Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kara na gry rankingowe za, no właśnie, za co?

PookyPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dostałem kare na rankedy.  Mam je zablokowane do momentu, aż wygram 35 gier typu draft. Napisali mi że za niewłaściwą aktywność. A najlepsze jest to, że ostatnio nie robiłem nic specjalnego, ani flamu nie było, ani trollowania. Napisałem do supportu i czekam na odpowiedź. Jest jakaś szanse że mi zdejmą tą kare? Bo gram ostatnio rankedy z kolegą (on ma s2, ja b1 i się boję, że on wyjdzie do golda i nie będziemy mogli razem grać :P). Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Opublikowano

Dostałem kare na rankedy.  Mam je zablokowane do momentu, aż wygram 35 gier typu draft. Napisali mi że za niewłaściwą aktywność. A najlepsze jest to, że ostatnio nie robiłem nic specjalnego, ani flamu nie było, ani trollowania. Napisałem do supportu i czekam na odpowiedź. Jest jakaś szanse że mi zdejmą tą kare? Bo gram ostatnio rankedy z kolegą (on ma s2, ja b1 i się boję, że on wyjdzie do golda i nie będziemy mogli razem grać :P). Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Prawdopodobnie byłeś często reportowany, albo wychodziłeś z gier/byłeś afk etc. Ewentualnie mogłeś pisać brzydkie słowa na czacie.

Raczej wątpię, żeby zdjęli Ci to ograniczenie po napisaniu do supportu.

giphy.gif

Opublikowano

Jeżeli nie czujesz się winny, to możesz napisać do nich z tym. Jednakże nie wydaje mi się, żeby to pomogło, bo od dłuższego czasu nie ma banów/blokad za nic.

Opublikowano

ja k***a bana na 2 tyg dostalemna konto ZA TO KURWA ZE MIALEM JAKIES JEBANE KURWA SILVERY PIEWRDOLONE SCIERWA W TEAMIE I IM MOWILEM KULTURALNIE ZE ICH P******E NA LEB BO SĄ LOW

i za takie male wyzwiska dostalem bana xD

giphy.gif

Potrzebujesz reklamy serwera Metin2?

Konkretny Youtuber zaprasza Cię do swojej oferty!

http://www.mpcforum.pl/topic/1249870-reklama-serwer%C3%B3w-metin2-youtube-8700-facebook-4100-grupa-metin2-3100/page-1
Opublikowano

Czy to mogą być bany za reporty "unskiled player"? Jeżeli tak to rito zrobiło wielki krok naprzód w kwestii niewykrytych zakupionych kont na których Elo spada jak magik na chodnik

Opublikowano

Za afk to na 100% nie było bo nigdy nie afczyłem na rankedzie (na normalu bardzo rzadko i tylko z przyczyn technicznych), a jeśli dostałem reporty za unskilled player to raczej niezasłużone, bo co do tego, że nie lamie (przynajmniej jak na moją dywizje) jestem pewny.

Opublikowano

Za afk to na 100% nie było bo nigdy nie afczyłem na rankedzie (na normalu bardzo rzadko i tylko z przyczyn technicznych), a jeśli dostałem reporty za unskilled player to raczej niezasłużone, bo co do tego, że nie lamie (przynajmniej jak na moją dywizje) jestem pewny.

Nawet jeżeli dostałbyś reporty od innych osób za bycie słabym graczem to nic nie szkodzi. Riot za to nie banuje. Jest napisane, że będziesz miał dobieranych po prostu łatwiejszych przeciwników.

giphy.gif

Opublikowano

Może zmienili że jak sojusznicy twierdzą że jestes "unskilled" to blokują ci rankedy do rozegrania x draftów (które są w sumie prawie jak rankedy) które musisz w dodatku wygrać aby udowodnić że nie jesteś słaby.

To nie jest ban-w końcu możesz grać nadal normale- po prostu odseparowują takiego osobnika od gier w sumie ważnych

Opublikowano

ja k***a bana na 2 tyg dostalemna konto ZA TO K***A ZE MIALEM JAKIES JEBANE K***A SILVERY PIEWRDOLONE SCIERWA W TEAMIE I IM MOWILEM KULTURALNIE ZE ICH P******E NA LEB BO SĄ LOW

i za takie male wyzwiska dostalem bana xD

za cos takiego najchetniej bym ludziom blokowal dostep do tej gry

Opublikowano

Czy to mogą być bany za reporty "unskiled player"? Jeżeli tak to rito zrobiło wielki krok naprzód w kwestii niewykrytych zakupionych kont na których Elo spada jak magik na chodnik

Za ,,unskilled player'' zawsze spada MMR, ale żeby ban na rankedy za to?

Opublikowano

Ja dostałem to samo za afki przez mój wspaniały internet.

Daj sobie spokój z pisaniem do supportu bo i tak Ci tego nie zdejmą.

"Nic nie dzieję się bez przyczyny"

Opublikowano

Mogłeś dostać tą kare od większej ilości reportów na ciebie, a z drugiej strony podczas grania tych 35~60 gier (bo nie wygrasz wszystkich 35 odrazu) potrenujesz troszkę więc nawet na korzyść to wychodzi ja już miałem w swojej 'karierze' 2 razy takeigo bana, a tak naprawde w tydzień spookjnie wygrasz te 35 gier

Opublikowano

Wszelkie powody, które wchodzą w raporty (pomijam low player) mogą powodować takiego bana, a pisanie do samego supportu nic nie da. Możesz napisać prosząc o przedstawienie dowodu i jeżeli riotowiec nie będzie wstanie Ci go przedstawić możesz się ubiegać o to by bana zdjęli, chociaż wątpię że tak się stanie. 

Opublikowano

@oreo1233

Już pisałem, że to na pewno nie flame, bo za flame mialem juz kiedys kare na 75 gier (na chat) i teraz chat po prostu prawie zupełnie zlewam :P

Opublikowano

@oreo1233

Już pisałem, że to na pewno nie flame, bo za flame mialem juz kiedys kare na 75 gier (na chat) i teraz chat po prostu prawie zupełnie zlewam :P

Ale wiesz, że za flame można dostać bana? I mimo, że zlewasz są ludzie, którzy tego nie znają, i za każdą twoją słabą rozgrywkę reeportują za flame.

­

Bez nazwy-2.png

Opublikowano

Czyli nie używając chatu można dostać bana za flame? :O trochę to nie logiczne :|

PS. Czekam na odpowiedź już 3 dzień i nic...

Opublikowano

Czyli nie używając chatu można dostać bana za flame?  :O trochę to nie logiczne :|

Tak, dzieci w LoLu reportują za flame nawet jeśli nic nie pisałeś na czacie.

Opublikowano

Ok, dzięki wszystkim, odpowiedzi od supportu się chyba nie doczekam, pozostało tylko nawalać te drafty. Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...