Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Trove] Jak używać bota do łowienia ryb ?

DaN1o2pL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

post-526204-0-19210800-1439994561.png

☞1. Pobierz i wypakuj bota z tego linku :

http://www.mpcforum.pl/topic/1449073-fish-bot-dzialajacy-w-tle-0408/

☞2. Pobierz dodatek od autora tematu i wklej go do folderu z botem 

http://www.mpcforum.pl/topic/1449073-fish-bot-dzialajacy-w-tle-0408/page-2#entry12316955

☞3. Włącz , zależnie od tego ilu masz bitowy system My_32bit lub My_64bit

☞4. Skonfiguruj według własnych upodobań , ale nie włączaj go jeszcze ! Zminimalizuj okienko z botem 

☞5. Włącz Trove i zaloguj się do gry

☞6. Wejdź w ustawienia Video po czym ustaw grafikę na High oraz na tryb windowed (Okienkowy)

☞7. Włącz zminimalizowanego bota po czym naciśnij hotkey'a takiego jakiego ustawiłeś w ustawieniach bota 

☞8. Ciesz się botem   :D

post-526204-0-60578900-1439994654.png

87768315241830602752.jpg

Poszczególne opcje oznaczyłem numerkami na zdjęciu

1."Start Hotkey" Jest to klawisz, którym będziemy włączać bot'a

2."Stop Hotkey" Tym klawiszem będziemy wyłączać bot'a 

3."Drop Boots" Jeśli zaznaczymy to okienko, bot będzie automatycznie wyrzucał buty (Old Boots) z naszego ekwipunku 

4."Drop Type" Działa tylko gdy włączymy "Drop Boots", w tej zakładce ustalamy kiedy bot ma sprawdzać czy złowiliśmy jakiś but i go wyrzucać ;  Zakładka Each fish (Każda ryba)czyli po złowionej rybie, Zakładka Each second (Każda sekunda) czyli co sekundę

5."Full Notify" Pokazuje pełne powiadomienia

6."Show Stats" Pokazuje statystki dotyczące połowu ryb w lewym górnym rogu

post-526204-0-01846200-1439994682.png

Upewnij się, że masz aktualne Pointery z tego tematu : http://www.mpcforum.pl/topic/1454190-pointery-do-fishbota-aktualne/

Bot działa, ale np. nie zarzuca przynęty po złowieniu ? Spróbuj odpalić grę i bota jako administrator lub/i podmień zawartość pliku My_32/64bit na :

[Hotkeys]
HotkeyToStart=Numpad7
HotkeyToStop=Numpad9
[Boots]
DropBoots=1
DropType=Each Seconds
[Notify]
Full=1
Stats=1

W miejsce HotkeyToStart/Stop wpisz własne klawisze, które mają odpowiadać za włączanie/wyłączanie bota

post-526204-0-69107800-1439994704.png

Nie łów na spawnie !

Pamiętaj o zakupie odpowiedniej ilości przynęt, mniej więcej bot łowi 2 ryby na minute co daje 120 ryb na godzinę

Co jakiś czas sprawdzaj czy bot poprawnie działa, oraz ruszaj się by zmniejszyć ryzyko zbanowania 

Nie jestem właścicielem bot'a ! 

Nie odpowiadam za jakiekolwiek szkody w wyniku używania bot'a 

Dziękuję za grafikę @Renissance

Zabraniam kopiowania poradnika na inne fora lub w innych celach bez mojej zgody !

Nie zapomnij zostawić like  ;)                           ☟☟☟☟

Opublikowano

Dalej nie zarzuca wędki­

Robione u kilku osób według mojego poradnika i wszystkim działa, być może wybierasz 64 bity a masz 32 ? Na pewno odpalasz bota przyciskiem ? Nie mam pojęcia co jest nie tak, ew. sprobój odpalić jako administrator może jakoś to pomoże :D

Opublikowano

Dalej nie zarzuca wędki­

Teraz po patchu są chyba inne punkty więc trzeba czekać na nowe

A jeśli to nie to, to odpal bota i trove jako administrator mi to pomogło.

Opublikowano

Zadziałało włączenie przez administratora ;)­

@Edit

Ale od razu po zarzuceniu wyciąga wędkę bez ryby

Straszę już forum od

20 CZERWCA 2015r.

Blaaaaaarg*

*Lubię Isaaca, opis Shoopu Da Whoopu

Opublikowano

Zadziałało włączenie przez administratora ;)­

Widzisz czasami najbanalniejsze rzeczy pomagają :D

Łowi normalnie, przynete tez trace a ryb nie dostaje :/

Spróbuj to co kolega wyżej

Teraz po patchu są chyba inne punkty więc trzeba czekać na nowe

A jeśli to nie to, to odpal bota i trove jako administrator mi to pomogło.

