Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z Akamai Netsession.

lou?!

Pytanie

Opublikowano

Witam, próbuję zainstalować Akamai Netsession, po kilku sekundach od uruchomienia instalatora wyskakuje mi błąd:

Nie można otworzyć klucza:

HKEY_CURRENT_USER32\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\run

Sprawdź, czy masz wystarczający dostęp do tego klucza lub skontaktuj się z pomocą techniczną.

Próbowałem: Czyścić rejestr, zmieniałem uprawnienia "run", zmieniać zgodność, włączać uprawnienia administratora, reinstallować, grzebać w zaporze systemu, wyłączać zaporę systemu.

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niestety, Akamai nie mogę zainstalować więc jeżeli nie jest zainstalowane, to nie mogę usunąć. Jako Administrator już uruchamiałem :/

@Edit Znalazłem własne rozwiązanie którego nie ma w sieci. Mianowicie:

Krok 1. Pobierz program Sandboxie
Krok 2. Uruchom instalator Akamai NetSession w trybie piaskownicy (kliknij prawym na instalator i wybierz opcję uruchom w trybie piaskownicy)
Krok 3. Wyskoczy okno, kliknij OK.
Krok 4. Instalator powinien się uruchomić.
Krok 5. Kieruj się instrukcjami zawartymi w instalatorze, po kilku sekundach od rozpoczęcia instalacji wyskoczy ten sam błąd ale w trochę innej formie. Będzie różnił się tylko kolejnością informacji.
Krok 6. Tutaj sprawa trochę się zmieni bo dzięki programowi Sandboxie i uruchomieniu instalatora w trybie piaskownicy, będziemy mieli trzy opcję do wybrania. 1. Zakończ 2. Spróbuj Ponownie 3. Kontynuuj. Oczywiście wybieramy opcję kontynuuj. Program zainstaluję się poprawnie i problem rozwiązany. Pozdrawiam, dziękuję za chęć pomocy!
Opublikowano

Wywal /odinstaluj Akamai i zacznij od nowa.

Najlepiej to znajdź jego katalog i spróbuj go skasować. Jakby się nie dało skasować bo plik w uzyciu zobacz  czy działa usługa w menedżerze i ją kilnij.

Jeśli masz instalator to uruchom go jako administrator 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...