Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało FPS podczas gry w CS:GO

Gość dreax123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem otoz fpsy wachaja mi sie od 80 do 130

Gram na najnizszych ustawieniach na rozdzielczosci 1920x1080

Komputer

Intel Core I5 2500 Sandy Bridge 3,30GhZ

4GB ram DDR3

AMD RADEON HD 7700 SERIES 1GB GDDR5

Czy przy takim sprzecie powinienem miec tak malo fpsow? Mi sie wydaje ze cos jest nie tak

Opublikowano

Przecież 80-130 FPS to dużo i nie wiem po co Ci więcej FPS jak najprawdopodobniej twój monitor nie wyświetli aż takiej ilości FPSów, chociaż mogę się mylić, jednakże tak jest z większością. :P Jeżeli chcesz mieć więcej FPS, to dwie rzeczy jakie polecę:

• Jest lato, a Twój komputer nie bardzo lubi pracować w dużej temperaturze - polecam go wyczyścić w środku,
  • wyczyść komputer z poziomu systemu używając CCleanera (usuwa to zbędne śmieci i pozostałości po uruchamianych programach i nie tylko) oraz użyj gameboostera do zmniejszenia używanej pamięci ram na czas grania - zapewniam Cie, że to w 100% zapewni Tobie większą ilość FPS.
Opublikowano

Mam 60 hz ale to nie znaczy ze musze miec stale 60 fpsow 100 a 300 to jest roznica, przed zmiana monitora mialem po 260-299 fpsow bez problemu byl to monitor 17 calowy. Teraz na 22 calach mam po 100, zmiana paru cali az tak by wplynela na fpsy?

Temperatury sa w porzadku, ccleanera uzywam

Opublikowano

Moze dlatego ze odczuwam roznice i gra troche laguje przy takiej ilosci fpsow. Nie gracie na moim sprzecie to sie nie wypowiadajcie w ten sposob

Gdyby dobrze mi sie gralo na tylu fpsach to nie zakladalbym tematu

Opublikowano

Lol, jeśli masz 60 Hz monitor to czy masz 60 fpsów czy 300 nie ma żadnego znaczenia i jeśli widzisz spadki to masz mniej niż 60.

A jeśli chodzi o tą zmianę monitora to prawdopodobnie zmieniła się rozdzielczość co mogło wpłynąć na fpsy.

A temperatury podzespołów komputera w porządku? Ewentualnie format + Windows 8.1/10 może zwiększyć liczbę fpsów.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Tak w porzadku zawsze kontroluje temperatury

@Edit

Chyba jakis trefny update od valve wyszedl bo teraz gdy wlaczylem gre to mam po 180-230 fpsow czyli w normie jak na full HD na 1024x768 w porywach do 350

Do zamkniecia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...