Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak dodać itemy do moda

LordDiablo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym się dowiedzieć co trzeba zrobić aby dodać itemy z konkretnego serwera do kamermoda. Wiem że na forum jest poradnik ale nie ma tam już screenów na których było pokazane jak to zrobić. Z góry dziękuje za pomoc

Opublikowano

Musisz rozpakować root i locale danego serwera i przekopiowac mob_proto item_proto itemdesc itemlist npclist i tam jeszcze chyba 3 pliki i robisz folder w modzie bodajże mod/locale i tam wklejasz te pliki

f82adac946184c36574a8521c877970c.gif

Opublikowano

To chyba nie wystarczy bo czasami (dosyć często a właściwie to zawsze) serwery mają swoje textury itemów więc wydaje mi się że musze jeszcze skopiować odpowiednie pliki z klienta serwera ale nie wiem które

Opublikowano

Lipa wypakowałem locale a jako że jest to klient z 2012 roku lub nowszy nie wiem konkretnie to nie ma tam roota.

Drugim problemem jest to że po tym jak już skopiowałem najważniejsze pliki do folderu mod/locale i zamianie plików icon/item gra się uruchamia lecz po wyborze postaci podczas ładowania wyłącza się.

Po wielu próbach udało się . Dzięki za pomoc :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...