Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przegrzewanie,spadek FPS.

MefiuBaranek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, podczas tej fali upałów komputer mi się grzeje bardziej niż zawsze. Karta w spoczynku ma 35-38 stopni, procek 40-45. Po 10-15 minutach gry temperatura procka podchodzi pod 80 a karty 70-75. Na początku Fps są stabilne i jest ich 60, po nagrzaniu spada do 20-30. Jak komputer zaczął sie tak grzać dokręciłem cooler na obudowie wtłaczający świeże powietrze i temperatury spadły do 65-70 karty a procesora 70-75. Dodam, że wszystko jest z kurzu dokładnie wyczyszczone i nowa pasta nałożona. Pytanie brzmi jak tu jeszcze te temperaturki obniżyć, wymiana chłodzenia nie wchodzi w gre. 

Windows 7 Ultimate 64 bit

Grafika:Radeon R9 270x od Asusa

Procek:Amd Fx-6300

Ram: 8 gb ram ddr3

Opublikowano

To całkiem normalne, że PC grzeje się bardziej podczas upałów. Uwierz mi, nie ma w tym nic dziwnego. 

Jaką nałożyłeś pastę i czy zrobiłeś to prawidłowo...?

ㅈㅈ.

Opublikowano

To całkiem normalne, że PC grzeje się bardziej podczas upałów. Uwierz mi, nie ma w tym nic dziwnego. 

Jaką nałożyłeś pastę i czy zrobiłeś to prawidłowo...?

Paste Cooler Master nałożyłem w ilości ziarnka grochu i rozprowadziłem równomiernie kartą kredytową. Wiem, że bardziej się grzeje, ale tam jest tak gorąco, że spokojnie bym jajka usmażył na obudowie  xD

Opublikowano

Paste Cooler Master nałożyłem w ilości ziarnka grochu i rozprowadziłem równomiernie kartą kredytową. Wiem, że bardziej się grzeje, ale tam jest tak gorąco, że spokojnie bym jajka usmażył na obudowie  xD

Nie wiem, jak duże ziarnko grochu masz na myśli, ale to chyba jest za mało. Najlepiej zwyczajnie odpal jakiś poradnik i porównaj, ile pasty nałożył gościu nagrywający tutka, a ile ty. No i czy dobrze ją rozsmarowałeś - przykładowo ja tego nie robię w ogóle, nakładam pastę na CPU i bez rozsmarowywania jej zakładam radiator. Też skuteczny sposób. 

Może to wina słabego obiegu powietrza w obudowie? Albo zasilacza. Podaj ich modele i zrób porządek z przewodami w obudowie. 

ㅈㅈ.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...