Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Global - Początkujący ( Jak to zrobić ? )

sKy'

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim. 

Planuję zagrać pierwszy raz na globie, ale jestem w tym bardzo zielony, dokladnie chodzi mi o zakup przez internet. Zadam pare amatorskich pytań :p Będe wdzięczny jeśli dacie radę na nie odpowiedzieć.

#1 Jeśli wykupie odrazu dodatek WoD na batlle net za 34 euro to będe mógł już swobodnie grać na globalnym serwerze wowa? 
#2 Czy odrazu po kupieniu tego dodatku będe musiał wykupic abonament czy będe jeszcze wynagrodzony darmowym startem przez miesiąc? 
#3 Ile dokladnie trzeba płacić za 1 miesiąc abonamentu ?
#4 Jeśli wykupie dodatek WoD - w gratisie będe miał możliwość założenia postaci odrazu od 90 lvl'a? 
#5 Gdy wykupie dodatek, będe musiał najpierw sciągnąc podstawe wowa na głównej stronie battle net, a dopiero pózniej dodatek WoD ?
#6 Co to takiego Batlle Chest?
#7 Gdy po wygaśnięciu abonamentu, będe musiał np. z braku czasu zaprzestać grę na 1-2-3 miesiące, po czym wrócę, zapłacę abonament i znów będe mógł sie cieszyć swoim starym kontem?

Pytania z innej beczki"

#1 Czy na serwerach są kolejki? ( jeśli tak, to ile kosztuje "konto premium" )
#2 Który serwer cieszy sie największą popularnoscią polaków? 

Opublikowano

1. jeśli wykupisz sam dodatek to nie będziesz mógł grac gdyż najpierw musisz zakupić battlechest ktory zawiera wszystkie wczesniejsze części gry (aż do pandarii) + 30 dni abonamentu

2. musisz najpierw kupić battlechesta, tylko w nim masz darmowe 30 dni grania, dodatek daje ci tylko dostęp do nowej zawartości

3. 12 euro chyba na battle.net jest ale możesz kupić także za golda w grze

4. tak

5. wszystko pobierze ci się automatycznie dlatego najpierw polecam pobrać grę jako starter żeby nie tracić lecącego abonamentu

6. w 1 punkcie ci napisałęm

7. Tak

Inna beczka:

1. chyba nie ma

2 Burning Legion

//Nieregulaminowa sygnatura - za duży rozmiar, .gif.

Opublikowano

to czego poprzednik jeszcze nie napisal to:

#3 Nie opłaca kupować sie abonamentu na miesiąc, ten 2 miesięczny kosztuje koło 80 zł lub 50k golda w grze ( 1 miesiac ), a za 1 miesieczny w zł wychodzi około 60 zł.

#4 Ta, ale lepiej pierwsza swoja postac wyleveluj normalnie, zeby poznac gre.

_______

#1 Nie ma nigdzie kolejek, chyba ze wchodzi nowy dodatek ( za rok ).

#2 Burning Legion - Horda

Defian Bratherhood - Alliance

3KIpGJ1.gif

Opublikowano

Dzięki Wam za odpowiedzi :) 

czyli muszę kupić najpierw battle chest, potem WoD i już mam wszystko gotowe? + Wtedy nie musze doplacać abonamentu na ten miesiąc, bo mam 30dni darmowego grania?

5. wszystko pobierze ci się automatycznie dlatego najpierw polecam pobrać grę jako starter żeby nie tracić lecącego abonamentu

A gdzie ten starter się znajduje ? 

Opublikowano

tam na battle.net gdzieś w koncie będzie żęby aktywować starter to ci da darmowe granie do 20 lvla bodajże, po tym sobie wpiszesz kod z battlechesta i będziesz mial 30 dni zaosczędzone 

Opublikowano (edytowane)

Wybacz, że zadaje tyle pytań, ale chcę być w pełni swiadomy co robie, dzięki za poswięcony mi czas i pomoc :)
Głównie zależy mi na postaci którą będe mógł odrazy wybostować od 90 lvla. czyli musiałbym wykupić już cały dodatek, dlatego musiałbym zrobić tak :

Kupuje battle chest -- > ( To? ) https://eu.battle.net/shop/pl/product/world-of-warcraft
Następnie dodatek -- > https://eu.battle.net/shop/pl/product/world-of-warcraft-warlords-of-draenorI 
I wtedy mam 1 miesiąc darmowego grania i jest wszystko ok ?

Nie rozumiem dokladnie o co chodzi Tobie z kodem z battle chesta
Chodzi o to? 
https://eu.battle.net/account/management/claim-code.html  Ps. Obecnie sciągam starter , zawiera 30gb - on jest obowiązkowy? 

Edytowane przez sKy'
Opublikowano

Wybacz, że zadaje tyle pytań, ale chcę być w pełni swiadomy co robie, dzięki za poswięcony mi czas i pomoc :)

Głównie zależy mi na postaci którą będe mógł odrazy wybostować od 90 lvla. czyli musiałbym wykupić już cały dodatek, dlatego musiałbym zrobić tak :

Kupuje battle chest -- > ( To? ) https://eu.battle.net/shop/pl/product/world-of-warcraft

Następnie dodatek -- > https://eu.battle.net/shop/pl/product/world-of-warcraft-warlords-of-draenorI 

I wtedy mam 1 miesiąc darmowego grania i jest wszystko ok ?

Nie rozumiem dokladnie o co chodzi Tobie z kodem z battle chesta

Chodzi o to? 

https://eu.battle.net/account/management/claim-code.html  Ps. Obecnie sciągam starter , zawiera 30gb - on jest obowiązkowy? 

Starter zrobisz tutaj - 

To jest ukryta treść, proszę

Lub po prostu możesz poprosić o kod na niego i aktywujesz na już stworzonym koncie battle.net. Jest to najlepsze rozwiązanie, ponieważ każdą z klas możesz sobie przetestować, co prawda z bardzo ograniczonymi opcjami, i wybrać odpowiednią. - Starter nie waży 30 GB. Waży tyle cała gra.

Opublikowano

te 30gb to jest właśnie cały wow dlatego lepiej teraz ściągnąc żeby od razu po aktywacji zacząc gre

Opublikowano

I jeszcze jedna drobna uwaga, nie opłaca się od razu wrzucać boosta na 90lvl. Jeśli poczekasz do wbicia 60 poziomu (w kilka dni spokojnie to można zrobić) to dostajesz oprócz awansu na 90lvl, awans profesji w grze, a ich levelowanie zajmuje dużo więcej czasu i potrafi pochłonąć ogromne ilości golda, a przy tym jest piekielnie nudne.

Opublikowano

Czyli mówisz,że jak wyexpie postać do 60 lvl'a to dodatkowo będe mógł inną postać wybostowaćna 90 lvl ? 
Czy dotyczy to tylko tą postac z tym 60 lvl'em?

Opublikowano

tylko tej z 60, ale bedziesz miec wymaxowane profesje, ktorych normalnie wbici kosztuje kilka tys golda

Powiem tak, robienie profesji nie jest jakieś opłacalne przed osiągnięciem garnizonu. Sam zacząłem wbijać profy po rozbudowie garnizonu i praktycznie nie wydałem pieniędzy na to. WODowsie matsy dające po 5 punktów itd.. Jest to czasochłonny proces, ale chyba warto poświeć ten czas niż wydawać pieniądze, które inaczej moglibyśmy spożytkować.