Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ARAM - 80% botów?

Beryfes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, mam 10 lvl, lvluje za pomocą gry na Aramie, ponieważ normale mnie nudzą na tak niskim poziomie.

Co grę w mojej czy przeciwnej drużynie są gracze, którzy nie wykonują żadnej interakcji i zachowują się jak boty. Rozumiem, że to niskie poziomy i ktoś może nie ogarniać, jednak nie zachowują się naturalnie, biegną od razu na koniec mapy i auto attackują minioony.

Teraz w drużynie już któryś raz z rzędu mam trzech gości, którzy dosłownie biegają w to samo miejsce i atakują tego samego potwora. Jak stoją to też w jednym miejscu.

Co się porobiło w tym lolu? Rito banuje ludzi którzy mają dość takich botów czy trolli a tacy już któryś dzień sobie grają bez blokady

Ps.

Nagrywałem nawet demka i wysyłałem do Rito, odpisywali że przesłali sprawę do odpowiedniego działu i na tym się kończyło. Mam dodanych 2-3 typków którzy non stop są online i ciągle bocą aramy, pewnie na allegro później sprzedają konta. Od miesiąca jeden jest 90% czasu online u mnie na liście i bana nie wyłapał.

Wykonuję strony internetowe, fora, ulotki, wizytówki. Atrakcyjne stawki.

Opublikowano

Ja nigdy się z czymś takim na aramie nie spotkałam, moze to też dlatego, że zaczęłam w nie grać 3-4 miesiace po wbiciu 30 lvl'a.

Ale na niskich lvlach jest to możliwe - nie tylko na aramie ale i na zwykłm SR. Ludziom po prostu nie chce się lvlować kont, więc tworzą sobie boty.

Nic z tym nie zrobisz oprócz właśnie zgłaszania tego.

­VeIMQWU.png

Pomocnik
Opublikowano

Również nie widziałem bota żadnego na aramie, jedynie co widzę to jakiegoś afka co mecz, wszystkie konta lvlowane i tak dostaną bana prędzej czy później, a jeśli się nie chcę czekać wystarczy nagrać film i wysłać do rito 

Opublikowano

Również nie widziałem bota żadnego na aramie, jedynie co widzę to jakiegoś afka co mecz, wszystkie konta lvlowane i tak dostaną bana prędzej czy później, a jeśli się nie chcę czekać wystarczy nagrać film i wysłać do rito 

Oj jest, sporo jest. Gram na kocnie dziewczyny z 15 lvl i w co 2 grze jest bot :P czasem i dwa, trzy.

Hello there.

Opublikowano

Zauważyłem coś podobnego. Jak gram na 30 lvlach itp. to zawsze ktoś coś napisze na czacie czy coś, ale jak wejdę na konto z 10 levelem to tam totalnie nikt nic nie pisze, kupują itemy z zalecanych, biją creepy bez użycia nawet 1 skilla ofensywnie na kogoś. Dziwne, ale nie wiem czy to boty, czy po prostu słabi gracze, którzy nie ogarnęli jeszcze gry i czatu ;x

Opublikowano

Pewnie po prostu levelują sobie konta. Nie pozostaje Ci nic innego, jak tylko zgłaszać takie przypadki. W ciągu kilku - kilkunastu dni support powinien załatwić taką sprawę, ale to jest jak walka z wiatrakami.

Opublikowano

Napisałem w pierwszym poście, że nagrałem już kilka gier i je wysłałem, jednak minął miesiąc a te konta są nadal dostępne. Żaden człowiek nie może być tyle online i tyle grać ARAMów co te osoby, które mam w znajomych. Sam jestem no lifem, jednak praktycznie 24 godziny na dobę grać to się nie da ; )

Wykonuję strony internetowe, fora, ulotki, wizytówki. Atrakcyjne stawki.

Pomocnik
Opublikowano

Oj jest, sporo jest. Gram na kocnie dziewczyny z 15 lvl i w co 2 grze jest bot :P czasem i dwa, trzy.

No w sumie dziwne żebym widział bo chyba nikt nie chce wbić lvla większego niż 30 ::D

Opublikowano

Zauważyłem tylko boty na SR grając na innym koncie z 10 lv.

Osoba nic nie pisze na chacie, kupuje albo 1 item 6x, albo z zalecanych.

Chodzi tylko na jedną linię, bije miniony bez skilli jaki przeciwników, po czym albo ginie,

albo po prostu tupta do bazy. I tak w kółko. Raz mi się trafiła taka osoba chyba 3 razy z rzędu,

3 razy ten sam efekt, ta sama pozycja, zachowanie, lecz postać inna.

Śmieszyła mnie sytuacja gdy osoby z teamu bluzgały tego bota, prónowały uczyć grać,

nie reagując na moje słowa że to jest bot expiący, i trzeba go reportować...

Jednak oni tego nie czytając bluzgali bota dalej xD

Może to głupie ale nie lepiej żeby usunęli levele w lolu, a dali blokadę na rankedy

w postaci 500 gier na normalach? Osoby, które by nie mieli rozegranych tylu gier

grały by z takimi samymi osobami. (Choć i pewnie tutaj były by boty...)

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Pomocnik
Opublikowano

Zauważyłem tylko boty na SR grając na innym koncie z 10 lv.

Osoba nic nie pisze na chacie, kupuje albo 1 item 6x, albo z zalecanych.

