Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z kartą WLAN

zzzxxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wczoraj kupiłem kartę WLAN TP-LINKA TL-WN823N. Przy routerze osiągam maksymalną szybkość 300 Mb/s w pokoju mam tylko 15 Mb/s. Siła sygnału według Windowsa 7 jest znakomita. A jest taka mała szybkość przesyłu. Stery mam najnowsze. Miałem inne karty na USB i one działały z pełną przepustowością. Router mam ustawiony na najwyższą transmisje danych. Prosze o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu.

Opublikowano

A po co ci więcej ? Skoro nie masz i nie używasz transferów o wyższej przepustowości to karta ustawia się jak należy, problemu brak.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Wiesz na LAN'ie przesył plików z szybkością niecałego megabajta to troche wolno. Jak ustawić aby pracowała z pełną mocą i szybkością??

Opublikowano

Bo tyle jest po WLAN pomiędzy normalnymi systemami, miej problem do Microsoftu bo więcej nie będziesz miał. Teoretycznie po sieci 100 Mbps powinno być 12 Mb/s ( masz 300 to x3 ) , z reguły jest mniej i bez urządzenia np typu NAS albo serwer  nie osiągniesz takiego transferu 

Weź sprawdź protokoły we właściwościach karty sieciowej tam gdzie działają ci połączenia jak należy i dodaj/usuń na nowej karcie by były identyczne  , nie zapomnij że możesz tylko przy sieci N mieć takie transfery. Jaki masz router ? 

Tylko dobrze skonfigurowane połączenia lan spokojnie działają szybko ale praktycznie wieszają albo net albo kompa jak sa źle skonfigurowane albo denne transfery przy ustawieniach domyslnych

Opublikowano

Router TL-WDR3600 ustawiony tylko na N. Na innych kartach było dobrze a tu tylko raz 15 pozniej 60 120 i 150 i tyle potem spada i znowu rosnie chyba ze w cos gram to jest caly czas 120 Mb/s. Sterowniki mam od Realteka bo od TP-LINKA mialem tylko 1 a teraz jest tak jak wyzej podałem

Opublikowano

Nie grasz bo nie możesz,  tyle tylko ci pokazuje po sieci lokalnej a to duża różnica jeśli chodzi o internet, nigdy nie będziesz miała szybszego łącza niż to co masz wpięte do routera i jakie łącze. 

Transfery po sieci lokalnej nie mają znaczenia jeśli i tak masz wolne łącze, im wyżej ci ustawia transfery po lokalnej sieci tym gorzej działa transfer względem łącza internetowego 

Zresztą patrząc na router po lokalnej sieci masz 1000 Mbps to nie ma co nawet porównywać do sieci WiFi która jest prawie 4x wolniejsza. 

Problemy głownie spowodowane nie ustawieniem routera , pewnie działa na domyślnych parametrach. 

Opublikowano

Tyle ze ja go ustawialem. Transfery po sieci lokalnej powinny byc wyzsze od neta. Mam 2Mb/s internet a karta działa w szybkości 1 Mb/s niekiedy non stop zmienia swoje ustawienia. Jak chce przestać plik po sieci lokalnej to zajmuje to dluzej niz jakbym go wyslal w siec podlaczajac komputer do routera za posrednictwem kabla.

Karta mnie juz poprostu denerwuje. W innych przypadkach np laptopy ich karty osiagaja swoje maksimum łaczac sie z routerem i dajac pełna przepustowosc internetu i transferu plikow w sieci lokalnej.Chce miec tylko napisane ze karta pracuje z szybkoscia 150 Mb/s minimum cały czas bez skokow!!!

Opublikowano

Nie ma co tłumaczyć , bez odpowiedniego sprzętu albo serwera będziesz miał po lokalu takie transfery używając udostępniania windows 

Uruchom sobie prosty serwer ftp i tak przesyłaj pliki albo zainstaluj sambę 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...