Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy opłaca sie robic serwer skyblock?

Wulgen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Serwer się zawsze opłaca robić, jeżeli będziesz się nim interesował i go rozwijał. Co do serwera SkyBlock, to opłaca się go zrobić, ale by zrobić go jak najlepiej, to musiałbyś trochę pracy w niego włożyć. Załatwić dobrą ekipę, załatwić dobrą reklamę, itp. 

Opublikowano

Tak, działki, frakcje itp. Już się graczom przeżarły. Po co odgrzewać kotlet? Zrób skyblock, dużo osób teraz lubi te typy. Jeżeli administracja będzie miła, pomocba to na pewno wypali.

Opublikowano

Czy opłaca sie robic serwer skyblock?

z autorskimi pluginami itp...

Co to za różnica czy pluginy będą autorskie? Graczy powinna interesować rozgrywka, a nie pluginy.

Wracając do tematu, opłaca się robić serwer jeśli masz na niego pomysły - bez tego ani rusz.

Opublikowano

Autorskie pluginy nie są niczym koniecznym. Osobiście jestem zdania, że coś ma dobrze działać, a nie być autorskie co w większości przypadków kończy się większym spadkiem tpsów na serwerze. Jeżeli masz pomysł na serwer to oczywiście, że warto go zrobić bo może akurat się uda. Jednak obecnie jest bardzo dużo serwerów więc reklama również będzie ważnym czynnikiem i nie może się ograniczać do tematu w publikacjach na mpc.

Opublikowano

Jeżeli ten serwer będzie ORYGINALNY i estetyczny to jak najbardziej. Wiele nowych serwerów jest tak dobrych że co chwilę przychodzą nowi gracze, którzy co najważniejsze GRAJĄ NA NIM PRZEZ DŁUŻSZY CZAS.

Opublikowano

Serwer opłaca się robić, ale co jeśli administracja ma 10 lat i psełdo autorskie pluginy? Zrób, a sam zobaczysz. Minecraft już przestał być tak sławny jak było to za moich czasów.

Opublikowano

Jasne, że tak. Mało jest teraz DOBRYCH serwerów, a co dopiero SkyBlock'ów. Jeżeli znajdziesz dobrą i zgraną ekipę, załatwisz dobrą reklamę (co trochę kosztuje) to na pewno będzie się opłacało :)

6770714055827651007269.jpeg
Opublikowano

Serwer jak serwer, o ile dobrze go zrobisz i będziesz o niego dbał, ale nie dla pieniędzy, to warto : D

Według mnie możesz zrobić ciekawy nowy tryb - Seablock. Taki skyblock tylko z wodą :)

Woda jest bardzo kłopotliwa.

Wiele pomysłów takich już było, zwykle prawie nikt na takich serwerach nie gra. Kiedyś byłem na takim serwerze który był pod wodą, ale nie wiedziałem co się tam robi, więc wyszedłem. Tak to już jest, ludzie wolą dobrze sobie znane serwery mini-game, bo wiadomo, youtuber polecił, więc musi być "czadowee!!".

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Moim zdaniem skyblock by musiał mieć wiele urozmaiceń by gra sie tak nie nudziła i itemy nie zdobywane z jakiegoś item shopu na spawnie tylko po przez wykonywanie danych czynności ( no może spawnery by mogły być w item shopie ) 

Opublikowano

Według mnie musiało być naprawde zaskakujący ten serwer aby moja postać tam zawitała. 

To zależy.. 

Min. Od tego że kazdy ma swój gust, i nie ważne jak bardzo może serwer być c*****y to i tak znajdzie swoich fanów. Wiec rób jak chcesz tak aby gracze pozostali. Zrob taaki na którym ty byś grał

Czerwone jest piękne! Kocham <3

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...