Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skradzione konto minecraft!

MultiRaien

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż dzisiaj rano normalnie grałem sobie na premce wymagało mi zalogowania się jeszcze raz więc to zrobiłem, grałem sobie parę godzin. Wbiłem na komputer wieczorem i nagle patrze, że muszę się zalogować. Próbowałem się zalogować, ale hasło było złe, więc się zdziwiłem i chciałem zrobić restart hasła na mojang, ale patrze na poczte i widzę to http://scr.hu/23lm/qchk2 .Ktos zmienił wszystko! HASŁO EMAIL I TAJEN HASŁO! Nikomu nie podawałem hasła i mam trudne więc ktos musiał okrasć! Hasła na email i minecrat były podobne różniły się 3 cyferkami. Mój anty wirus Avast! Pisałem już do Mojang, ale wątpię czy to cos da. Wie ktos jak można odzyskać konto? Konto premium kupione na minecraft.net 3 lata temu.

Kiedy próbuję odzyskać hasło do mojang to niby wysyła, ale naprawdę nic nie przychodzi!

Skina jakby co mam, a gdy próbuję odzyskać hasło na minecraft.net nawet jak napisze nick MrRaien lub email User not found. If you are using a Mojang account, go to https://account.mojang.com/ instead.

Opublikowano

Jeżeli masz dowód zakupu premium na to konto to powinni Ci je oddać. Na twoim miejscu przeskanowałbym cały komputer czy nie masz jakiegoś keyloggera i zmienił antywirusa. Poza tym czy rejestrowałeś się na jakiś podejrzanych stronach lub forach jakiś serwerów z tego maila z takim samym hasłem jak do poczty? Jeżeli tak to mogli oni wykorzystać informacje, które podałeś w formularzu rejestracyjnym.

Opublikowano

korzystałeś z jakiegoś innego launchera niż oficjalny? Logując się w nie sprawdzonym innym launcherze na konto premium mogłeś dać komuś w ten sposób wszystkie potrzebne informacje.

Opublikowano

korzystałeś z jakiegoś innego launchera niż oficjalny? Logując się w nie sprawdzonym innym launcherze na konto premium mogłeś dać komuś w ten sposób wszystkie potrzebne informacje.

Tylko launcher TeamExtrem, ale tam grałem na no-premce.

Jeżeli masz dowód zakupu premium na to konto to powinni Ci je oddać. Na twoim miejscu przeskanowałbym cały komputer czy nie masz jakiegoś keyloggera i zmienił antywirusa. Poza tym czy rejestrowałeś się na jakiś podejrzanych stronach lub forach jakiś serwerów z tego maila z takim samym hasłem jak do poczty? Jeżeli tak to mogli oni wykorzystać informacje, które podałeś w formularzu rejestracyjnym.

Mam dowody przeskanowałem komputer 20 minut temu i usuneło wirusy i keylogery i nie rejestrowałem się na podejrzanych stronach jedyne to co pobrałem przez przypadek pewien program dziwny.

Jak chcę podać goscia o kradzież konta to jakie informacje muszę o nim mieć i skąd je wziąć. Pocztę mam na WP

Opublikowano

Tylko launcher TeamExtrem, ale tam grałem na no-premce.

Mam dowody przeskanowałem komputer 20 minut temu i usuneło wirusy i keylogery i nie rejestrowałem się na podejrzanych stronach jedyne to co pobrałem przez przypadek pewien program dziwny.

Jak chcę podać goscia o kradzież konta to jakie informacje muszę o nim mieć i skąd je wziąć. Pocztę mam na WP

Skoro masz dowody, że konto należało do Ciebie to powinieneś napisać wiadomość do supportu i przedstawić im dowody na to, że konto faktycznie należało do Ciebie. Jeżeli chodzi o namierzenie osoby, która to zrobiła to raczej nie uda Ci się tego zrobić, a nawet jeżeli to gdy sprawę zgłosisz na policji to Cię wyśmieją.

Opublikowano

Ze zgłoszeniem nie do końca jest tak łatwo... Kradzież konta o wartości poniżej 200zł to nie przestępstwo a jedynie wykroczenie, za które złodziej dostałby jedynie kilkaset złotych mandatu. A postępowanie operacyjne Policji jest bardzo drogie, dlatego Policja nie będzie występować po IP, potem lokalizować po to wydatek rzędu 15-20 tysięcy. Jeżeli ktoś wysłałby keyloggera, to już byłoby przestępstwo dostępu do informacji dla niego nie przeznaczonych i wtedy Policja poprowadzi postępowanie operacyjne. Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Z tego co wiem, to gdy napiszesz do supportu na wp, powinni udostępnić wykaz kto się logował na Twój email, także nie pozostaje nic innego, jak to zrobić.

Co do konta:

Dowód zakupu, najlepiej wygenerowany token podczas zakupu premium na stronie, dostajesz go w emailu potwierdzającym zakup - napisz do supportu wyjaśniając sprawe, podając także ten kod. Zapytają Cię o kilka rzeczy i jeżeli wszystko będzie się zgadzać, odzyskasz konto.

fKJeAI4.jpg

Opublikowano

1. Logowałeś się na podejrzanych serwerach (noobskich) wykradanie haseł,te same hasło itp...

2. Keyloggery na komputerze 

3. Hacker cb się włamał na pocztę (najbardziej podejrzani są francuzi)

4. Sprawdz historie logowania na poczte i zobacz ip gościa co ci wszedł

5. Zobacz czy nie wykradł ci innych danych takich jak: facebook,twitter,mpcforum, itp...

6. Dzwoń na policje 

9-AwardImgMaster-1361138078.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...