Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak ochronić serwer przed zniszczeniem go atakiem Force OP?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko trochę się rozpiszę :D w nocy mój serwer przetrwał atak force op'em ze strony właściciela innego serwera skyblock 5 razy gorszego w ramie pamięci itp. mój stoi na dedyku a jego na hostingu enderchest i ten właściciel ma bul dupy za przeproszeniem nwm czemu i zaatakował mi serwer na szczęście miałem back up ale pytanie jak się przed tym gównem bronić!!!??? Proszę o szybką odpowiedź!!!

mam anty bota ant ddos i nwm co robić! :D

c50f297fe1f15.png

Opublikowano

Na twoim miejscu posprawdzałbym dokładnie pliki konfiguracyjne pluginów i usunął wtyczki, które pochodzą z innych źródeł niż dev.bukkit, curse lub spigotmc.org. Dodatkowo sprawdź skrypty o ile je masz bo to właśnie w nich jest jakaś luka. W pliku server.properties dodatkowo zmień op-permission-level= na 0 co sprawi, że op będzie mógł być nadany tylko z konsoli.

Opublikowano

@2up ogarnij się istnieje coś takiego :) tylko nie można tego za free dostać

@Ingus wiesz ja nadal majanc op moge nadac komus op :) gdy w propertis jest level permission op na 0

c50f297fe1f15.png

Opublikowano

@2up ogarnij się istnieje coś takiego :) tylko nie można tego za free dostać

Powiedz na jakiej zasadzie miałoby to działać? Klikasz guzik i dostajesz magicznym sposobem op? Jednym ze sposobów zdobycia gma było kiedyś wchodzenie na nicku kogoś z op z kropką na końcu, jeżeli się nie mylę umożliwiał to AuthMe, które było źle skonfigurowane. Sam twór pokroju forceop nie istnieje. Po prostu ktoś wykorzystuje błędy w silniku gry np. popularny crasher na 1.7.x.

Poza tym jeżeli kogoś nie stać na coś lepszego niż serwer "bez limitów" to tym bardziej na legendarny forceop, który byłby bardzo drogi.

Opublikowano

Sprawa jest dość delikatna.

W głównym folderze z serwerem jest taki folder jak logs. Wejdź do niego i sprwdź zawartość pliku z datą dnia w którym serwer ten został zgrifowany. Daj nam logi to może rozczytamy się w jaki sposób doszło się do takiego zdarzenia.

Spróbuj się także skontaktować z hostingiem enderchest i opowiedzieć im o całym zdarzenie, chociaż ich to pewnie tak obchodzi jak zeszłoroczny śnieg....

Opublikowano

Force op to bzdura wymyślona przez youtuberow każdy filmik na yt jest podstawiony i zmontowany. Żeby dać op nie znając nic, trzeba znać co najmniej Jave/C++. Jeśli logowales się na jego serwerze to teraz płacz... Jedyne co możesz zrobić to zmienić hasło do dedyka i konta.

r9wfFzB.png

Opublikowano

Wersja 1.8? Jak tak to tam są jakieś 2 expolity na opa

nie ma żadnego exploita na opa, chyba ze jest sie debilem, można np dac adminowi książkę z wbudowaną komendą na opa, ale wtedy admin debil musi to kliknąć

Jest jeszcze podbny bug ze znakiem, ale on jest od bardzooo dawna załatany przez team spigota, w vanilli chyba tez go w koncu załatali.

+ był też sposob z creative i commandblockiem/wagonikiem, no ale to jednak trzeba mieć te creative, i to też już spigot dawnooo załatał.

Mase bugów spigot łata jeszcze zanim ktos z mojangu dupe ruszy, więc wiekszosc nie dzialala już na 1 wersji 1.8 spigota

@Diegool płacz haha ;) dobre ehh śmiechłem

A forceop nie istnieje, bo niby jak by miał działać?

1438614356923701010629.png

Opublikowano

Zapewne chodzi ci o to że gość wbija mając opa i męczy twój serw ?

Wejdź w config AuthMe i linijka 55 która u cb wygląda zapewne tak:     allowedNicknameCharacters: '[a-zA-Z0-9_?]*' usuń z tam tąd "?" by wyglądała tak:   allowedNicknameCharacters: '[a-zA-Z0-9_]*' i bedzie git :>  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...