Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja tam sobie zawsze przeliczam:

1 gracz = 100mb

1 plugin/skrypt = 25mb

2.5k borderu mapy = 100mb

Takie tam moje "przeliczniki" ramu, jeszcze nigdy nie bylo lagow ;)

Pomogłem? Kliknij magiczny guzik - Lubie To

Opublikowano

Po raz kolejny to napiszę bo większość osób uważa, że ram jest najważniejszy, a tak nie jest. Ze słabym procesorem i dyskami o małej pojemności dużo nie zrobisz nawet jeżeli będziesz miał te 256 GB ramu.
Na 100 osób powinno Ci starczyć tego ramu 7-8 gb o ile inne podzespoły sprostają zadaniu.

Opublikowano

Dokładnie jak up, ale jeszcze zależy czy to jest zwykły survival czy jakiś RPG, 1093123postaci, 102932103efektów i 21390123pluginów, wtedy bedzie mało ..

Opublikowano

Zależy jaki miałby to być serwer i jak wielka by była mapa oraz ile tych pluginów ... 

Jakby grało 100 osób myśle że solidne 10 GB ram ale to nie wszystko bo w gre wchodzi także procesor i dysk pamięci ale to już inna para kaloszy :)

Opublikowano

Najlepiej jest około 100-120mb na gracza. Dużo zaleszy od ilości pluginów, światów. Ale jak wszystko będzie dobrze ogarnięte to i na 10 GB lagów nie będzie :)

Opublikowano

Zależy, spigot czy bukkit, wiev distance 5 czy 10, 30pluginów czy 300, cpu i7 4.4ghz czy intel pentium 1.7ghz, łącze 100mb/s czy 10mb/s, java 8 czy 6, java 64bit czy 32bit, ping 30 czy 300, dysk 7200 czy 5400 obrotów, mincraft 1.8 czy minecraft 1.8beta, ram 1200ghz czy 2200ghz?

ale na oko to z 7GB, o ile zainstalujesz spigota i nie przesadzisz z konfiguracją.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...