Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana celownika pod przyciskiem myszy

misiel111

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam pytanie, czy jest mozliwosc zbindowania 2 przyciskow myszki (MOUSE4 ,MOUSE5 - to te ktorymi cofa sie karty w przygladarce etc, te po lewej stronie) do zmiany 2 celownikow?

Chodzi mi o to,ze pod jednym bylby jeden celownik a pod drugim przyciskiem calkowicie inny.

Potrzebne mi to poniewaz mam z*******y celownik lecz jest on troszeczke za szeroki, i przeszkadza mi w strzelaniu na dystans, a tak pod innym przyciskiem mialbym kropeczke i problem zalatany! Prosze o pomoc ^^

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Tak, da radę to zrobić. Musisz wpisać wtedy:

bind "mouse4" "komendy po średniku ";" czyli np: cl_crosshairstyle 5; cl_crosshairalpha 255; itd itd." 

Możesz w bindzie np. wpisać komendy tylko na gap czy tam co chcesz ustawić:

bind "mouse4" "cl_crosshairgap -2"
bind "mouse5" "cl_crosshairgap 0"

I wtedy przyciskami zmieniasz tylko gap. 

he?

Opublikowano

@misiel111 Tak jest taka możliwość. Pobierz mape crashz crosshair generator wejdź na nią daj share commands skopiuj i zapisz gdzieś. Z kropką zrób tak samo skopiuj i zapisz gdzieś. Podaj mi te komendy to podam ci bindy na celowniki :)

Opublikowano

^ Robie celownik na crash'z tylko nie wiem jak skopiowac komendy celownika stamtad =)

Dodam,ze zrobilem na jakims internetowym portalu 2 celowniki, sprobowalem z bindowac i nie zmineialy sie celowniki. (have no idea why)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

@misiel111 jak zrobisz celownik na tej mapie to po prawej masz coś takiego jak share commands czy coś takiego jak w to strzelisz wyświetli się konsola a w niej komendy na celownik. Skopiuj je i wklej je tu (do obu celowników komendy daj)

Opublikowano

Obecny : 

cl_crosshair_drawoutline "1"
cl_crosshair_dynamic_maxdist_splitratio "0.35"
cl_crosshair_dynamic_splitalpha_innermod "1"
cl_crosshair_dynamic_splitalpha_outermod "0.5"
cl_crosshair_dynamic_splitdist "7"
cl_crosshair_outlinethickness "1"
cl_crosshairalpha "255"
cl_crosshaircolor "5"
cl_crosshaircolor_b "0"
cl_crosshaircolor_g "255"
cl_crosshaircolor_r "255"
cl_crosshairdot "0"
cl_crosshairgap "-1"
cl_crosshairgap_useweaponvalue "0"
cl_crosshairscale "0"
cl_crosshairsize "3"
cl_crosshairstyle "4"
cl_crosshairthickness "1"
cl_crosshairusealpha "1"
cl_fixedcrosshairgap "1"

Zmienny (kropka czy co tam wybiore)
cl_crosshair_drawoutline "1"
cl_crosshair_dynamic_maxdist_splitratio "0"
cl_crosshair_dynamic_splitalpha_outermod "1"
cl_crosshair_dynamic_splitdist "8"
cl_crosshairalpha "250"
cl_crosshaircolor "5"
cl_crosshaircolor_b "0"
cl_crosshaircolor_r "0"
cl_crosshairdot "1"
cl_crosshairgap "-4.5"
cl_crosshairscale "0"
cl_crosshairsize "0.5"
cl_crosshairstyle "5"
cl_crosshairusealpha "1"
cl_fixedcrosshairgap "-10"

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Czego to ludzie nie wymyślą...  Nawet z dużym gapem można normalnie trafiać na dystans, jeśli rzeczywiście umiesz strzelać. Lepiej już zmienić celownik na jeden, stały, niż manewrować pomiędzy dwoma na bindach co 5 sekund. Jak zamierzasz siedzieć w goldzie do końca życia to możesz grać na 2 celowniki.

Opublikowano

Co prawda teraz poziom jest obniżony, ale mnie zastanawia jak ty chcesz ogarniać zmianę co kilka sekund celowników. Lepiej ustaw sobie jakiś z mniejszym gapem jak nie dajesz rady i tyle. Co do tematu to w 2 poście w 1szym kodzie masz wzór jak zrobić takiego binda, po każdej jednej komendzie wstawiasz średnik i to wszystko.

Opublikowano

"Poziom jest obnizony" Człowieku gram w csa ponad rok, jezeli chcesz wiedziec to po 10 dostałem golda dwojke. Gold dwojka to obecny mg2 prawdopodobnie.

Gra na dni dzisiejsze zaczyna sie od Igla w gore, i jestem przekonany co do tego.

Wykrecam na lemach 27-17 jak gierka siedzi, wiec nie rozumiem twojego s**t stormu, o tym,ze  jestem goldem, a jak jestem ponad 10 rang wyzej tzn. ze poziom mocno sie obnizyl.

