Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy gracz

Dudusi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć właśnie ściąga mi się LoL. Jestem nowym graczem i nic kompletnie nie wiem o tej grze. Macie jakieś rady dla początkujących graczy?

pJXLbfz.png

Gamefail popsuł elsa. Pokonajmy go razem!!

Opublikowano

Tak-wiej stąd zanim community zniszczy ci psychikę. Poziom flejmu na eune przerasta nawet to co możesz usłyszeć od ruskich w CS'ie.A jeżeli cie to nie zraża-znajdz kogoś kto bd z tobą grał i wyjaśni ci wówczas podstawy-tego jest zwyczajnie za dużo aby przekazać to w jednym poście

Opublikowano

Przejdź tutorial i graj z graczami o podobnym poziomie (pierw z botami - wymagane). Po wbiciu wymaganego lvla graj z innymi graczami, a ogarniesz grę w mgnieniu oka, uwierz mi. ;)

Opublikowano

Po ściągnięciu gry przejdź samouczki, później pograsz z ludźmi to systematycznie będziesz się uczył wszystkiego, warto też oglądać czasem jakies poradniki na youtube, czy nawet tutaj na forum są. ;)­

­VeIMQWU.png

Opublikowano

zabijaj takie chodzące małe potworki aby dostawać za nie złoto, musisz zadać ostatni cios aby dostać piniodze

nie walcz pod wieza przeciwnika 1v1, masz male szanse na wygranie potyczki 

buduj przedmioty polecane przez serwisy takie jak probuilds

nie graj junglii na niskim poziomie, bez run jest to bez sensu 

grajac supportem (rola pomagajaca na dolnej linii) nie zabijaj potworow, od tego jest twoj sojusznik (adc) 

staraj sie grac na srodkowej i gornej linii, to dwie linie na ktorych jestes zdany na siebie i najszybciej nauczysz sie grac 

kupuj tylko jednego buta a nie dwa xD 

chyba tyle z tych mniej oklepanych porad 

League Sharp  - Subscriber 

Opublikowano

Tak-wiej stąd zanim community zniszczy ci psychikę. Poziom flejmu na eune przerasta nawet to co możesz usłyszeć od ruskich w CS'ie.A jeżeli cie to nie zraża-znajdz kogoś kto bd z tobą grał i wyjaśni ci wówczas podstawy-tego jest zwyczajnie za dużo aby przekazać to w jednym poście

Przesadzasz, ja gram i jakos tego nie widze.

Opublikowano

Przesadzasz, ja gram i jakos tego nie widze.

którego punktu dokładnie? Flejmu? rozegraj sobie normala na jakimś +/- gold elo i graj w jungli-jeżeli w ciągu 5 min od wejścia do gry nie zrobisz min 3 gnków i draga nagle się okaże że twoja matka/babka/prababka/siostra/cała twoja rodzina zajmuje się niezbyt poważaną profesją/ma 13-letniego kochanka albo umierasz na raka. Czasami bardziej ambitni wykazują się w tej materii większym polotem. I to tylko dlatego że nie możesz być wszędzie jednocześnie

Opublikowano

W cliencie wybierz westa zamiast eune na eune za duzo polaczkow jest ;/

Imo na wescie będzie mu trudno zacząć. Tam przeważnie ludzie sobie expią smurfy, mało kto na low levelach uczy się tam grać.

­W grze kupuj przedmioty, najlepiej sugerując się tą stroną (na początku):

http://www.probuilds.net

Polecam, ewentualnie możesz zainstalować to :

http://www.mpcforum.pl/topic/1438420-lolbuildernet-buildy-pod-ka%C5%BCd%C4%85-posta%C4%87-na-ka%C5%BCdej-mapie/

Można dostać na starcie kilka postaci za darmo :

http://www.mpcforum.pl/topic/1402483-darmowe-fanty-do-league-of-legends/

Na pewno 'na począsiu' przyda Ci się znajomość słownictwa związanego z LOL'em :

http://www.mpcforum.pl/topic/1367234-s%C5%82ownik-league-of-legends/

giphy.gif

Opublikowano

Dzieki za wszystkie porady napewno wykorzystam! 

pJXLbfz.png

Gamefail popsuł elsa. Pokonajmy go razem!!

Opublikowano

Graj na odblokowanej kamerze - będzie ci się później lepiej grało. Ja zrobiłem błąd gdy zaczynałem grać i zablokowałem sobie kamerę, teraz nie mogę się od niej odzwyczaić.

Pamiętaj by nie rzucać się głupio na kille. One są ważne, ale nie najważniejsze. Dive'uj (wchodź pod wieże przeciwnika) tylko wtedy gdy wiesz na 100%, że przeżyjesz i uciekniesz. Farm, lasthituj, farma jest bardzo ważna w tej grze.

Jak wbijesz 30 lvl nie zaczynaj od razu rankedów. Najpierw na spokojnie naucz się grać na normalach/draftach.

Pamiętaj, że Meta i counterpicki nie są najważniejsze. Ważniejsze jest to jaką postacią lubisz grać i umiesz. Branie champa którym nie umiesz grać tylko dlatego, że przeczytałeś na jakiejś stronie iż kontruje postać na którą grasz jest głupie. Co z tego, że kilka skilli kontruje te postać skoro nie wiesz jak je poprawnie wykorzystać?

Polecam już na starcie zablokować sobie /all chat. Nic nie daje, prowadzi tylko do flame, ważniejsza jest komunikacja z drużyną. Pamiętaj by nie flame'ować (blame'ować) drużyny. Staraj im się pomagać jeżeli widzisz, że grasz lepiej. Jeżeli grasz gorzej - proś o pomoc. Nie zwracaj uwagi na kłótnie i/lub obrażanie cię. Pamiętaj, że masz opcję "mute" by nie musieć patrzeć na to co piszą. Ja osobiście ich nie mute'uje, ich flame jest śmieszny xD choć przyznam, że sam mocno obrażałem graczy, przestałem po tym jak dostałem bana na 14 dni.

Zainstaluj sobie lolbuildera, wyżej jest podany link. Osobiście nie wyobrażam sobie gry bez tego. 

Jeżeli nie rozumiesz niektórych słówek których użyłem - wyżej jest "słownik"

A, jeżeli chcesz od razu zminimalizować flame w twoją stronę - nie ustawiaj sobie PL w nicku lub nie bierz polskiego nicku.

Opublikowano

Nie będę pisał tego samego co wyżej więc polece tobie tylko łatwe champy

do gry master yi

annie która jest świetna dla początkujących gdyż Q świetnie pomaga w lasthitowaniu

To tak na poczatek oczywiście wszystko będzie zależało od twoich upodobań

Opublikowano

Jak kupisz champa możesz go oddać (3 razy) nie używaj tego potem będzie płacz że masz 0 i rito ma ci oddać xD jak wydasz rp np

Opublikowano

farma > kille, farma > wszystko

do 12 minuty powinienes zabic 100 stworow na swojej linii, wtedy by bylo okej, jak juz nabierzesz wprawy to nawet do 10 minuty bedziesz miał 100. obejrzyj poradniki lasthitowania

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...