Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ogólnie o WarRocku.

Huracan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo, chciałem was zapytać co tam słychać w WarRocku? czy dalej jest ogólny "HYPE" na tą grę? ostatnio jak grałem to nawet fajnie się spędzało czas ale zaczynało mnie to nudzić, dalej można pogrywać jak za dawnych czasów? dalej gra wciąga na długie godziny i można fajnie spędzić czas czy tak monotonnie jednak? 

Opublikowano

Czysta monotonność.

Z kilkoma kolegami da się jeszcze grać, ale Nexon jest party na kasa i zamiast naprawy błędów itp wprowadzają zbędne bronie i jakiś nowy głupi tryb.

Większość nowych rzeczy to czyste błędy.

Ta gra to parcie na kasę moim zdaniem nie warto marnować na nią czasu z aktualnym dystrybutorem gry, gdzie jakieś bogate dzieci mają po 70 permów (po luj ...)

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Czysta monotonność.

Z kilkoma kolegami da się jeszcze grać, ale Nexon jest party na kasa i zamiast naprawy błędów itp wprowadzają zbędne bronie i jakiś nowy głupi tryb.

Większość nowych rzeczy to czyste błędy.

Ta gra to parcie na kasę moim zdaniem nie warto marnować na nią czasu z aktualnym dystrybutorem gry, gdzie jakieś bogate dzieci mają po 70 permów (po luj ...)

Ale przecież Nexon to nie pierwsza firma która leci na kasę, pamiętasz jak GameFirst miało na graczy wyjebane nie robili nic, nie załatwiali bugów nie banowali dostatecznie cheaterów nic nowego nie było jedynie podstawowe eventy czy to na święta czy na hallowen nawet nowych broni nie było, nie wiem dlaczego tak bardzo jesteś zdziwiony nexon jest plus że dodaje nowe mapy, dużo bronii i innych takich drobnostek a bugi są w każdej grze :P 

Opublikowano

Ale przecież Nexon to nie pierwsza firma która leci na kasę, pamiętasz jak GameFirst miało na graczy wyjebane nie robili nic, nie załatwiali bugów nie banowali dostatecznie cheaterów nic nowego nie było jedynie podstawowe eventy czy to na święta czy na hallowen nawet nowych broni nie było, nie wiem dlaczego tak bardzo jesteś zdziwiony nexon jest plus że dodaje nowe mapy, dużo bronii i innych takich drobnostek a bugi są w każdej grze :P

Tak z tym, że to co wyprawia Nexon przerasta wszelkie wyobrażenia. Od momentu, gdy ta firma została dystrybutorem międzynarodowej wersji War Rocka, w tą grę nie da się już praktycznie grać. Przerobili ją na zwyczajną maszynkę do generowania przychodów pieniędzy, czym samym zaniedbali sprawy ważne i ważniejsze. Powinniśmy przy tym wszystkim także pamiętać, iż to nie Nexon zajmuje się developerką, a twórca gry tj. Dream Execution. W związku z tym, wszelkie poprawki mające na celu pozbycie się błędów, zoptymalizowanie klienta gry itp. itd. musi wykonać właśnie DE. NX jako dystrybutor powinien, a zarazem musi wyłącznie, zgłaszać do tamtejszego zespołu problemy zgłaszane przez użytkowników - graczy. Resztą zajmują się Koreańczycy, a panowie i panie siedzący w Luksemburgu nie muszą robić praktycznie nic ponadto, no ale niestety... nawet wysłać durne zgłoszenie i wprowadzić przesłane w odpowiedzi poprawki jest im, jak widać, ciężko. ;)

Nie chcę mi się już nawet zbytnio rozpisywać o aktualnym systemie antycheat, bo to jest po prostu totalne dno. Napiszę tylko, iż jest to znacznie ciekawsze "sito", niż HackShield czy jeszcze wcześniej wykorzystywany przez K2 Network PunkBuster. Dodatkowo na pierwszy rzut oka widać, że bardzo słabo współgra z klientem gry, co przekłada się m.in. na naprawdę odczuwalne spadki FPS.

Przykład konkretnego systemu prewencji oszustw? Proszę bardzo. Chociażby nasz polski i niestety mało znany ShoxGuard. Wykorzystywany jest przy powstającej grze Gloria Victis, a także, co tutaj wydaje się być bardziej istotne, działał przy dwóch prywatnych serwerach WRa, w tym jednym, którego byłem administratorem. Praktycznie nikomu nie udało się przez niego przebić. Znalazła się bodajże jedna osoba, której udało się wstrzyknąć dllkę, ale jej triumf nie trwał zbyt długo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...