Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najlepszy darmowy AntyWirus

`Penero

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam problem z wyborem antywirusa

korzystałem z avasta, Ad Ware, Norton i kilku innych

avast bardzo zamula komputer, ad ware był nawet nawet, norton bez komentarza :)

jakiego Wy mi polecacie i sami używacie?

zalezy mi na inteligentnym wyszukiwaniu wirusów oraz żeby za bardzo nie obciążał komputera

za coś dobrego posypią się lajki

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

jakiego Wy mi polecacie i sami używacie?

zalezy mi na inteligentnym wyszukiwaniu wirusów oraz żeby za bardzo nie obciążał komputera

za coś dobrego posypią się lajki

Wszystkie te kryteria spełnia tylko jeden - rozum. Serio, nie ma lepszego antywirusa. Korzystam od 6-7 lat i ani razu się nie zawiodłem.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Wszystkie te kryteria spełnia tylko jeden - rozum. Serio, nie ma lepszego antywirusa. Korzystam od 6-7 lat i ani razu się nie zawiodłem.

ja pobieram dużo gówna więc musze mieć filtry :D

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Avast/AVG to czołówka darmowych, przy czym, jeśli jak twierdzisz, pobierasz masę "gówna", to przed adware raczej się nie uchronisz, tak, czy siak.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

Avast/AVG to czołówka darmowych, przy czym, jeśli jak twierdzisz, pobierasz masę "gówna", to przed adware raczej się nie uchronisz, tak, czy siak.

nie uchronie się przed adware? co masz na myśli? ''adware'' w sensie jakis wirus?

@Edit

wiecie może dlaczego dawniej mój PC wykorzystywał ~ 500mb pamięci, a teraz 1,3 GB?

dodam że wymieniłem dysk twardy z 500 gb na 250 gb :)

84330225073234163431.png

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Adware, czyli niechciane reklamy w przeglądarce itp. Również mogą to być inne niechciane "usługi" często zamulające system(często to wszystko jest określane mianem "wirus"), jeśli się pobiera - jak to określiłeś - "gówno" z niepewnych źródeł.

A przyczyn większego wykorzystania pamięci może być kilka. Masa aktualizacji windows, dodatkowe programy działające w tle. Ogólnie Windows ma to do siebie, że jeśli regularnie się o niego nie dba (czyszczenie z niepotrzebnych rzeczy, defragmentacja, czyszczenie rejestru itp.), to po czasie zaczyna  "zamulać".

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

Uchroni. Może nie w 100% ale większość Adware dzięki Unchecky nie jest instalowane. 

Opublikowano

pobrałem AVG orginal wersje testowa na 30 dni

znalazłem w google kod produktu i aktywowałem pełną wersje + pobrałem i aktywowałem AVG TuneUP (coś takiego)

ogólnie komp trochę przyspieszył :)

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

AVG.

Adware, czyli niechciane reklamy w przeglądarce itp. Również mogą to być inne niechciane "usługi" często zamulające system(często to wszystko jest określane mianem "wirus"), jeśli się pobiera - jak to określiłeś - "gówno" z niepewnych źródeł.

A przyczyn większego wykorzystania pamięci może być kilka. Masa aktualizacji windows, dodatkowe programy działające w tle. Ogólnie Windows ma to do siebie, że jeśli regularnie się o niego nie dba (czyszczenie z niepotrzebnych rzeczy, defragmentacja, czyszczenie rejestru itp.), to po czasie zaczyna  "zamulać".

Antywirus pod reklamy, no rzeczywiście reklamy są tylko po to, żeby zaszkodzić komputerowi, dlatego taki adblock to również antywirus.

Pierdolisz i tyle - a już na bank nie pobierasz japońskich bajek, no chyba że używasz tak na ogół tylko 5 stron. Nie mniej ciekawe jakby wyglądał taki skan u Ciebie.

pyhvh7E.png

Opublikowano

Antywirus pod reklamy, no rzeczywiście reklamy są tylko po to, żeby zaszkodzić komputerowi, dlatego taki adblock to również antywirus.

Adblock nie może być nazwany antywirusem, gdyż reklamy które dodał twórca strony są (w większości) bezpieczne.

Pierdolisz i tyle - a już na bank nie pobierasz japońskich bajek, no chyba że używasz tak na ogół tylko 5 stron. Nie mniej ciekawe jakby wyglądał taki skan u Ciebie.

Nie wiem jak Ty, ale osoby które potrafią użytkować z internetu nie mają problemów z wirusami, bo nie klikają w pierwsze lepsze linki. Nie miałam antywirusa od ponad 2-3 lat i nie miałam żadnego wirusa. Jak ma się wiedzę to nie potrzebny jest żaden program antywirusowy :P

Opublikowano

Najlepszym antywirusem jest Twój "MÓZG" :) bez tego żaden, nawet najlepiej rozwinięty program, nie uchroni Ciebie przed szkodnikami z sieci! Osobiście używam Microsoft Security Essentials - lekki, prosty i w miarę skuteczny. Używałem Kaspersky'ego ale zrezygnowałem, nie warto płacić za coś, skoro można mieć coś także dobrego i za darmo :) Tak jak napisałem na początku, używaj rozumu, a nie będziesz miał problemów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...