Zakladam,ze sam masz kalaszka w laurach i blyszczysz., nie pozdrawiam ;p

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Jak widać grasz za krótko w tą grę bo nic o niej jeszcze nie wiesz . Co do tych bindów to już Ci napisałem jak to zrobić, wystarczy powstawiać pomiędzy komendy średniki, wzór masz w 2 poście.

Opublikowano

Zwykły:

bind "MOUSE4" "cl_crosshair_drawoutline 1; cl_crosshair_dynamic_maxdist_splitratio 0.35; cl_crosshair_dynamic_splitalpha_innermod 1; cl_crosshair_dynamic_splitalpha_outermod 0.5; cl_crosshair_dynamic_splitdist 7; cl_crosshair_outlinethickness 1; cl_crosshairalpha 255; cl_crosshaircolor 5; cl_crosshaircolor_b 0; cl_crosshaircolor_g 255; cl_crosshaircolor_r 255; cl_crosshairdot 0; cl_crosshairgap -1; cl_crosshairgap_useweaponvalue 0; cl_crosshairscale 0; cl_crosshairsize 3; cl_crosshairstyle 4; cl_crosshairthickness 1; cl_crosshairusealpha 1; cl_fixedcrosshairgap 1"

Kropka:

bind "MOUSE5" "cl_crosshair_drawoutline 1; cl_crosshair_dynamic_maxdist_splitratio 0; cl_crosshair_dynamic_splitalpha_innermod 1; cl_crosshair_dynamic_splitalpha_outermod 1; cl_crosshair_dynamic_splitdist 8; cl_crosshair_outlinethickness 1; cl_crosshairalpha 250; cl_crosshaircolor 5; cl_crosshaircolor_b 0; cl_crosshaircolor_g 255; cl_crosshaircolor_r 0; cl_crosshairdot 1; cl_crosshairgap -4.5; cl_crosshairgap_useweaponvalue 0; cl_crosshairscale 0; cl_crosshairsize 0.5; cl_crosshairstyle 5; cl_crosshairthickness 1; cl_crosshairusealpha 1; cl_fixedcrosshairgap -10"

Opublikowano

Zrobiłem tak kolego :) Mam w go 1000h, w sourca 1500, w 1.6 z 500 + Drugie tyle w sourca na non steamie, wiec nie mów kto gra w co za krótko, jak pisałem zrobiłem tak wczoraj.

"BIND "MOUSE4" "cl_crosshair_drawoutline "1"

cl_crosshair_dynamic_maxdist_splitratio "0"
cl_crosshair_dynamic_splitalpha_outermod "1"
cl_crosshair_dynamic_splitdist "8"
cl_crosshairalpha "250"
cl_crosshaircolor "5"
cl_crosshaircolor_b "0"
cl_crosshaircolor_r "0"
cl_crosshairdot "1"
cl_crosshairgap "-4.5"
cl_crosshairscale "0"
cl_crosshairsize "0.5"
cl_crosshairstyle "5"
cl_crosshairusealpha "1"
cl_fixedcrosshairgap "-10"
"
Wszedzie sredniki za nazwa, i nic sie nie dzialo. Do tego jak te same komendy wklejalem do konsoli to caly czas celownik byl inny ,grubosc etc. (have no idea why )

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

"Poziom jest obnizony" Człowieku gram w csa ponad rok, jezeli chcesz wiedziec to po 10 dostałem golda dwojke. Gold dwojka to obecny mg2 prawdopodobnie.

Gra na dni dzisiejsze zaczyna sie od Igla w gore, i jestem przekonany co do tego.

Wykrecam na lemach 27-17 jak gierka siedzi, wiec nie rozumiem twojego s**t stormu, o tym,ze  jestem goldem, a jak jestem ponad 10 rang wyzej tzn. ze poziom mocno sie obnizyl.

Zakladam,ze sam masz kalaszka w laurach i blyszczysz., nie pozdrawiam ;p

XDDDDDDDDD gold 2 to mg2 prawdopodobnie :D? wez czlowieku wyjdz xDD albo zmien tego posta :D silver 4 a gold 2 to ten sam poziom grania.Poziom gry dopiero sie zmienia w zwyklym kalachu tam cos uzywaja tego mozgu :D.Komendy do celownik spróbuj wpisac do configa kkapa

Opublikowano

Niestety nie dziala ;/

XDDDDDDDDD gold 2 to mg2 prawdopodobnie :D? wez czlowieku wyjdz xDD albo zmien tego posta :D silver 4 a gold 2 to ten sam poziom grania.Poziom gry dopiero sie zmienia w zwyklym kalachu tam cos uzywaja tego mozgu :D.Komendy do celownik spróbuj wpisac do configa kkapa

GOLD 2 KIEDYS TO PRAWDOPODOBNIE MG2 OBECNE

Zwykły:

bind "MOUSE4" "cl_crosshair_drawoutline 1; cl_crosshair_dynamic_maxdist_splitratio 0.35; cl_crosshair_dynamic_splitalpha_innermod 1; cl_crosshair_dynamic_splitalpha_outermod 0.5; cl_crosshair_dynamic_splitdist 7; cl_crosshair_outlinethickness 1; cl_crosshairalpha 255; cl_crosshaircolor 5; cl_crosshaircolor_b 0; cl_crosshaircolor_g 255; cl_crosshaircolor_r 255; cl_crosshairdot 0; cl_crosshairgap -1; cl_crosshairgap_useweaponvalue 0; cl_crosshairscale 0; cl_crosshairsize 3; cl_crosshairstyle 4; cl_crosshairthickness 1; cl_crosshairusealpha 1; cl_fixedcrosshairgap 1"

