Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kabel o dwóch różnych końcówkach.

vesox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.Obrazek poniżej przedstawia wejścia DVI + karta graficzna z 4 pinami po lewej + 24piny po prawej.

df3eb8624f6003c3gen.jpg

2. Obrazek poniżej przedstawia kartę graficzną : XFX RADEON R9 280X

fe57dd01a0123921gen.jpg

3. Obrazek poniżej przedstawia dwa różne wejścia - Jeden po lewej DVI (24piny bez 4 pinów z boku taki sam jak w pierwszym obrazku tylko tutaj nie ma tych 4pinów dodatkowych). A po prawej wejście to VGA standardowe wejście, tak jak na pierwszym obrazku widać.

5806ecd112129d4agen.jpg

Mój problem jest taki, że nie mogę nigdzie takiego kabla znaleźć w sieci do kupienia. Czy ktoś z was widział takowy kabel, albo kupował go gdzieś. Mnie już głowa boli od tego szukania.. Wszędzie są kable z tymi samymi końcówkami.. 

Po podłączeniu kabla VGA(monitor obrazek 3 ,położenie po prawej) a następnie po podłączeniu końcówki tego samego kabla (patrz obrazek 1) w miejsce VGA(taki monitorek narysowany) wyskakuje mi komunikat na ekranie, że DVI jest potrzebny. To pewnie chodzi o samo podpięcie kabla Monitor do karty graficznej. Noo ale nie mam pojęcia. Nie spotkałem się z takim czymś jeszcze, kiedyś to normalnie kabel VGA i jazda wszystko śmiga.. teraz lepsza karta graficzna i duppa..

Jeżeli ktoś znajdzie proszę o linka do sklepu. Słyszałem, że gdzieś w komputroniku można kupić, no ale ja takowego nie widziałem :D

Pozdrawiam i czekam na szybką odpowiedź. 

PS: Dla lepszej widoczności co znajduje się na obrazkach proszę o przetrzymanie na klawiaturze ctrl a następnie kręcić kółkiem do przodu. Jeżeli nie pomoże, przerzucić obrazek na pulpit i sobie przybliżyć :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...