Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadki fps po chwili gry

suchar01

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, mam pewien problem z bf3, który się pojawił po ostatnim zainstalowaniu gry, Otóż wchodzę na serwer, gram ok. 5 minut, może mniej, mam 35-60 fps, i nagle spada do 15-20 i tak do końca rundy. No szału można dostać... Próbowałem już chyba wszystkiego: naprawiałem grę, przeinstalowywałem sterowniki do grafy, przeinstalowywałem wtyczkę (zadziałało na jedną rundę, wow) itp. Internety milczą nt. mojego problemu, może tutaj mi pomożecie, byłbym wdzięczny.

Aha, jeszcze parametry mojego kompa (raczej laptopa):

Intel Core i3-3110M 2,4 GHz

4GB RAM

AMD Radeon HD 8750M

Opublikowano

Wina może być wszędzie :D jeśli grasz na singlu masz spadki fps ? 
zagraj sobie bez neta w kampanie i sprawdź czy spadają ci fps-y 

Opublikowano

Nie grałem w singla jeszcze ani razu od ostatniej instalacji.

Jak bez neta? Przecież bl trzeba włączyć, żeby kampanie odpalić.

Opublikowano
Sprawdź może to:

Panel Sterowania -> System i Zabezpieczenia -> Opcje Zasilania -> Tutaj ustaw na wysoką wydajność. 

Opublikowano

Siemanko, mam pewien problem z bf3, który się pojawił po ostatnim zainstalowaniu gry, Otóż wchodzę na serwer, gram ok. 5 minut, może mniej, mam 35-60 fps, i nagle spada do 15-20 i tak do końca rundy. No szału można dostać... Próbowałem już chyba wszystkiego: naprawiałem grę, przeinstalowywałem sterowniki do grafy, przeinstalowywałem wtyczkę (zadziałało na jedną rundę, wow) itp. Internety milczą nt. mojego problemu, może tutaj mi pomożecie, byłbym wdzięczny.

Aha, jeszcze parametry mojego kompa (raczej laptopa):

Intel Core i3-3110M 2,4 GHz

4GB RAM

AMD Radeon HD 8750M

Witaj,

Ściągnij jakiś program do sprawdzania temperatury podzespołów.

Sprawdź ile stopni pokazuje na idlu(gdy nie używasz komputera), a następnie zagraj rundę/dwie i zrób screeny temperatur.

Opublikowano

Ok, zagrałem rundę Kanały/TDM i spadek był widoczny tylko jak załączyli Michaela Baya. Ale pod sam koniec rundy zaczęło się coś dziać, lecz już się zrobił czarno-biały ekran i koniec. Zaraz zainstaluję jakiś program i podeślę, póki co mogę powiedzieć, że lapek jest ciepły (ale nie gorący).

Ale póki co jest poprawa, bo wcześniej tak spadały fps, że wychodziłem z serwera, bo się grać nie dało.

Dobra, załączam temperatury mniej więcej 15 minut od ostatniej gry. Nie wiem dlaczego ale pokazuje tylko zintegrowanę grafę od procka. Radeona ni ma.

No i lecą temperatury świeżo po grze Sekwana/TDM. Znowu zaobserwowałem takie spadki jak wcześniej...

post-1420741-0-82560900-1439747205_thumb.jpg

post-1420741-0-03922500-1439750418_thumb.jpg

Opublikowano

Ok, zagrałem rundę Kanały/TDM i spadek był widoczny tylko jak załączyli Michaela Baya. Ale pod sam koniec rundy zaczęło się coś dziać, lecz już się zrobił czarno-biały ekran i koniec. Zaraz zainstaluję jakiś program i podeślę, póki co mogę powiedzieć, że lapek jest ciepły (ale nie gorący).

Ale póki co jest poprawa, bo wcześniej tak spadały fps, że wychodziłem z serwera, bo się grać nie dało.

Dobra, załączam temperatury mniej więcej 15 minut od ostatniej gry. Nie wiem dlaczego ale pokazuje tylko zintegrowanę grafę od procka. Radeona ni ma.

No i lecą temperatury świeżo po grze Sekwana/TDM. Znowu zaobserwowałem takie spadki jak wcześniej...

Widzę, że procek się trochę spocił... masz możliwość zapewnienia lepszego chłodzenia lapkowi?

Pewnie nie masz podkładki chłodzącej... spróbuj w jakimś chłodnym miejscu go postawić i unieś go najlepiej by miał przewiew pod spodem.

Ewentualnie jakiś wiatrak. Powiedz, czy zauważyłeś różnicę.

Opublikowano

Rozumiem... a może przeciąg? Jak się nie da to nic nie poradzimy, też ledwo znoszę te upały :c

A w gwoili ścisłości miałeś już kiedyś zainstalowanego bf'a na tym laptopie? Jeśli tak, występowały takie problemy?

Spróbuj komend które podesłałem w poprzednim poście.

Opublikowano

Już to robiłem, nic nie dało. Przed chwilą grałem Sekwanę/TDM na 24 graczy i postanowiłem sobie zobaczyć temperatury.

post-1420741-0-43877900-1439757095_thumb.jpg

Opublikowano

Sprawdź czy masz programy działające w tle podczas gry za pomocą menedżera zadań. Dziwię się, że na takim laptopie gra Ci chodzi.

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

Temperatury akurat są w normie wiec nie widzę nic czym miałby się martwić jak na laptopa. Gdyby było 90 stopni wtedy można byłoby mówić, że coś jest nie tak. Próbowałeś naprawić grę ?

Grę masz zainstalowaną z oryginalnej płyty czy pobraną z Origin lub z innego źródła ?

Opublikowano

Pobraną z Origin. Póki co te lagi ustały. Tak znikąd. Nie wiem, może to prezent na urodziny od DICE. W razie czego odezwę się w tym temacie. Póki co dzięki za pomoc.

Dobra, okazało się, że mam takie dziwne spadki dalej. Jedyną mapą na których ich nie ma są Kanały. Na innych pogram chwilę i mam 20 fpsów. Już sam nie wiem co robić...

Opublikowano

No dobrze ale naprawiałeś grę ?

Jeżeli nie to może po prostu odkurz laptopa lub daj go do czyszczenia. System stoi od dawna ?

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Jakiej przeglądarki używasz?Spróbuj odpalić z innej daj ustawienia na niskie sprawdź ping jak komputer sprawuje się w innych grach?Widziałem że masz skyrima jak ci chodzi?Czyściłeś lapka?Format robiony?Spróbuj odkręcić dolną pokrywe wiatraczki itp odkurz go na malym ssaniu powietrza.Kup podkładke to jest wydatek jakiś 30zł a poprawia działanie lapka.

12Z3na4w70uNWDDFCGFCG.gif

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Używam chrome. Ustawienia mam na najniższe, ping ok. 50, komp całkiem ok chodzi w innych grach (w skyrimie 40-60 fps). Format zrobiłem dzisiaj i cały czas się tak dzieje.

Opublikowano

Odinstaluj battleloga i adobe flash player i zainstaluj na nowo może pomoże.Strasznie dziwna sprawa

12Z3na4w70uNWDDFCGFCG.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...