Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało PFS 30/40 max 50

StSzerAlen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem a mianowicie FPSy w CS:GO. Mam ich maxymalnie 50 i potrafią spadać do 20 a komputer mam dość w miare ;) a więc:

Pamięć 6 GB Ram,

Procesor 2 rdzeniowy Intel Core 2 Duo 3 GHz

System Windows10 - 64bit

Karta Graficzna NVIDIA GeForce 8600 GT

Rozdzielcość Monitora 1440x900

Podczas Gry nie mam włączonego niczego po za TeamSpeak'iem który praktycznie nic z pamięci mi nie zabiera.

Gram w rozdzielczości mniejszej niż zalecana oraz w oknie ponieważ posiadam 2 monitory i tak mi lepiej sterować komputerem, ale zmiana rozdzielczości na 1440x900 w pełnym oknie nic nie zwiększa FPS i nie zmniejsza, pomożecie jakoś?

Znajomy ma gorszy komputer a osiąga nawet do 140 FPS'ów :/

Opublikowano

To nie jest komputer DOŚĆ W MIARĘ. :D 

Zobacz sobie testy twojej grafiki z csgo na youtube :) 40-50 fps na very low. + ten procesor który jest ledwo na wymiar >.< Wiem, że chciałbyś usłyszeć co innego, ale to prawda :) 

86226145013474567463.png

Opublikowano

To nie jest komputer DOŚĆ W MIARĘ. :D

Zobacz sobie testy twojej grafiki z csgo na youtube :) 40-50 fps na very low. + ten procesor który jest ledwo na wymiar >.< Wiem, że chciałbyś usłyszeć co innego, ale to prawda :)

No wieem, ale np znajomy ma o wiele gorszy komp no i u niego jest aż 140FPS chociaż posiada np tylko 2 GB Ram, Procesor 2.3GHz i wgl...

Opublikowano

A jaki komputer ma znajomy? Ty to masz wooden pc ;d. A ram Ci nic nie da.  Więcej nie wyciągniesz.

Opublikowano

Ooo wypraszam sobie bo po wprowadzeniu do komputera karty graficznej Nvidia GeForce Titan jest tyle samo FPSów

Jaki titan daje tyle FPS?

Opublikowano

Może być taki myk że kumpel gra na rozdziałce 800x600 lub mniejszej ! HAHAHA

A co do problemu to ustaw mniejszą rozdziałkę z 4:3 np 1024x<ileśtam> komputer i tak rozciągnie Ci ją do 16:9 a fps przybędzię bardzo dużo. Oczywiście jeżeli zależy Ci na płynności a nie za bardzo na wyglądzie to dobry sposób plus do tego Gameboster i powinno być okej ! napisz co i jak po zmianie.  Pozdrawiam 

edit: W CS jest tak że od procesora więcej wymaga się szybkości że tak powiem u cb w kompie to twój procesor blokuje te fps, skoro na innej karcie, tak samo wszystko stoi.

To nie boli DAJ likeee

Opublikowano

Procesor podkręciłem przed chwilką do 4.10 GHz 2 rdzenie, hmm więc myślę że to już nie mało, wyciągnąłem  do 90 FPS w niektórych miejsach na Turnieju na Dust2 a stałych mam raczej 49-59 FPS'ów. z tego co wiem na Deatch Matchu będe miał mniej FPS ze względu na ludzi, że jest ich więcej niż na Turniejach, to prawda? w sumie mało się na tym znam, hmm zmiana rozdzielczości w żaden sposób nic nie zmienia, dosłownie. Hmm jaki znajomy ma komputer tego nie wiem, tylko napisałem jaki ma procesor i ile ramu tak jak on mi pokazywał. Hmm w sumie 40/50 FPS'ów u mnie to już gra działa na prawdę płynnie, po porównaniu z drugim znajomym który ma 120 FPS a ja 50 stałych w sumie to praktycznie ta sama płynność gry więc więcej FPS'ów nie potrzebuję ale dało by się jakoś wyciągnąć więcej na tym co mam niż 80 FPS'ów?

