Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Nagle zabrało mi 100GB z dysku C

TheSznajper

Pytanie

Opublikowano

Tak po prostu włączyłem komputer następnego dnia patrze i mam 100GB mniej. Używałem CCleanera i nic to nie pomogło. Tego zwykłego oczyszczania też próbowałem. Włączałem "Sprawdzanie Dysku w poszukiwaniu błędów". Optymalizowałem. Mam Windows 10 Jakieś pomysły? Tutaj screen:

dfghjkl.jpg?1439377804

15878611.jpg?1439377804

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

https://windirstat.info/

Program pokaże Ci wszystkie pliki na dysku, ich wagę, miejsce itd. Będziesz mógł je bezproblemowo (prawdopodobnie :P) je usunąć. 

A dla pewności możesz zrobić logi FRST. 

Pobrałem i sprawdziłem. Według tego mój folder "dokumenty" waży tyle samo co Program Files x86 a jak w to wchodzę to jest jeszcze raz zdublowany ten właśnie folder O_o

Opublikowano

Nie mogę.

Jak to sprawdzić? 

Edit: Dostaje co jakiś czas bluescreena z błędem. " driver corrupted expool ".

Raid to macierz dysku.. taka współpraca (jeżeli masz więcej niż jeden) między sobą, może po prostu zostały źle skonfigurowane i jeden sobie pożyczył od drugiego? bodajże w raidzie 1 i 5 bierze wartość pierwszego dysku także ten drugi jeżeli jest lepszy to jest stratny. Nie koniecznie twoje dysku muszą w nim pracować i może to być inny problem. Nie masz na komputerze żadnego ich kontrolera ?

­

r3ePj8E.png

Opublikowano

Raid to macierz dysku.. taka współpraca (jeżeli masz więcej niż jeden) między sobą, może po prostu zostały źle skonfigurowane i jeden sobie pożyczył od drugiego? bodajże w raidzie 1 i 5 bierze wartość pierwszego dysku także ten drugi jeżeli jest lepszy to jest stratny. Nie koniecznie twoje dysku muszą w nim pracować i może to być inny problem. Nie masz na komputerze żadnego ich kontrolera ?

­

Sorki ale jestem zielony w te sprawy :/ Ale jeśli chodzi o kontroler do dysków to nie mam nic. A raczej nie pożyczył sobie drugi dysk. Bo w tym dysku C dalej jest pokazane, że jest te 110GB ale zapełnione :|

Opublikowano

Sorki ale jestem zielony w te sprawy :/ Ale jeśli chodzi o kontroler do dysków to nie mam nic. A raczej nie pożyczył sobie drugi dysk. Bo w tym dysku C dalej jest pokazane, że jest te 110GB ale zapełnione :|

Czyli chodzi o to że straciłeś te 100GB poprzez zapełnienie dysku czymś o rozmiarze 100 GB ? I nie wiesz skąd te 100GB wzięło się na Twoim dysku, tak ?

­

r3ePj8E.png

Opublikowano

Moze zrob przywracanie systemu z innej daty?

Nie mogę.

Jakim Raidem masz połączone dyski ? 

Jak to sprawdzić? 

Edit: Dostaje co jakiś czas bluescreena z błędem. " driver corrupted expool ".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...