Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Eula kradnie skiny ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

(wstep, nie musisz czytac sedno tematu znajduje sie nizej i jest oznaczone jako "PROBLEM")
Witam, dzisiaj postanowilismy z kumplami powrocic na jakis czas do gry z naszego dziecinstwa, tak wiec tez znalazlem moje stare konto (oryginal) zalogowalem sie na nie i zaaktualizowalem wersje gry. Szukalem craftbukkita ale na oficjalnej stronie nie moglem znalezsc bo chyba juz sie nie da go pobrac.

>>> (PROBLEM) <<<

Znalazlem na jakiejs zagranicznej "pobieralni" craftbukkita 1.8.8. Postawilem na nim serwer z hamachi, z przymusu rowniez musialem

zaakceptowac eule bo inaczej serwer sie nie odpali. Jednak gdy ustawie online mode na false to nie mam swojego skina tylko skin jakiejs babki.

Zaznacze ze przed chwila postawilem serwer na 1.7.5 gdzie jeszcze akceptacja euli nie byla wymagana wiec jej nie zaakceptowalem i ustawilem online mode na false

i skin jest. 

Pomozcie mi, gdzie tkwi problem i co mam zrobic, dodam ze nie spotkalem sie z nikim innym kto by pisal o takim problemie.

Opublikowano

Od 1.7.6 wprowadzono UUID (każdy gracz ma swoje UUID) i na jego podstawie pobierany jest skin.

Więc gdy serwer pracuje w offline mode UUID masz wygenerowane z nicku (nie to od Mojangu) i skin znika. Więc żeby było widać skin serwer musi być w online-mode ew. możesz zainstalować plugin AutoIn (auto logowanie premium, ale jedną z funkcji jest też przywracanie UUID dla graczy z kupioną grą)

Opublikowano

Od 1.7.6 wprowadzono UUID (każdy gracz ma swoje UUID) i na jego podstawie pobierany jest skin.

Więc gdy serwer pracuje w offline mode UUID masz wygenerowane z nicku (nie to od Mojangu) i skin znika. Więc żeby było widać skin serwer musi być w online-mode ew. możesz zainstalować plugin AutoIn (auto logowanie premium, ale jedną z funkcji jest też przywracanie UUID dla graczy z kupioną grą)

czyli jesli wgram plugin autoin to ja bede mial skina a gracze z non premium beda mogli grac razem ze mna na serwerze ?

Opublikowano

Dla tych ktorzy kiedys beda mieli ten sam problem:
znajdz na stronie spigota plugin AutoIn, pobierz go a nastepnie wgraj to folderu z pluginami (na bukkicie ten plugin rowniez dziala)

nastepnie odpal serwer i gotowe.

temat do zamkniecia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...