Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Visual Studio 2015 problem z instalacją na Windows 7

LSowiec

Pytanie

Opublikowano

Witam, jakiś miesiąc temu pobrałem sobie eleganckie VS 2015 Enterprise z DreaSpark na bogato - polibuda stawia. Wtedy nie spojrzałem, że w wymaganiach systemowych nie ma Windowsa 7, po ściągnięciu kliknąłem 2x na ikonkę i na nieświadomce, standardowo dałem next, next, next, next, end i program działał znakomicie, nie było żadnych problemów. Jako że miałem straszny syf na mojej maszynie, to obraz płyty ściągniętego VS zachowałem sobie na dysku przenośnym i wykonałem format, z tej samej płyty z Windowsem co zawsze. Po formacie klikam 2x na ikonkę, wyczekuję znajomego okna gdzie należy klikać "next, next, next, next" a tu wyskakuje mi informacja, że nie dla psa kiełbasa :(

Egine9D.png

Ktoś coś wie? Tylko nie mówcie że się nie da na win7, bo jeszcze wczoraj śmigało, aż miło :)

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myślę, że zainstalowanie Service Packów i najnowszego .NET Frameworka pomoże - instalator raczej nie patrzy na cyferkę Windowsa tylko na obecność pewnych komponentów w systemie (co by wyjaśniało czemu wcześniej działało).

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Dzięki Panowie, problem rozwiązany, brakowało SP1, teraz śmiga aż miło :)

Szkoda że obu wam nie można dać najlepszej odpowiedzi, zrobię wyliczankę :/

Temat do zamknięcia :)

#edit

tak się czułem jak po tym formacie odpaliłem tą instalkę VS:

https://youtu.be/-xM_wyT-GoI

pomarańczą był VS, a Testo to Windows

Opublikowano

Wszystkie updaty pobrałeś po reinstalce?

Swoją drogą w oficjalnych materiałach jest wymagane win 8.1:

Visual Studio Enterprise 2015

For additional information on Operating System support, see the Visual Studio 2015 Compatibility page.

Hardware requirements

1.6 GHz or faster processor
1 GB of RAM (1.5 GB if running on a virtual machine)
10 GB of available hard disk space
5400 RPM hard disk drive
DirectX 9-capable video card that runs at 1024 x 768 or higher display resolution
System requirements

On Windows 8.1 and Windows Server 2012 R2, update 2919355 (also available through Windows Update) is required for Visual Studio 2015 to install successfully.

Additional requirements

For Windows Store and Windows Universal app development
Windows 8.1 and Windows Phone 8.1 and development require Windows 8.1 Update or later.
Windows Phone 8.0 development require Windows 8.1 Update (x64) or later.
For the Windows emulators, Windows 8.1 (x64) Professional edition or higher, and a processor that supports Client Hyper-V and Second Level Address Translation (SLAT)

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Tylko jakieś podstawowe sterowniki, updatów jeszcze nie pobierałem, pewnie zajmie to trochę, więc zostawię na noc i dam znać czy pomogło.

To że nie ma win7 w wymaganiach, dziwi mnie najbardziej bo zainstalowałem to wtedy tak bez problemów i wszystko mi działało :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...