Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobór servera metin2.pl

xTor3nTxMT2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Prosiłbym was o pomoc w doborze odpowiedniego servera metin2.pl  wdłg moich kilku wymagań ;D.

Chciałbym aby:

-było dużo ludzi

-było z kim grać tzn ( szukam lura na m2 to jest lurek  itp)

-były w miare przyzwoite ceny

Najważniejszym aspektem który utrudnia mi samemu wybór są ceny na serverach. Mianowicie mam zamiar zaopatrywać się również w yangi z all*** oraz poleciec troche w isa i tutaj najważniejsze !

Motto " wydać jak najmniej a zyskać jak najwięcej " .

Mam zamiar wydać jak namniej realnej kasy a w grze kupić dużo przedmiotów :) Kim mam zamiar grać ? Sura WP

Sugerując się cenami yangów na all***

Server:           Ilość:        Cena PLN:

Negros           100kk        20zł

Samos            100kk       10zł

Etolin              100kk        10zł

Andros            100kk        13zł

Wetar              100kk        10zł

Diumar            100kk        13zł

Tortuga           100kk         35zł

Na którym serverze wdłg w/w przeliczników mógłbym szybko się rozwijać zyskając jak najwięcej poprzez tanio kupowane eq ? Głównie chodzi mi tutaj o wbijanie ku np czarowane ostrze na serverze samos 2kk kosztuje także za 10zł mam 50 książek :)) Ale same skile to nie wszystko, ebo +9, srebrna +9 jakies itemy 1,5 / 2k hp :) Proszę brać pod uwagę wszystko oraz z góry dziękuję za wszelaką pomoc. 

369011438114957985586.jpeg

Opublikowano

Dużo ludzi tortuga,ale że tam same gimby grają.Teraz już nie ma cZegos takiego jak szukam lura na bo ... bo kazy zna tą gre i sobie pelerynki kupują.na tortudze niby najdrożej bo to nowy serwer,ale jak zaopatrzysz się w yangi na allegro kupisz eq.To potem ci to się zwroci byle dać rade.Masz juz dobre eq to lecisz na v3 i expisz postki do 70 lvl tam masz zmianki i dodania. dodajesz bony do itemkow potem i mozesz innymi kontami tez grac i zarabiac rownoczesnie jak juz wybonujesz all eq.lub sellac od razu itemki z bonami.Na to zawsze jest popyt.Bo kazdy woli kupic gotowy itemek :) a z yangow z itemek mozesz sprzedawać yangi na allegro tam szybciej schodza yangi niż itemki.Ps polecam ci grać surką Wp.Pozderki :)

/niereg. sygna

Opublikowano

Dużo ludzi tortuga,ale że tam same gimby grają.Teraz już nie ma cZegos takiego jak szukam lura na bo ... bo kazy zna tą gre i sobie pelerynki kupują.na tortudze niby najdrożej bo to nowy serwer,ale jak zaopatrzysz się w yangi na allegro kupisz eq.To potem ci to się zwroci byle dać rade.Masz juz dobre eq to lecisz na v3 i expisz postki do 70 lvl tam masz zmianki i dodania. dodajesz bony do itemkow potem i mozesz innymi kontami tez grac i zarabiac rownoczesnie jak juz wybonujesz all eq.lub sellac od razu itemki z bonami.Na to zawsze jest popyt.Bo kazdy woli kupic gotowy itemek :) a z yangow z itemek mozesz sprzedawać yangi na allegro tam szybciej schodza yangi niż itemki.Ps polecam ci grać surką Wp.Pozderki :)

Teraz sam z ciekawości robię porównanie 4 tych samych przedmiotów na każdym serverze i dam później wynik gdzie wyszło najtaniej :) Co do surki WP :) Tak wiem mam zamiar grać WP ponieważ postacią mi się dobrze grało lecz ładowałem czarowane ostrze -czarowana zbroja-strach i z uwagi na to ,ze zbroja jako 2 postać była słaba. Na BO dawałem rade ale strach na 8 pkt dawał wiecej niz ta zbroja na m4 np ;P Takze co sądzisz aby poleciec ostrze-stach-zbroja oraz staty 2:1 int/wit

Opublikowano

Teraz sam z ciekawości robię porównanie 4 tych samych przedmiotów na każdym serverze i dam później wynik gdzie wyszło najtaniej :) Co do surki WP :) Tak wiem mam zamiar grać WP ponieważ postacią mi się dobrze grało lecz ładowałem czarowane ostrze -czarowana zbroja-strach i z uwagi na to ,ze zbroja jako 2 postać była słaba. Na BO dawałem rade ale strach na 8 pkt dawał wiecej niz ta zbroja na m4 np ;P Takze co sądzisz aby poleciec ostrze-stach-zbroja oraz staty 2:1 int/wit

mysle,ze bedzie okej .W sam raz do expa :)

/niereg. sygna

Opublikowano

Jako iż mogłem się spodziewać niskiej aktywnośći w tym temacie postanowiłem sam odwiedzić każdy z severów i zrobić porówananie cen :) Wziąłem 4 itemki :)

-ebo +9 czyste

-srebrna +9 czysta

-KU czarowane ostrze

-KU strach

Założenie jest jedno ! Wydać jak najmniej PLN a zyskać dużo przedmiotów w grze. 

