Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ping w CS:GO

misiukosiarz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem- mianowicie problem polega na przesylaniu danych, czyli ping..
Tydzien temu dostalem nowy internet, Vectre, poprzednio posiadalem internet z netii i wszystko bylo dobrze.
Internet z netii:
download:2mbps   30ms  upload: 0,7mbps

Vectra:

download:20mbps    30ms   upload:4mbps

(dane odczytywane z speedtest)

A teraz co do CS;GO, wybralem serwery spolecznosci i w filtrach wyszukiwania zaznaczylem aby wyszukalo mi serwery które sa w obszarze do >100 PING

Wszedlem do jednego z nich (mam wlaczona komende na konsoli net graph i podczas ladowania mapy widzialem ping)
ping w ciagu kilku sekund rósł od 50ping do 200, nastepnie mapa sie zaladowala i ping potrafil skoczyc nawet do 600-1000ping. 

Jestem na wi-fi, nie rozmawialem jeszcze na ten temat z dostawca, router jest okolo 4-5metry od komputera za 2 scianami.

W czym problem? Przy netii bylo wszystko dobrze, stale 30pingu.
prosze o pomoc.

post-565556-0-79286500-1439647178.png

Opublikowano

Witam, testowałęm wszystkie twoje sposoby oraz inne na wpisanie w konsoli- działa,jednak ping spadł jedynie o 10? 20ms. Czyli dalej tkwimy w tym samym miejscu, roznica 20ms nie ma wplywu kiedy mam ping 600-1000. Chyba bede musial zadzwonic do dostawcy,  juz nie wytrzymuje z tym internetem  :angry:

Opublikowano

"Jestem na wi-fi, nie rozmawialem jeszcze na ten temat z dostawca, router jest okolo 4-5metry od komputera za 2 scianami." i wszystko jasne :)

Spróbuj przybliżyć router do komputera albo jak masz kabelek po podłączyć przez niego

Opublikowano

Czyli co? Nie możesz połączyć komputera z routerem za pomocą takiego kabla? Że nie masz miejsca w routerze? Bo nwm w czym stacjonarny przeszkadza, chyba że wyłączysz go na czas gry :)

Opublikowano

kabel ethernet jest zbyt krótki, jak już mówiłem jest za daleko. Router jest no.. nie znam sie na tym,ale wydaje mi sie ze normalny-co mam na mysli to mowiac

taki jak inne, 4 wejscia na kabel ethernet, kabel do puszki aby odbierac internet przez talerz (?) miejsce na zasilanie, 2 miejsca na wtyczke telefoniczna oraz miejsce na kabel lan? cos takiego,mam nadzieje,ze nic nie pomieszalem.

Opublikowano

Ale jaka marka ? http://192.168.0.1/wejdź i zobacz, będziesz tam miał nazwe, przynajmniej powinieneś.

Co do kabla ethernet - leć na giełdę jakąś i kup. Jak nie na giełdzie to na jakimś komputroniku czy mediamarkcie. Poprowadź kabel przez dom i podłącz do komputera. Ja jak się łączyłem przez wifi też miałem skaczący ping - nie dało się wcale nic robić w żadnej grze. Po przeprowadzeniu kabla - pstryk i nie ma problemu.

No i właśnie wifi to Twój problem. Częstotliwości się zakłócają, przez inne routery. 

Na początku możesz jeszcze spróbować zadzwonić do dostawcy, ale wątpię, żeby to coś pomogło. 

Opublikowano

Mam coś podobnego, często łapię freezy 2 sekundowe na neostradzie, chciałem to jakoś naprawić, ale nawet u nich nic nie dawało :(

Opublikowano

a właśnie, tutaj też jest sprawa: na górze jest miniaturka szybkosci z mojego pokoju a teraz załącze zdjecie z internetem przez wifi po lewej stronie i przez kabel po prawej stronie(siedzac kolo routera)

post-565556-0-90662900-1439792269.png

Opublikowano

Za lagi odpowiadają straty pakietów, nie ping(ofc im mniejszy tym lepiej). Jak masz router za dwoma scianami, to te pakiety nie mogą się przedostać do routera/wrócić z serwera do twojego komputera. Efekt jest brak otrzymanej informacji i dziwne zachowanie gry

Opublikowano

@Renuś to również, ale nie tylko. Jak ja łączyłem się przez wifi, straty pakietów nie miałem, ale pign skakał. To dlatego, że mieszam w bloku, a tylko w mojej klatce, jest aż 6 routerów. Zakłócenia przez 2.4hz ;) Przez kabel nie będziesz miał dużego pingu, spróbuj.

Opublikowano

Problem zażegnany, innego wyjścia nie było, kupiłem 15m kabla i przeciągnąłem przez polowe chałupy  :P Dzieki za pomoc! ping jest już stabilny 25-40ms. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...