Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop a Gta 5 - zbyt mało FPS

kutinio121

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam, mam problem , w roku 2014 w styczniu zakupiłem laptopa a mianowicie Toshiba  satellite c55-a-1h9. wszystko jest z nim ok,
ale gdy wyszła nowa część gta 5 na Pc, postanowiłem ją nabyć gdyż względnie powinna mi działać, i tak też jest , lecz podczas grania mam około 30fps, (daje rade) ale gdy jadę np autem lub jest Ciepło w pomieszczeniu gdzie gram , przy 30 fps gra się zacina, i nie są to spadki fps, po prostu tak jakby gra się ładowała , np w 1 misji w gta 5 jest zima, i w pewnym momencie gra się zacina, nie słychać dźwięku obraz zamarza , ale detale takie jak śnieg , ptaki, drzewa dalej są w ruchu, po prostu tak jak by się ładowało, i trwa to tak około 1-3 sec zależy od ilości szczegółów do załadowania . i moje pytanie jest następujące , bo jak wiadomo procesora oraz karty graficznej nie wymienię w laptopie , to czy po dołożeniu dodatkowej pamięci ram (oczywiscie identycznej) to czy zmieni się ilość fps oraz znikną owe zacinki ? 

http://www.toshiba.pl/laptops/satellite/satellite-c55-a/satellite-c55-a-1h9/   Oficjalna strona, z aktualnymi parametrami, pozdrawiam i czekam na kom :)

Amen!

LUBIE mrówki

Opublikowano

skoro problemy są wtedy, gdy w pokoju jest ciepło to najpewniej wina temperatur, komp się grzeje, to normalne teraz, szczególnie jak są upały po 30 stopni w cieniu. oszczędzaj kompa, rób przerwy w graniu, kup podstawkę chłodzącą, może coś pomoże

who cares?

Opublikowano

ogólnie to laptop jest wyłączony, bo nawet nie mam czasu grać, lecz gdy uruchomię to nawet nie zdąży się nagrzać i dalej "się tnie" więc raczej proszę o odpowiedź związaną z parametrami 

Amen!

LUBIE mrówki

Opublikowano

Twój sprzęt w miarę spełnia wymagania gry, skoro GTA się uruchamia to jedyne, o czym możemy dyskutować w sprawie podzespołów to ich temperatura, sprawdzałeś czy się komputer grzeje?

Pobierz jakikolwiek program do pomiary temperatury (SpeedFan, CoreTemp, czy inny) i wrzuć ss zrobiony w momencie szczytowej pracy.

who cares?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...