Kropka:

bind "MOUSE5" "cl_crosshair_drawoutline 1; cl_crosshair_dynamic_maxdist_splitratio 0; cl_crosshair_dynamic_splitalpha_innermod 1; cl_crosshair_dynamic_splitalpha_outermod 1; cl_crosshair_dynamic_splitdist 8; cl_crosshair_outlinethickness 1; cl_crosshairalpha 250; cl_crosshaircolor 5; cl_crosshaircolor_b 0; cl_crosshaircolor_g 255; cl_crosshaircolor_r 0; cl_crosshairdot 1; cl_crosshairgap -4.5; cl_crosshairgap_useweaponvalue 0; cl_crosshairscale 0; cl_crosshairsize 0.5; cl_crosshairstyle 5; cl_crosshairthickness 1; cl_crosshairusealpha 1; cl_fixedcrosshairgap -10"

Nie działa Xeeideex ;/

Chyba celownika nie da sie bindowac.

Tak probowalem zmienic przyciski pod klawiature. ( [ oraz ] )

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Jak ty nawet nie umiesz czytać co się do Ciebie pisze, lepiej skopiuj to co napisał @Xeeideex bo tego nie ogarniesz. Co do rang to jeszcze. Po boostingu który jest na szeroką skalę jak i falach banów, bardzo łatwo mieć wysoką rangę. Większość osób aktualnie jest nie na tej randze co powinna. Ja mając supreme, czesto jak gram z globalami tylko to niektórzy nawet strzelać nie potrafią. Zabijesz ich przez smołę to jeszcze powiedzą Ci że jesteś odpalony, bo jak to. Tak samo sprawdzanie typowych miejscówek z prefirem - wh. Ja w cs 1.6 mialem 2,5k na samym steamie, do tego teraz mam 2k godzin w cs go, więc coś tam wiem. Kiedyś jeszcze jak grałem kiedy cs go jeszcze był swieży na rynku to mając tego mg1 ludzie potrafili tam grać, aktualnie jak grałem z kolegami z niższych rang to tam mecz można samemu wygrać bo graja jak silvery.

Opublikowano

@misiel111 nie to działa tylko zjebałem to XDD

Wpisz w grze w konsoli unbind MOUSE5 i unbind MOUSE4 i jak masz autoexec to tam wrzuć te bindy. Bo w konsoli jest jakiś tam limit znaków i nie da się więcej pisać niż ileś tam znaków.

Opublikowano

@misiel111 kufa jestem mądry xddddddd. Zrób tak. Usuń te bindy i zrób tak: alias celownik "cl_crosshair_drawoutline 1; cl_crosshair_dynamic_maxdist_splitratio 0.35; cl_crosshair_dynamic_splitalpha_innermod 1; cl_crosshair_dynamic_splitalpha_outermod 0.5; cl_crosshair_dynamic_splitdist 7; cl_crosshair_outlinethickness 1; cl_crosshairalpha 255; cl_crosshaircolor 5; cl_crosshaircolor_b 0; cl_crosshaircolor_g 255; cl_crosshaircolor_r 255; cl_crosshairdot 0; cl_crosshairgap -1; cl_crosshairgap_useweaponvalue 0; cl_crosshairscale 0; cl_crosshairsize 3; cl_crosshairstyle 4; cl_crosshairthickness 1; cl_crosshairusealpha 1; cl_fixedcrosshairgap 1"

TERAZ ROBISZ alias kropka "cl_crosshair_drawoutline 1; cl_crosshair_dynamic_maxdist_splitratio 0; cl_crosshair_dynamic_splitalpha_innermod 1; cl_crosshair_dynamic_splitalpha_outermod 1; cl_crosshair_dynamic_splitdist 8; cl_crosshair_outlinethickness 1; cl_crosshairalpha 250; cl_crosshaircolor 5; cl_crosshaircolor_b 0; cl_crosshaircolor_g 255; cl_crosshaircolor_r 0; cl_crosshairdot 1; cl_crosshairgap -4.5; cl_crosshairgap_useweaponvalue 0; cl_crosshairscale 0; cl_crosshairsize 0.5; cl_crosshairstyle 5; cl_crosshairthickness 1; cl_crosshairusealpha 1; cl_fixedcrosshairgap -10"

TERAZ ROBISZ bind "mouse4" celownik i bind "mouse5" kropka a jak to nie działa to nie wiem kufa xD

Opublikowano

A nie możesz zrobić po prostu żeby były dwa bindy tzn. cl_crosshairdot 0 i cl_crosshairdot 1 i tylko tyle ? Będziesz miał ten sam celownik tylko z kropka po środku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...