Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poziom trudności

Shanya3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Expert jest dla mnie za trudny, testowałem z kolegą, z kolei normal mode za łatwy, wystarczy mieć szczęście, dropnąć np. jojo w jungli i sie koksi wszystko, do tego bossy w dwójkę również nie są problemem. Na singlu jako tako poziom trudności jest ok, ale kto by grał na singlu? To jest nudne.

Jak więc polecacie zwiekszyć poziom rozgrywki? Myslalem nad tym, by ustawic, zeby wypadaly itemy oraz grać z włączonym pvp. Da się w ogóle samemu ustawić poziom trudności? Ja np. chcialbym ustawic, zeby bossy mialy 2x więcej hp, ale zalozmy bily tak samo, czy cos w tym stylu, ale niestety się k***a nie da, a przynajmniej nic o tym nie wiem ;)

Opublikowano

Nie da się ustawić "własnego" poziomu trudności. Jedynymi sposobami są albo expert mode ale tryb postaci czyli, że wypadają itemki lub postać usuwa się po śmierci. Niestety twórcy Terraria nie zbalansowali tych trybów dobrze. Wiele nawet doświadczonych osób ma problem z expertem, a normalny jest zbyt łatwy. W jakim sensie expert jest dla was za trudny? Giniecie na bossach czy np.: w podziemiach, piekle, dżungli?

9509214106901691244311.png1395334787-U625839.png

|Moderator Terraria||Mpc Champion||Blue Member|

Opublikowano

Odpuscilismy sobie experta po kilku godzinach gry, nie omglismy nawet przejsc na pustynie, bo po drodze potwory nas zabijaly, a mialem drewniany set no i w koncu bylo nas dwoch. Pod ziemią też za czesto umieralismy, zrobilismy wiec swiat na normalnym, ale wystarczylo 60 godzin, zeby przejsc terrarie..

Opublikowano

Ja sobię wczoraj zacząłem na expert i przeszłem pre hardmode w 4h.

Jak niby k***a? :P

Ja z kolegą graliśmy 60h, tzn. ja, on pewnie z 40-55 i jeszcze nie zabiliśmy moon lorda. Chociaz w sumie my sie wcale nie spieszyliśmy.

Opublikowano

Jak pierwszy raz z kolegą grałem expert mode to często patrzyliśmy w jakieś porady co dalej

W tym momencie przejśćie całej terrarii na expert wraz z moon lordem trwa ok. 30-40h

Jeżeli chodzi o bossów na expert to polecam robić pewien trick:

Musicie mieć pokój dla npc + 2 łóżka i ustawić spawna.W tym domu musi być npc Healer

Działanie jest proste : jak ktoś ma low to używa magic mirror i się healuje

Musicie robić to w dobrym momencie w którym osoba która sobie radzi musi "sfocusować" bossa na siebie żeby boss nie poleciał za tym który się tepnał

Mam nadzieję że pomogłem

Opublikowano

Mógłbyś grać tylko w określonym secie np. w wooden xD Albo inne ograniczenia sobie porobić, bo nie wiem czy są takie, które możęsz ustawić w grze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...