Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Samoobrona, system podobny do Krav Magi.

Hoodini

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie ludkowie, potrzebuje pomocy. chcę się nauczyć jakiegoś systemu/sztuki/jakkolwiek to się nazywa walki polegającym w jak największym stopniu na samoobronie. Myślałem nad krav magą ale podobno jest nieskuteczny i polega głównie na pokazie, nie faktycznej samoobronie/walce. Myślałem także nad muay thai, ale nie wiem czy dam radę się tym obronić, wygląda to bardziej na sport walki. 

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngHoodini krav mag nie jest na pokaz. Przejdź się do najbliższej "szkółki", na kursik i sam oceń. Jednak według mnie jak na serio chcesz się nauczyć samoobrony itp to powinieneś zakupić sobie karnet indywidualny. Sporo Cię to wyniesie ale też szybko się nauczysz. Sam się nad tym zastanawiałem lecz koszty są nie na moją kieszeń ;>

IDcncno.png

Opublikowano

>Myślałem nad krav magą ale podobno jest nieskuteczny i polega głównie na pokazie

kto ci to powiedział? jak system który ma na celu pomoc żołnierzom w zabiciu przeciwnika ma być nieskuteczny? w pokazie nie uderzysz nikogo w jaja, ani nie będzie mu wydłubywał oczu

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

>Myślałem nad krav magą ale podobno jest nieskuteczny i polega głównie na pokazie

kto ci to powiedział?

przeczytałem na jakimś zagranicznym blogu

ref

czytałem jeszcze kiedyś o jakimś stylu/systemie/whtever który podobno jest bardziej skuteczny od krav magi, możliwe że jest też brutalniejszy. nie mowie o bas-3

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Polecam system Combat 56, jest to polski bojowy system walki kontaktowej. Początkowo był przeznaczony dla wojska, lecz z czasem stał się bardziej bezpieczny i dzięki temu dostępny dla wszystkich. Sam chciałem się uczyć, ale wybrałem coś innego ;)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Najbardziej wszechstronna i zblizona do walki realnie jest mma. Koniec i wielka kropka.

JEŚLI CZEGOŚ NIE DA SIĘ ZROBIĆ, TO PRZYCHODZI WTEDY KTOŚ, KTO O TYM NIE WIE I TO ROBI.

Opublikowano

Gaz pieprzowy, nóż, pałka, pistolet. Nawet mma nie pomoże.

To wiadomo:) ale jak trenujesz dobre kilka lat czujesz sie lepiej idac ulica ;)

JEŚLI CZEGOŚ NIE DA SIĘ ZROBIĆ, TO PRZYCHODZI WTEDY KTOŚ, KTO O TYM NIE WIE I TO ROBI.

Opublikowano

Napisalem ze trenujac czujesz sie lepiej, ty napisales ze idac ulica czuje sie znakomicie... To ja ci powiem ze gdybys trenowal bys czul sie lepiej niz znakomicie:) 

Na dodatek pisales w temacie ze masz 13 lat, w twoim wieku kazdy czuje sie pewnie bo nikt go nie postrzega jako rywalizacje czy zagrozenie :O

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...