Dzięki, dodałem dopisek do tematu

Opublikowano

Łowi normalnie, przynete tez trace a ryb nie dostaje :/

Przed chwila mialem ten problem, zmień ustawienia w My_64/32bit.ini na:

[Hotkeys]
HotkeyToStart=Numpad7
HotkeyToStop=Numpad9
[Boots]
DropBoots=1
DropType=Each Seconds
[Notify]
Full=1
Stats=1

­

Straszę już forum od

20 CZERWCA 2015r.

Blaaaaaarg*

*Lubię Isaaca, opis Shoopu Da Whoopu

Opublikowano

Po co zmieniać jakoś grafiki ? 

Sam nie wiem, ale bot tego wymaga to trzeba, podobnie było z pursuit botem w nfs world, też trzeba było grafikę zmieniać

Przed chwila mialem ten problem, zmień ustawienia w My_64/32bit.ini na:

[Hotkeys]
HotkeyToStart=Numpad7
HotkeyToStop=Numpad9
[Boots]
DropBoots=1
DropType=Each Seconds
[Notify]
Full=1
Stats=1

­

Zapomniałem o tym :D Również leci do tematu :D Dzięki

Opublikowano

Skoro to poradnik to wyjaśnij co robi poszczególna funkcja w bocie np. to "each seconds"

2rc8k5i.png

Opublikowano

Skoro to poradnik to wyjaśnij co robi poszczególna funkcja w bocie np. to "each seconds"

Jak sama nazwa tematu wskazuje "Jak używać bota do łowienia ryb ?"  poradnik ma za zadnie wyjaśnić jak go włączyć oraz używać bo wiele ludzi nawet nie wie jak go poprawnie odpalić, dlatego zrobiłem ten poradnik. Nie będę wyjaśniał każdej funkcji z osobna, chyba nie jest problemem wpisanie w tłumacza "each seconds" ? Tak samo z innymi funkcjami 

Opublikowano

"Jak go włączyć oraz używać" używa się poszczególnych funkcji bota a poradnik jego obsługi chyba po to jest żeby nie musieć używać tłumacza. Widzę że ludzie teraz nawet poradniki robią na "odwal się".

I jeszcze jedna sprawa. Nazywasz swojego potencjalnego czytelnika któremu niby chcesz pomóc "mało rozgarniętym". 

2rc8k5i.png

Opublikowano

"Jak go włączyć oraz używać" używa się poszczególnych funkcji bota a poradnik jego obsługi chyba po to jest żeby nie musieć używać tłumacza. Widzę że ludzie teraz nawet poradniki robią na "odwal się".

I jeszcze jedna sprawa. Nazywasz swojego potencjalnego czytelnika któremu niby chcesz pomóc "mało rozgarniętym". 

Jak sie nie podoba to zrób lepszy 

I gdzie niby nazywam swojego potencjalnego czytelnika mało rozgarniętym ? Może jestem ślepy, hm ?  

A tak poza tym to idź filozofować gdzie indziej i nie zaśmiecaj mi tematu :)

Opublikowano

Dla mało rozgarniętych napisałem poradnik

http://www.mpcforum.pl/topic/1453327-tut-jak-u%C5%BCywa%C4%87-bota-do-%C5%82owienia-ryb/

Tam macie wszystko krok po kroku wyjaśnione

Moze i jesteś.

Zrobiłeś poradnik, ja ci ładnie napisałem co możesz zmienic aby był lepszy. Mam wrażenie, że nie lubisz krytyki albo jesteś aż taki leniwy, że nie chcesz aby twoja praca którą wykonałeś była lepsza. Twój poradnik jest ok i pomógł pewnie paru osobom, ale czemu nie chcesz tego rozwijać?

@Edit. Czy napisanie krytyki jest zaśmiecaniem tematu?

2rc8k5i.png

Opublikowano

Moze i jesteś.

Zrobiłeś poradnik, ja ci ładnie napisałem co możesz zmienic aby był lepszy. Mam wrażenie, że nie lubisz krytyki albo jesteś aż taki leniwy, że nie chcesz aby twoja praca którą wykonałeś była lepsza. Twój poradnik jest ok i pomógł pewnie paru osobom, ale czemu nie chcesz tego rozwijać?

@Edit. Czy napisanie krytyki jest zaśmiecaniem tematu?

Tak , ale to było w innym temacie, określenie "mało rozgarnięty" nie miało na celu nikogo obrazić .

Twój post odebrałem jako atak , być może nie słusznie. A co do Twojego pierwszego komentarza to nie widzę sensu opisywania funkcji bot'a w tym temacie, lecz skoro uważasz to za stosowne to zaraz edytuję temat .

Dziękuję za uwagi oraz propozycje 

Opublikowano

I takie podejście mi się podoba :) Lubie jak ludzie są zaangażowani w swoje projekty. Powodzenia przy dalszej pracy ;]

2rc8k5i.png

Opublikowano

I takie podejście mi się podoba :) Lubie jak ludzie są zaangażowani w swoje projekty. Powodzenia przy dalszej pracy ;]

Dzięki i wzajemnie :)

Opublikowano

Mam błąd "Couldn't find the Trove window. Make sure its Active when u press NumPad7 Program will now exit"
Mam Trove w Windowned i high. 

Zostaw Like Jak Pomogłem ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...