Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z komputerem

dragons35

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!
Mam problem z moim komputerem, mianowicie jakis czas temu komputer zawieszal sie sam od siebie i nie dalo sie nic zrobic. Po ponownym uruchomieniu komputera wchodzac w "Start" a nastepnie "Komputer" nie bylo widac jednego dysku twardego, lecz gry dzialaly bez zarzutow, ilosc fps'ow byla taka jak byc powinna itd.

Na drugi dzien postanowilem zawiesc komputer do informatyka, powiedzialem mu o problemie oraz, ze w razie czego moze wymienic ten dysk na nowy SSD (Mam w komputerze 3 dyski twarde HDD). Po odebraniu komputera z naprawy moglem zauwazyc w grach niesamowity spadek fps'ow np: W grze "League of legends" przy maksymalnych ustawieniach mialem 60fpsow i nie spadaly one nizej niz 50 po "rzekomej" naprawie mialem juz na maksymalnych ustawieniach 6fpsow.

Moj sprzet:
Karta graficzna - Nvidia GeForce 9600 GT
Procesor: AMD Athlon II x2 250 Processor 3.0 GHz
Pamiec ram: 4 GB
System: Windows 7 (Orygnialny) 64-bit

Opublikowano

Format komputer i instalacja. Jeżeli informatyk ci tak zrobił komputer, to nie da się pomóc.

btw. skoro komputer bez powodu się zawiesza, to podaj zasilacz (marka, moc i model).

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

@JacoH Format byl robiony 2 razy, komputer sie juz nie zawiesza, prawdopodobnie byla to wina dysku twardego, ktory sie przegrzewal natomiast przed chwila podlaczylem ten dysk na nowo i dziala bez zarzutow lecz niestety gry chodza nadal tak slabo jak chodzily, dodam, ze sprzet nie zostal zmieniony na tym sprzecie spokojnie wyciagalem te wyzej wspomniane 60-50 fpsow na maksymalnych ustawieniach.

Opublikowano

Na pewno masz zainstalowane sterowniki do karty graficznej?

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Spadek fpsów może być nawet przez temperaturę, bo dysk twardy nic do tego nie ma :)

Jak i Ciebie z temperaturami?

Opublikowano

Czyli temperatura odpada, dziwne że po odebraniu komputera od informatyka masz praktycznie 2x mniejszą wydajność komputera... nie podmienili Ci czegoś czasem :D?

Wątpię by to była wina twardzieli, i temperatur bo one są w normie jak na te upały. Ja najlepiej odniósł bym tego kompa i zgłosił owy problem bo coś mi tu nie gra :)

// Ewentualnie możesz od kolegi twardziela pożyczyć i na jego dysku odpalić grę

Opublikowano

@blackuGT Najlepsze jest to, ze 2x bylem u 2 innych informatykow. Dalem za 2 naprawy lacznie 110zl i rezultatow 0

@Edit Co do tego, ze podmienili na pierwszy rzut oka to samo myslalem natomiast informacje odnosnie sprzetu sa takie same.

Opublikowano

No ja przy obecnych środkach (telefon) nie jestem wstanie zbytnio Ci pomóc... sytuacja jest bardzo dziwna. Jak coś mi wpadnie do głowy to od razu dam Ci znać

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...