Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Harmonijka Nauka - Warto?

green242424

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć zainteresowała mnie na gra harmonijce, czy ktoś z mpc gra na harmonijce lub miał z nią styczność, jak wygląda nauka i ile czasu trzeba poświęcić na naukę i ile może ktosztować dobra harmonijka? Wypowie się ktoś?

Opublikowano

­Dobrą harmonijke nie ma sensu kupować na samym starcie. Polecam Ci na początek Hohner Silver Star. Na naukę poświęcasz różnie, zależnie od predyspozycji, ja sam uczyłem się gry na tym instrumencie poprzez oglądanie jakichś filmików na yt, bądź grania tabulatorów ze znanych mi utworów :)

Opublikowano

Na czymś takim za 40 zł to on sobie płuca wydmucha. Min. 100 zł. To nie są jakieś kosmiczne pieniądze, a starczy na dłużej niż zagranie Wlazł kotek na płotek. 

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Na czymś takim za 40 zł to on sobie płuca wydmucha. Min. 100 zł. To nie są jakieś kosmiczne pieniądze, a starczy na dłużej niż zagranie Wlazł kotek na płotek. 

Cena/jakość w produktach Hohnera jest zachowana. Sam czytałem wiele recenzji oraz oglądałem wiele filmów na temat tej harmonijki i większość rekomendowała ją jako idealną dla osób początkujących.

Nie ma co wywalać pieniędzy w błoto, jeśli nie jesteś pewien, czy gra na tym instrumencie przypadnie Ci do gustu

Opublikowano

Cena/jakość w produktach Hohnera jest zachowana. Sam czytałem wiele recenzji oraz oglądałem wiele filmów na temat tej harmonijki i większość rekomendowała ją jako idealną dla osób początkujących.

Nie ma co wywalać pieniędzy w błoto, jeśli nie jesteś pewien, czy gra na tym instrumencie przypadnie Ci do gustu

Dzięki napewno sprawdzę Hohner Silver Star. A grasz jeszcze? Długo tzreba ćwiczyć aby coś umieć zagrać czy po prostu grasz sobie i wychodzą fajne dzwięki ? :D

Opublikowano

­

Dzięki napewno sprawdzę Hohner Silver Star. A grasz jeszcze? Długo tzreba ćwiczyć aby coś umieć zagrać czy po prostu grasz sobie i wychodzą fajne dzwięki ? :D

Kiedyś grałem, teraz to harmonijka siedzi i się kurzy w szufladzie. Niestety teraz nie pamiętam ile ogarniałem jakieś proste piosenki, ale myślę, że jak już nauczysz się standardowego "wlazł kotek na płotek", które jest świetne na sam początek, to później będzie już tylko łatwiej.

Czasem można jakoś spontanicznie coś zagrać ciekawego, ale tak jak już wspominałem, grałem na niej dawno temu.

Jak już nauczysz się coś, to możesz próbować jednoczesnego beatboxu (jakieś kicki, sneary + hi-haty) z grą na harmonijce, wychodzi na prawdę dobrze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...