Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile graczy utrzyma serwer z pukawki?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Planuje otworzyć serwer, ale będzie to dopiero pierwsza edycja i nie wiem czy będą gracze i nie chce wywalac hajsu na jakiegoś dedyka za 200zl. Ilu graczy uciągnie serwer z tej niby nie limitowanej oferty na pukawce? Tryb SkyBlock.

Opublikowano

Zależy od konfiguracji plików itp. Ilości pluginów/skryptów.

Alę myślę że 50-60 osób max, i mogą potem problemy powstawać.

A jak miałem serwer na tym hostingu, to elegancko chodziło przy 50 graczach.

Opublikowano

Zależy od konfiguracji plików itp. Ilości pluginów/skryptów.

Alę myślę że 50-60 osób max, i mogą potem problemy powstawać.

A jak miałem serwer na tym hostingu, to elegancko chodziło przy 50 graczach.

To w sumie i tak chyba nie jest źle jak na 30zl. Chyba, że znasz jakieś lepsze hostingi?
Opublikowano

Istnieje jeszcze Fiberhost.pl

Jak za 28 zl oferta bardzo dobra, jednak radze ip przekierowac na wlasna domene, aby nie wyniknela sytuacja iz bedziesz reklamowal, serwer rozkrecisz a tu zabiora :)

b_350_20_323957_202743_F19A15_111111.png

Opublikowano

Istnieje jeszcze Fiberhost.pl

Jak za 28 zl oferta bardzo dobra, jednak radze ip przekierowac na wlasna domene, aby nie wyniknela sytuacja iz bedziesz reklamowal, serwer rozkrecisz a tu zabiora :)

A co, zdarzały się jakieś problemy że zabierali serwery? Za co?
Opublikowano

Nie, tylko mialem stycznosc z wieloma hostingami, czy to mc, czy to cs, wiec wole sie ubezpieczyc za wczas. Tobie tez to bym radzil, w razie czego prosta zmiana dns i tyle.

b_350_20_323957_202743_F19A15_111111.png

Opublikowano

Nie, tylko mialem stycznosc z wieloma hostingami, czy to mc, czy to cs, wiec wole sie ubezpieczyc za wczas. Tobie tez to bym radzil, w razie czego prosta zmiana dns i tyle.

Domenę i tak bym podpial bo to taka raczej oznaka dobrego serwera w mojej opinii. Myslalem że jakiś hosting zly czy coś
Opublikowano

Mi utrzymało jakiś czas temu na 40 osobach lagowało, ale jak wyciągłem troche na pluginach to 60-65 bez lagów.

NU94p9A.gif

Grafika, Reklama, Video dla twojego servera MINECRAFT!

NU94p9A.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...