Chodzi tylko na jedną linię, bije miniony bez skilli jaki przeciwników, po czym albo ginie,

albo po prostu tupta do bazy. I tak w kółko. Raz mi się trafiła taka osoba chyba 3 razy z rzędu,

3 razy ten sam efekt, ta sama pozycja, zachowanie, lecz postać inna.

Może to głupie ale nie lepiej żeby usunęli levele w lolu, a dali blokadę na rankedy

w postaci 500 gier na normalach? Osoby, które by nie mieli rozegranych tylu gier

grały by z takimi samymi osobami. (Choć i pewnie tutaj były by boty...)

Taki pomysł by nie przeszedł, niektóre osoby w challengerze nie mają nawet 500 normali wygranych, botów nie zlikwidujesz jeśli by rito zrobił taki system jak Ty mówisz to ludzie by sprzedawali konta z 500 grami.

Opublikowano

Boty są i na 30 lvlu (tt po nocach głównie, zdarzyło mi się być jedynym "żywym" graczem), ale na tak niskim levelu ciężko odróżnić czy to bot, czy newbie co nichuj nie wie co zrobić, mój brat przez większość gier jedynie autoatackował miniony także, sam pamiętam pierwsze moje gry jak kogiem i jinx robiłem 0/parenaście i nawet nie ładowałem punktów w skille xD

Opublikowano

Czy 80% botów to na pewno nie, nigdy się z takim przypadkiem nie spotkałem. Grali nowi gracze, ale żadnych botów nie widziałem w trakcie levelowania konta.

f1a327ea2f.png

Opublikowano

Na niskich poziomach jest to najbardziej zauważalne, a wiesz konta "unranked" są zawsze w cenie, a jak mają jeszcze ip lub gotowe strony z runkami to dopiero jest super. Riot sam sobie jest winny takiej sytuacji bo nie kontrolują tego, a jak ludzie już podają im wszystko nawet wyraźne dowody to zlewają to... Szkoda gadać

Opublikowano

ja widzialem na sr boty jak sam botowalem :D

najgorzej mi sie trafilo jak gralem na skryptach na sorake i moj adc gral na autofollow to przez polowe gry stalismy na respie xD

patologia u moderatorow z dzialu srajkrafta ...

17077363944004662812.png

Opublikowano

Ludzie farmią na aramach.... sam tak robie na smurfie, bo na takim bocie w jeden dzień mam od 8k ip średnio do maks 12k , za tyle ip kupisz 2 podstawowe strony run lub 2 postacie..., więc nie dziw się im..., bo w normalnych warunkach rozgrywania gier na postać średnio zbierasz 7-12 dni...., więc teraz sobie policz 2x12=24 postacie w 12 dni... zamiast jednej ;), botów akurat na sr nie popieram..., to totalne g*wno.., ale na aram'ach bot'y mi nie przeszkadzają... zachowują się totalnie jak ludzie i grają dobrze., więc co mi to przeszkadza w grze?

W ciągu 2 miesięcy nieustannego bocenia, będziesz posiadał wszystko co dostępne w grze.(oczywiście za ip), czasami ten czas może być do 3 miesięcy, ale nie więcej ;], to jest bardzo opłacalne.. dlatego tyle botów lata.

Najlepszy ślepy mnich na EUNE, były challenger w s3 Strzeżcie się "krula" lasu

leesinacolythe.png

Ex-Challenger Player (TOP 23 EUW)

Opublikowano

Zauważyłem coś podobnego. Jak gram na 30 lvlach itp. to zawsze ktoś coś napisze na czacie czy coś, ale jak wejdę na konto z 10 levelem to tam totalnie nikt nic nie pisze, kupują itemy z zalecanych, biją creepy bez użycia nawet 1 skilla ofensywnie na kogoś. Dziwne, ale nie wiem czy to boty, czy po prostu słabi gracze, którzy nie ogarnęli jeszcze gry i czatu ;x

Bardziej prawdopodobne jest to drugie, częściej można na takim poziomie spotkać graczy, którzy nic nie umieją, dosłownie. 

Nie wykluczone jest, że po prostu im się nie chce i dlatego expią na botach, chociaż z czasem na 30 lvl'u i tak wyłapią bana.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Ludzie farmią na aramach.... sam tak robie na smurfie, bo na takim bocie w jeden dzień mam od 8k ip średnio do maks 12k , za tyle ip kupisz 2 podstawowe strony run lub 2 postacie..., więc nie dziw się im..., bo w normalnych warunkach rozgrywania gier na postać średnio zbierasz 7-12 dni...., więc teraz sobie policz 2x12=24 postacie w 12 dni... zamiast jednej ;), botów akurat na sr nie popieram..., to totalne g*wno.., ale na aram'ach bot'y mi nie przeszkadzają... zachowują się totalnie jak ludzie i grają dobrze., więc co mi to przeszkadza w grze?

W ciągu 2 miesięcy nieustannego bocenia, będziesz posiadał wszystko co dostępne w grze.(oczywiście za ip), czasami ten czas może być do 3 miesięcy, ale nie więcej ;], to jest bardzo opłacalne.. dlatego tyle botów lata.

A ostatnio czasem bany się nie posypały na konta z botami? 

Według mnie powinni obniżyć ceny w PZ i RP za postaci i runy. Usunąć poziomy ale wszystkich na początku dać do jakiejś nowej najgorszej ligi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...