Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sony Vegas

Amove

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przychodzę tu z pytaniami,otóż zacznę od tego że od niedawna robię sobie takie remixy z youtuberów.

Od wczoraj robię coś co może być nawet i dobre ale potrzebuję waszej pomocy.

Więc tak mam tu parę pytań za sensowną odpowiedź która mi pomoże otrzyma 5 like może nie jest jakaś niesamowita nagrod,ale zawsze coś ;)

Może od pierwszego czyli:

1.W jaki sposób uda mi się "przedłużyć" słowo,która osoba wymawia dajmy na przykład LUB czyli że mówi luuuuuuuub coś w tym stylu tak aby nie było słychać jakiś wycinek itp

2.Jak dać jakiś efekt do głosu tak aby było słychać coś w sumie pozytywnego na początku myślałem o autotune,ale mi nie pasuje

oraz jak mogę podnieść,zniżyć głos tak aby dopasować do muzyki bo nie raz mówi tak ciulowo że nie pasuje i trzeba coś z tym zrobić.

To chyba na tyle.

Opublikowano

Audacity okey mam od samego początku,ale nie ogarniam jak wydłużyć,obniżać,podnosić. :P

Opublikowano

Ale tak czy siak lepiej to wszystko robić w vegasie bo on ma chyba takie funkcje.

Opublikowano

Specjalnie założyłem temat,aby nie szukać z 2 godziny w google jak to zrobić.

Pracuje w sony vegasie i brakuję mi tych efektów (nawet nie wiem jak one się nazywają) 

Dobrze by było aby ktoś znalazł filmik "poradnik" jak taki efekt zrobić który był przedstawiony na filmie yacha.

Opublikowano

@ref

temat założony o 11:35 wczoraj

pierwszy refrisz

SlowMotion Spowalnia a ja tego nie chce.

Opublikowano

Znajdź aplikację do slow motion i spróbuj jakoś ten głos przerobić.

Jak polecać aplikacje do slow-motion to tylko TWIXTOR ale polecam używać tylko w AE CS6 bo w SVP może być to troche problematyczne.

btw.Vegas Pro niezbyt jest dobry do montazu dźwięku,a te aaa aaa aaa to możesz wykminić w efektach głosu FX.

@Amove podaj skype na priv,spróbuję ci pomóc w jakiś sposób ale to dopiero jutro.

Opublikowano

Dobra zrobię to tak bo może wam źle tłumacze 

Na dobry początek spytam się co to za efekt/barwa,gdy  zaczyna śpiewać.

https://www.youtube.com/watch?v=z_5V3bpNU-Q

Wraz z tym przejdźmy do 0:17 sek filmu gdy mówi on "Ass ass ass" i właśnie tego potrzebuje nie wiem jak to wyjaśnić,ale podczas gdy mówi ass to zmienia się nie jestem pewien,ale chyba "ton"bo można usłyszeć różnicę pierwszego ass od trzeciego czy coś w tym stylu '//

Gdy ogarniecie o co mi chodzi to wyjaśnijcie mi jak to się nazywa xD

Chaotycznie to wszystko napisałem,ale proszę się nie dziwić o 01:46 pisałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...