

Opublikowano

a co będzie przy nim pisało ?bo troche ich mam :/ naklejke mam z tyłu monitora na laptopie :> tam coś ? Niedawno z naprawy przyszedł (z niemiec) i wgl nwm co zrobić :/ co pisać będzie przy tym kluczu? Ps. na spodzie niema naklejki jest na monitorze (z tyłu) ale tam jest jakieś kilka kodów i nie kodów które to będzie?

A jakieś przywracanie systemu o 2-3 dni czy coś?Da radę /?:/ Pytam bo nie wiem :/

Opublikowano

Na naklejce powinno pisać Windows 8, kod kreskowy i klucz. Naklejka z reguły jest na spodzie laptopa w środkowej części.

Retro PC:

Opublikowano

Z tego co wiem, to powinno być 25 cyfr. Użyj skryptu, który załączyłem i podaj czy dwa klucze(installed i OEM) są takie same.

Retro PC:

Opublikowano

Jeśli masz jakieś kopie zapasowe, to możesz spróbować, ale nie wiem, jaki będzie tego skutek.

Jaki wynik dało odpalenie skryptu ? Jeśli nie wiesz, co jest co, to daj screenshota zamazując dane i zostawiając tylko kilkuznakowe końcówki.

Retro PC:

Opublikowano

screena z tego ?Serio nie wiem już zielony jestem z tego :/ na laptopie nie mam żadnego napisu key ani nic...

JFN**-*****-K8G7V-4QDCD-***** OEM key znalazło 

*34**-*****-64THK-C7CKG-***** installed key

i co teraz?

ja Ci powiem że już nawet nie chce aktywować jak nwm jak tylko żeby mi ta informacja nie wyskakiwała:/

Ale jakby się dało to bym się ucieszył :)

post-702716-0-16434200-1439764043_thumb.png

Opublikowano

Kilka postów wcześniej dałem linka, podaję go jeszcze raz http://www.speedyshare.com/KQfQh/ShowKey1.1.vbs  - pobierz i odpal. W dwóch rubrykach - Installed Key i OEM Key - powinny być klucze. Sprawdź czy są takie same.

Retro PC:

Opublikowano

Kilka postów wcześniej dałem linka, podaję go jeszcze raz http://www.speedyshare.com/KQfQh/ShowKey1.1.vbs  - pobierz i odpal. W dwóch rubrykach - Installed Key i OEM Key - powinny być klucze. Sprawdź czy są takie same.

Powiem Ci tak ... KOCHAM CIĘ K***A MAĆ TYPIE ZA TO ŻE MI POMOGŁEŚ ^^ TEN 1 KOD DZIAŁA :D JUŻ AKTYWOWANY !!!:D DZIĘKI BARDZO SORY ZA CAPSLK ALE SIĘ W C**J CIESZE ;D POZDRAWIAM

Opublikowano

Ten co działa, to właśnie OEM - czyli właściwy. Czasem tego typu przypadki się zdarzają, a że wszystkie opinie twierdzą, że 8.1 jest lepszy od 8, to w tym kierunku wolałem wałkować temat.

Trochę żeśmy naspamowali, ale ważne, że problem rozwiązany :P

Retro PC:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...