Niżej przedstawiam wam tebelę w której są przedmioty,ich ceny oraz łączna kwota

722621439719971985586.jpeg

Załóżmy ,że mamy tylko 100kk do wydania :))

Zgodnie z cenami yang w 1 poście oraz wzorowaniami w tabelce można powiedziedz

Server:

Negros- aby kupić tutaj 4 przedmioty musimy wydać aż 20zł ( jeszcze nam zabraknie)

Samos- aby kupić tutaj 4 przedmioty musimy wydać tylko 10zł ( jeszcze troszke zabraknie)

Etolin- aby kupić tutaj 4 przedmioty wydamy tylko 10zł  ( zostanie nam jeszcze jakieś 7/8kk )

Andros- aby kupić tutaj 4 przedmioty wydamy 13zł ( powinno jeszcze zostać jaieś 8/9kk )

Wetar- aby kupić tutaj 4 przedmioty wydamy 10zł ( niestety jeszcze zabraknie )

Diumar- aby kupić tutaj 4 przedmioty wydamy 13zł ( powinno nam zostać jeszcze jakies 19/20kk)

Tortuga - aby kupić tutaj 4 przedmioty wydamy GRUBO aż 35zł ( powinno nam zostać jakieś 35kk ) 

Zakładając ,że kupiliśmy 100kk na każdy server to ranking jest następujący ( ranking wdłg wydanych PLN a nie YANG)

1. Diumar

2.Etolin

3.Andros - mała ilość graczy

4.Samos

5.Wetar - mała ilość graczy

6.Negros

7.Tortuga

Jak widać :) Diumar to najtańszy server a Tortuga najdroższy :)) W razie pytań lub wątpliwość proszę pisać w postach ;)

Wszystko jest podane tak orientacyjnie ;) Ceny przedmiotow podane takie jakie były najniższe na serverze ;)

Opublikowano

Na plu nie opłaca się już grać ale polecam Diumar/Wetar mało ludzi ale ogarnieci a jak dużo to Negros/Tortuga

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

Opublikowano

Na plu nie opłaca się już grać ale polecam Diumar/Wetar mało ludzi ale ogarnieci a jak dużo to Negros/Tortuga

prosiłbym o rozbudowanie wypowiedzi dlaczego nie opłaca się grać ? Na diumarze wcale tak mało ludu nie jest ;P 

Opublikowano

Popatrz na liczbę graczy na danych serwerach oraz uwzględnij to ile chcesz wydać.

Wydać jak najmniej i zgodnie z obliczeniami na diumarze powinno mi być najlepiej ;) Szkoda ,że niema liczników graczy na PL;u ;D 

Opublikowano

Ładna rozpiska :D dałbyś radę zrobić taką rozpiske  z innymi itemami też typu kamole/fenki 9 / lezki 9 poleci +.
Sry ale nie mam tutaj neta na kompie żeby to sprawdzic

Opublikowano

Ładna rozpiska :D dałbyś radę zrobić taką rozpiske  z innymi itemami też typu kamole/fenki 9 / lezki 9 poleci +.

Sry ale nie mam tutaj neta na kompie żeby to sprawdzic

Siema ;) Tą podstawową rozpiske robiłem dla siebie + przy okazji udostępniłem na mpc dla innych . Troche roboty z tym było aby odwiedzic kazdy server i oblukać sklepiki. Wybacz ale nie chce mi się porównywać innych przedmiotow bo tez nie mam czasu z uwagi na prace ;) Metin tylko dla zabicia czasu :P 

Opublikowano

prosiłbym o rozbudowanie wypowiedzi dlaczego nie opłaca się grać ? Na diumarze wcale tak mało ludu nie jest ;P 

Hmm wiesz com? w ogóle na Metinie jest mało ludzi, bardzo mało, to że jest wiele sklepików nic nie zmienia, bo buffy, sklepy i wgl takie postacie to są multikonta a ile jest faktycznie grających graczy? Hmm to już nie to co kiedyś, że w M2 i M1 pełno teraz to wszędzie masz mało ludzi, ale na 1,2 i Tortudze jest najlepiej pod względem ludu :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...