Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prosty kliker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Oto co stworzyłem samemu. Skrypt jest prostym klikaczem. I oto jest moje pytanie. Czy da się zastąpić współrzędne ekranu (MouseMove(812, 417)) czymś dokładniejszym? Chodzi o to, że za każdym razem muszę ustawiać pozycje w grze, aby było zawsze tak samo... A ja chciałbym by np. wciskał mi konkretny przycisk, nawet jak zmieni swoje położenie.

For $i = 0 To 50;             
Sleep(1000)
MouseMove(812, 417)
MouseClick("")
Sleep(14000)
Next
Opublikowano

Co rozumiesz przez "swoje położenie" - pozycję okna gry czy np pozycję postaci czy czegokolwiek co wędruje po ekranie? Jeśli chodzi o pozycję okna to ustaw sobie na początku:

Opt("MouseCoordMode", 2)

Będziesz miał wtedy współrzedne względne (początek układu będzie w lewym górnym rogu obszaru gry). Jeśli położenie zmienia sam element w grze to musisz użyć funkcji ImageSearch - zwróci ci ona współrzędne przycisku, które możesz wstawić do MouseClick.

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Hmm... Chodzi o to, że w grze jest przycisk by aktywować prace w grze... Mapą można poruszać, więc żadko się zdaża by przycisk był idealnie w tej samej pozycji.

Opublikowano

No to mówię - funkcja ImageSearch -> http://www.mpcforum.pl/topic/100011-tut-image-search/

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Gdy próbuje zrobić jakiś skrypt z ImageSearch to wywala mi autoit... 

A czy jest jakaś funkcja by skrypt działał na danej zakładce w przeglądarce? Ja sobie korzystam z YT lub innych stron, a na drugiej zakładce bot klika mi w to samo miejsce.

Opublikowano

Nie prościej użyć ie.au3?

Jeśli ten przycisk to zwykły html to potwierdzam - tak będzie prościej. Jeśli to obiekt flash lub grafika wewnątrz canvas to chyba jednak ImageSearch.

A masz wgrana biblioteke imagesearch?

Oby ;)

@Wojcieszy - jak piszesz o błędach to napisz coś więcej niż "wywala" - wywala z komunikatem błędu? Jak brzmi komunikat?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...