Opublikowano

Procesor podkręciłem przed chwilką do 4.10 GHz 2 rdzenie, hmm więc myślę że to już nie mało, wyciągnąłem  do 90 FPS w niektórych miejsach na Turnieju na Dust2 a stałych mam raczej 49-59 FPS'ów. z tego co wiem na Deatch Matchu będe miał mniej FPS ze względu na ludzi, że jest ich więcej niż na Turniejach, to prawda? w sumie mało się na tym znam, hmm zmiana rozdzielczości w żaden sposób nic nie zmienia, dosłownie. Hmm jaki znajomy ma komputer tego nie wiem, tylko napisałem jaki ma procesor i ile ramu tak jak on mi pokazywał. Hmm w sumie 40/50 FPS'ów u mnie to już gra działa na prawdę płynnie, po porównaniu z drugim znajomym który ma 120 FPS a ja 50 stałych w sumie to praktycznie ta sama płynność gry więc więcej FPS'ów nie potrzebuję ale dało by się jakoś wyciągnąć więcej na tym co mam niż 80 FPS'ów?

Jaki to jest dokładnie Core2Duo? BO core 2 duo 3 ghz wiele nie mówi. Skoro masz tylko 50 fps to musi być bardzo stary core 2 duo, pamiętaj, że ilość fps w cs:go zależna jest w większości od procesora, więc wymiata karty graficznej ci nic nie da, ten twoj GT 8600 to nie jest wcale karta biurowa, swego czasu była to topowa karta graficzna. Dodam też, że to jest wręcz nie możliwe, żeby twój kolega miał słabszy procek i miał ponad 100 fps, pamiętaj, że GHZ w procku to nie wszystko, prawdopodobnie twój kolega ma mocniejszego proca niż ty. Uwierz, że pomiędzy 50, a 120 fps jest kolosalna różnica w grze, na pierwszy rzut oka się nie wydaje, lecz gdy pograsz jakiś czas to sam zobaczysz. CO do twojego pytania na temat DM i większej ilości graczy, to tak czym więcej graczy na danym serwerze tym twoje fpsy spadają, czyli skoro masz 50 fps na matchmakingach to o DM 20 osób na serwie możesz zapomnieć, będziesz miał niesamowite spadki fps tam. Na koniec powiem, że z tym prockiem już nic więcej nie wyciągniesz, możesz kombinować z ustawieniami gdy czy ustawieniami w panelu Nvidii lecz to i tak wiele ci nie pomoże, twój procek prawdopodobnie jest za słaby żeby wyciągnąć więcej fps, jedynym sensownym rozwiązaniem jest albo wymiana procka albo całej jednostki.

Opublikowano

Jaki to jest dokładnie Core2Duo? BO core 2 duo 3 ghz wiele nie mówi. Skoro masz tylko 50 fps to musi być bardzo stary core 2 duo, pamiętaj, że ilość fps w cs:go zależna jest w większości od procesora, więc wymiata karty graficznej ci nic nie da, ten twoj GT 8600 to nie jest wcale karta biurowa, swego czasu była to topowa karta graficzna. Dodam też, że to jest wręcz nie możliwe, żeby twój kolega miał słabszy procek i miał ponad 100 fps, pamiętaj, że GHZ w procku to nie wszystko, prawdopodobnie twój kolega ma mocniejszego proca niż ty. Uwierz, że pomiędzy 50, a 120 fps jest kolosalna różnica w grze, na pierwszy rzut oka się nie wydaje, lecz gdy pograsz jakiś czas to sam zobaczysz. CO do twojego pytania na temat DM i większej ilości graczy, to tak czym więcej graczy na danym serwerze tym twoje fpsy spadają, czyli skoro masz 50 fps na matchmakingach to o DM 20 osób na serwie możesz zapomnieć, będziesz miał niesamowite spadki fps tam. Na koniec powiem, że z tym prockiem już nic więcej nie wyciągniesz, możesz kombinować z ustawieniami gdy czy ustawieniami w panelu Nvidii lecz to i tak wiele ci nie pomoże, twój procek prawdopodobnie jest za słaby żeby wyciągnąć więcej fps, jedynym sensownym rozwiązaniem jest albo wymiana procka albo całej jednostki.

Hmm, patrzyłem granie na DeatchMatchu czy uproszczonym i posiadam do 39 FPS'ów więc nie wiem co jest, hmm a 50 około na Turniejach (Jak mówiłem co est dla mnie idealnie wystarczajaco, bo gra mi się świetnie i płynnie), hmm sprawdzaliśmy ze znajomym komputer jeden obok drugiego i na prawdę po grach na obu nie widzę praktycznie różnicy między moim z 6- FPSami a jego z 120, hmm do tego mogę powiedzieć, że to tylko w CSie, w innych grach to ja mam więcej FPS'ów niż on.

@Edit

A dokładnie mam:

Intel® Core™2 Duo Processor E6850

(4M Cache, 3.00 GHz, 1333 MHz FSB)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...