Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Runy][Masteries] Tanky Thresh Support

Hoodini

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w tytule. Tylko sprawdzone, działające. Najlepiej link do źródła skąd je wzięliście. Jeżeli sami wymyśliliście, moglibyście powiedzieć dlaczego tak, nie inaczej?

Opublikowano

Masterki:

OGaqbto.png

Zakładając, że chcesz tanky masterki np. dla Thresha, Brauma, Alistara czy Leony to powinny one być przede wszystkim dodane w drzewko defensywne. Pierwsze 9 punktów w defa jest zrozumiałe, to jest podstawa. Dalej jest 1 punkt dodany w redukcje cc o 10% co przydaje się nam kiedy jesteśmy w środku walki i lecą na nas wszystkie efekty kontroli tłumu. 2 punkty w armor i redukcje hitów z krytem są zależne od tego na kogo grasz, jak grasz na 4 APków to zmieniasz na magic resist i na redukcje AoE obrażeń (zaznaczyłem to na ssie). Adaptive armor jest idealną masterką na tanka, tak samo jak enchanted armor, no i kończysz drzewko ostatnią masterką. Drzewko utility daje tylko lekki bonus do MS, do wardów i eliksirów w late game. Masterka, która skraca summoner spele o 10% jest świetna na takie supporty, bo dzięki niej szybciej mamy dostępny flash+ult co w late game potrafi świetnie zainicjować.

Runy:

nzr452T.png

Mało jest tutaj do tłumaczenia, rezygnujemy z ad/magic pene dodając armor w marki, armor na sealach jest standardowo, magic resist również, na quinty można dać armor, ale ja stawiam na mobilność i roamowanie takimi twardymi supportami dlatego mam MS. Armor pozwala przeżyć na linii i dać nam lepsze wymiany 2vs2, czy też na ganku możesz przyjąć więcej obrażeń i ochronić swojego carry.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...