Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Umowa kupna sprzedaży

Gotyer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, znalazła mi się okazja aby zakupić pewien telefon i osoba która go sprzedaję potrzebuję pieniędzy na jutro, więc pobranie odpada bo czeka się na nie do 5 dni roboczych, a allegro osoba ta nie posiada, więc zaproponowała mi spisanie umowy kupna sprzedaży. I teraz pytanie czy to jest bezpieczne? Podam mu swojego dane on spisze tą umowę, podpisze, da skan dowodu i umowy na maila i wtedy ja będę musiał mu przelać 1800zł na konto, a on wyśle telefon kurierem. 

Opublikowano

A zrobiłeś coś złego, ze się obawiasz czegoś? Spisz umowę, ja bym tak zrobiła na Twoim miejscu. Zawsze to bezpieczniej - on bedzie mieć Twoje dane i pewność że zapłacisz, a jak nie zrobisz tego to wtedy Cie pewnie pozwie czy coś za nie wywiązanie się z umowy. Ty za to też będziesz mieć jego dane w razie czego, wiec nie ma się czego obawiać raczej.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

A zrobiłeś coś złego, ze się obawiasz czegoś? Spisz umowę, ja bym tak zrobiła na Twoim miejscu. Zawsze to bezpieczniej - on bedzie mieć Twoje dane i pewność że zapłacisz, a jak nie zrobisz tego to wtedy Cie pewnie pozwie czy coś za nie wywiązanie się z umowy. Ty za to też będziesz mieć jego dane w razie czego, wiec nie ma się czego obawiać raczej.

Chyba się nie rozumiemy... Pytam się czy mogę po spisaniu takiej umowy na odległość przelać prawie 2 tysiące w ciemno, czy mogę się obawiać że zostanę oszukany.

Opublikowano

Chyba się nie rozumiemy... Pytam się czy mogę po spisaniu takiej umowy na odległość przelać prawie 2 tysiące w ciemno, czy mogę się obawiać że zostanę oszukany.

A czy Ty rozumiesz na czym polega umowa? ;)

Nawet jak zostaniesz oszukany to masz wtedy jego dane. 

­

­VeIMQWU.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...