Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Wolny internet na komputerze

Biumrk

Pytanie

18 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Evented I/O for V8 JavaScript to tylko proces java. Pytanie brzmi jaka aplikacja go uruchomiła i po co? sprawdź czy w tle nie działają jakieś inne podejrzane procesy.

O4Xa3Xb.png?1

Opublikowano

Evented I/O for V8 JavaScript to tylko proces java. Pytanie brzmi jaka aplikacja go uruchomiła i po co? sprawdź czy w tle nie działają jakieś inne podejrzane procesy.

I zużywa większość internetu? Zamknąłem proces i internet wrócił do formy.

Mam w10 i tutaj jest tych procesów ze 100... niektóre mają dziwne nazwy. 

Opublikowano

Sprawdź czy jakieś aplikacje działające w tle nie zabierają ci pakietów. wrzuć skan prędkości na kompie i na telefonie i napisz jaką powinieneś mieć.

O4Xa3Xb.png?1

Opublikowano

W Google Chrome. Ustawienia >> Rozszerzenia.

Brak. Jedynym rozszerzeniem niedawno dodanym jest Bitdefender Wallet(antywirus), ale nie sądzę, aby był on problemem.

Opublikowano

W menedżerze zadań kliknij PPM na tym procesie i wybierz "Otwórz lokalizację pliku". Do jakiego folderu prowadzi Cię ta opcja?

5719814456868591400331.gif
Opublikowano

W menedżerze zadań kliknij PPM na tym procesie i wybierz "Otwórz lokalizację pliku". Do jakiego folderu prowadzi Cię ta opcja?

OkayFreedom->Proxy

Program do zmieniania IP, mam go z PC Format. Czyli muszę się z nim rozstać?

Opublikowano

Trzeba było zacząć sprawdzanie od tego typu programów. Niestety odpowiedz na twoje pytanie brzmi: tak. 

O4Xa3Xb.png?1

Opublikowano

Komputer:

Ping - 287 ms

Pobieranie - 7 Mbps

Wysyłanie - 0.27 Mbps

Telefon:

Ping - 99 ms

Pobieranie - 2,1 Mbps

Wysyłanie - 1,62 Mbps

W tym momencie na telefonie też jest wolny, jednak wcześniej na telefonie miałem 20Mbps.

edit.

Okazało się, że proces Evented I/O for V8 JavaScript zabierał mi internet. xD

Co to jest?

W internecie jest o tym tylko w j. angielskim, więc niezbyt ogarniam. Wirus? Jak zniwelować zagrożenie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...