Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Motylki, podświetlenie, pogrubienie rang

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przedstawiam wam poradnik zrobiony prze ze mnie na żecz forum i usunięcie warna :)

Motylki na forum + podświetlone rangi i pogrubione na twoim forum.

To zaczynamy.

Krok 1: wchodzimy w PA (Panel Administracyjny) - grupy - wybierz grupe i zażądzaj.

Krok 2: zjeżdrzamy aż do tabelki z napisem "styl"

Krok 3: potem wstawiamy styl który podam niżej.

color: purple;font-weight: bold;background: url(https://przemo.org/phpBB2/forum/files/gwiazdkired_409.gif );text-shadow: 3px 3px 15px #FF0000font-weight: bold;color: purple;text-shadow: 0px 0px 10px purple; 

Krok 4: gdy chcemy zmienić kolor z "purple" to wszędzie gdzie pisze "purple zmieniamy sobie na np "yellow" lub szestnastkowy "#669966"

Gdy już wszytko mamy zrobione to wystarczy że damy zapisz i cieszymy się pięknymi i estetycznymi rangami na naszym forum :)

To na tyle jeśli się spodoba to zacznę robić więcej takich poradników, zakaz kopiowania bez zgody autora ©®. Poradnik stworzony na dobro forum "MPC FORUM"

Opublikowano

Jak już to "szesnastkowy", a nie "szestnastkowy".

zakaz kopiowania bez zgody autora ©®

Bez obrazy, ale takiego syfu raczej nikt nie skopiuje. No i jeszcze brakuje średnika w jednym miejscu w kodzie CSS.

7891614428580671076560.png

Opublikowano

® to zarejestrowany znak handlowy. Nie wiem, co to ma wspólnego z tym, co napisałeś (poradnikiem tego nie nazwę).

btw. Na moim forum nie mam czegoś takiego, jak "PA (Panel Administracyjny) - grupy - wybierz grupe i zażądzaj". Co robić?

* zarządzaj

ㅈㅈ.

Opublikowano

Nie chodzi o styl. W poradniku nawet nie napisałeś o jaki silnik forum chodzi.

bWBHA8S.jpg

Opublikowano

Poradnik stworzony na dobro forum "MPC FORUM"

Jeśli to jest poradnik zrobiony na dobro forum, to ja już się boję poradników na "nie dobro forum" :p

Złote zasady, zanim opublikujemy jakikolwiek poradnik:

1. Sprawdzamy czy poradnik jest rzeczywiście przydatny. Jeśli na forum nie widać tematów z podobnymi problemami do tematu poradnika, to najwyraźniej nie ma zapotrzebowania na taki poradnik.

2. Sprawdzamy czy nie popełniliśmy błędów. Należy posługiwać się poprawną polszczyzną, w szczególności dbając o ortografię oraz interpunkcję.

3. Dbamy o poprawne i przyjemne wizualnie formatowania tekstu. Brak nagłówków i każde zdanie w innym kolorze? Sorry, ale nie jesteśmy w przedszkolu.

U mnie by to nie przeszło.

Jeśli moderator usunie ci warna, to nie wróżę mu długiej kariery.

Z poważaniem,

Writen

gamedevmania.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...