Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z rozruchem

iLikeMC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, od jakiegoś tygodnia mam problem z rozruchem komputera. Polega on na tym, że gdy wstanę rano i naciskam przycisk "Power" cała procedura przebiega prawidłowo, aż do ładowania windows'a (nie mam na myśli ekranu "zapraszamy"). Kiedy następuje ładowanie windows'a wtedy mój komputer po prostu się wyłącza. Niestety nie chce on się włączyć sam i muszę kolejny raz przycisnąć przycisk Power. Dodam, iż nie występują po tym drugim naciśnięciu żadne problemu ze stabilnością sprzętu. Wszystko działa jak działało wcześniej. Czy ktoś z Was wie może czym jest spowodowany mój problem? Mam nadzieję, że te informacje mogą trochę naświetlić sytuację:
Windows 10
Płyta Główna MSI B85-G43 Gaming
Thermaltake Smart SE Modular 630W

Z góry dziękuję i liczę na szybką pomoc, pozdrawiam :)

@EDIT: Jeśli chcę uruchomić ponownie komputer z poziomu windows'a wtedy uruchamia on się prawidłowo. Problem występuje, kiedy komputer jest wyłączony przez 5-10 minut. Wtedy już muszę ponawiać przyciskanie Power.

Opublikowano

Skoro to nie dysk to może być płyta główna. Inny powód mi do głowy nie przychodzi. Miałbyś możliwość uruchomić komputer na innej płycie?

5719814456868591400331.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...