Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak oszukałem Valve

Kokoszka.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo, ostatnio kupiłem 3 części Gothica na Steamie za 20 euro, 1 przeszedłem w tydzień, teraz zacząłem grać w 2, lecz już mi się znudziła. Oczywiście gry te nie posiadają języka polskiego do wyboru, a Gothic bez polskich dialogów nie jest ten sam, przeszukałem więc internet i znalazłem tylko jedno spolszczenie. Był tam też plik do pobrania, który podmienia plik uruchamiający grę. Co z tym idzie? Steam nie naliczał mi godzin :) Przypomniało mi się, że nadchodzi major w cs, a chciałem zainwestować kilkadziesiąt euro w sitckery. Zauważyłem, że mogę prosić Steam o zwrot pieniędzy, lecz nie mogę mieć więcej niż 2 godziny przegrane w ową grę. Teoretycznie na Steamie miałem przegrane 3 minuty w Gothica, a w rzeczywistości kilkanaście godzin, teraz tylko czekać na zwrot, który powinien być za kilka dni - http://prntscr.com/84xlil

Co najlepsze - w Gothica mogę grać dalej :)

Niezły jestem, c'nie?

­

Opublikowano

Sposób ciekawy, ale nie skorzystam. ;) Jedno mnie zastanawia - czemu ma służyć ten temat oprócz informacji jak oszukiwać?­

Chciałem pokazać ile mam na steamie, a co?

­

Opublikowano

To to jest równoznaczne z graniem na piracie.

skoro wszedł w posiadanie oryginalnej kopii gry, to kopia piracka traktowana jest jako kopia zapasowa, a co za tym idzie - jej posiadanie jest legalne. Z tego co wiem, to dotyczy to zarówno gier w wersji fizycznej (płyty) jak i cyfrowej, bo ustawa tego nie precyzuje. Jedyne, co może budzić wątpliwości, to moralność takiego postępowania (w końcu oszukuje) i nie jestem pewien czy to nie podpada pod paragraf ze względu na osiąganie korzyści kosztem drugiego podmiotu. Ale to nie mój problem B|

57199140501148694665.png

Opublikowano

skoro wszedł w posiadanie oryginalnej kopii gry, to kopia piracka traktowana jest jako kopia zapasowa, a co za tym idzie - jej posiadanie jest legalne. Z tego co wiem, to dotyczy to zarówno gier w wersji fizycznej (płyty) jak i cyfrowej, bo ustawa tego nie precyzuje. Jedyne, co może budzić wątpliwości, to moralność takiego postępowania (w końcu oszukuje) i nie jestem pewien czy to nie podpada pod paragraf ze względu na osiąganie korzyści kosztem drugiego podmiotu. Ale to nie mój problem B|

NIE UDOWODNIO 

­

Opublikowano

lol, to tak jak byś kupił film na dvd, zrobił kopie i go oddał a potem używał kopii bo przecież to kopia.

76561198001815076.png
Opublikowano

lol, to tak jak byś kupił film na dvd, zrobił kopie i go oddał a potem używał kopii bo przecież to kopia.

nie zrozumiałeś. Dopóki w sensie prawnym jesteś właścicielem oryginału, dopóty możesz robić tyle kopii na własny użytek (w tym kopii zapasowych) ile dusza zapragnie. Oczywiście po wyzbyciu się oryginału wszelkie kopie uznaje się za nielegalne ;)

57199140501148694665.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...