Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwne spadki FPS

PookyPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Ostatnio odczuwam w grze dziwne spadki fps. Normalnie mam średnio 35-40 fps, ale od jakiegoś czasu co jakieś 5-10 minut fps spada mi do ok 5-10 i trwa to ok 10-30 sekund. Nie dzieje się to w konkretnych sytuacjach, raczej tak randomowo i najczęściej zaczyna się po 10-15 minucie gry. Wie ktoś może czym to jest spowodowane i jak temu zaradzić?

Opublikowano

Jeśli standardowo masz 35-40 fps to masz słaby sprzęt.

Jeżeli masz spadki fps, to może dlatego, ze jest cieplo i podzespoly Twojego komputera się przegrzewają i nie dają rady.

Tak jak napisał kolega wyżej sprawdź temperatury.

ew. nie masz pasty termoprzewodzącej na procesorze (ja przez to zamiast 200 fps miałem po 40-50).

Opublikowano

Tak sprzęt mam słaby. Jeśli chodzi o przegrzewanie, to dość prawdopodobne bo komp (a raczej laptop) jest zawsze gorący. Sprawdzę sb potem jeszcze tą temperaturę i napisze co i jak. A tak wgl to do laptopa tez da się wsadzić tą pastę termoprzewodzącą? A jeśli tak to ile to kosztuje? :D

Opublikowano

Tak sprzęt mam słaby. Jeśli chodzi o przegrzewanie, to dość prawdopodobne bo komp (a raczej laptop) jest zawsze gorący. Sprawdzę sb potem jeszcze tą temperaturę i napisze co i jak. A tak wgl to do laptopa tez da się wsadzić tą pastę termoprzewodzącą? A jeśli tak to ile to kosztuje? :D

Głębsze czyszczenie chłodzenia w laptopie, wymiana pasty termoprzewodzącej procesorów i grafiki, ogólna konserwacja chłodzenia, z 100 złotych musisz liczyć. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...