Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jax vs Gankplank

NoApologies

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,  od nie dawna uczę się grać na topie, ale nie zbyt mi to wychodzi. Przechodząc od razu do rzeczy, mam takie pytanko do tych doświadczonych graczy - kto powinien wygrywać pojedynek Jax vs Gankplank ?

Czytałem sobie w internecie, że niby jax kontruje gankplanka, ale z tego co zauważyłem teraz po reworku gank'a sytuacja się raczej odwróciła i to GP ma przewagę, a nie Jax.

Czy jest to prawda? Sam osobiście grając Jaxem na GP nie wygrałem jeszcze nigdy lini. GP ze swoich beczek (E) bije olbrzymie obrażenia, a jak już używa całego combo ciężko jest się obronić.

Proszę o kulturalne wypowiedzi, bez żadnego spamu.

beznazwy2sj.jpg

screLy

Opublikowano

Jax zazwyczaj 1vs1 w większości przypadków wygrywa lane osobiście gram sporo jaxem i spokojnie da się wygrac linie z gp beczki łatwo omijać bo widać gdzie stawia i kiedy zaatakuje tym bardziej że kontrujesz E i zawsze możesz odskoczyc z Q więc napewno jax Tymbardziej że gp musi teraz spamic z Q aby zdobywać te swoje monety i lasthitowac

Opublikowano

Jaxem trzeba umieć grać :) Easy nim się gra na tego gp po reworku, ale trzeba lepiej z "q" korzystać :) Jak i nie zapominać o odpalaniu ulti :D

Ilość postów:

100-postów-[]
200-postów-[]
400-postów-[X]
800-postów-[X]

Pomogła ci lub spodobała ci się moja odpowiedź? Daj like ;]

Opublikowano

Wszystko głównie zależy od Twoich umiejętności i tego czy potrafisz grać daną postacią, to nie jest jakaś reguła że ty musisz wygrać lub przegrać. Owszem, można teoretycznie jakoś to tam udowodnić, rozpatrywać, etc - jednak głównie wszystko zależy od Twoich i wroga umiejętności i znajomości postaci danej.

GP po reworku jest lepszy, beczki sporo mu dają. Tak na prawdę dobrze jest po prostu grać daną postacią, nauczyć się nią grać i grać tym co sprawia Ci przyjemność i czym UMIESZ grać, a czasem rezultaty mogą być zaskakujące. Generalnie obie postacie są dobre, ciężko mi po tym reworku ocenić to, może trochę lepszy jest GP, ale tak jak wspomniałam wcześniej - graj tym czym umiesz, bo Twoje umiejętności wszystko pokażą.

­VeIMQWU.png

Odkrywca
Opublikowano

Jax to jest kosa jeśli cos tam nim potrafisz, a gp zalezny od tych beczek. stawial bym na jaxa^^

Opublikowano

Nie mam jeszcze obcykanego Jaxa, ale gra mi się nim bardzo przyjemnie. Mam może 10 gier nim zagranych, ale przeważnie wygrywam nim linie. Jedyny problem miałem z GP właśnie, ale za pewne poćwiczę grę na niego i będzie lepiej.

beznazwy2sj.jpg

screLy

Opublikowano

Jaxem trzeba umiec grac? to jedna z najlatwiejszych postaci w lolu.

Co do tematu, wydaje mi sie ze gp powinien wygrywac (jax stunuje a gp uzywa W)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...