Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Polscy "raperzy"

cola!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio tak sobię spaceruję po internecie i co chwilę widzę raperów Kleszcz kleszcz dino dino. Czy tylko dla mnie jest to dwójka debili co wymalowali sobie mordy i zaczęli rapować? Tak samo kaen czy ciul go tam. Włóż maskę i zacznij rapowa. Kappa.

Opublikowano

­Jaki jest cel tego tematu? Uświadomienie społeczności MPC, że duża część polskiej sceny muzycznej to po prostu dno nie niosące przekazu, a nagrywającego dla co mniej inteligentnych osób? Jeśli tak to niestety się spóźniłeś, to już jest wiadome od dawna.

Opublikowano

80% Polskiego rapu to dno, ale nie można skreślać wszystkich. Ponieważ istnieją jeszcze perełki które potrafią zaskoczyć.

Opublikowano

Ostatnio tak sobię spaceruję po internecie i co chwilę widzę raperów Kleszcz kleszcz dino dino. Czy tylko dla mnie jest to dwójka debili co wymalowali sobie mordy i zaczęli rapować? Tak samo kaen czy ciul go tam. Włóż maskę i zacznij rapowa. Kappa.

Najpierw polecam trochę posłuchać innych, bardziej wartościowych graczy na polskiej scenie niż ''raperów'' pokroju KaeN, ZBUKU, Popek itp.

Quebonafide, Guzior, Kartky, O.S.T.R itd. 

Zresztą, każdy ma inny gust muzyczny. Tobie to nie odpowiada, a ja się jaram od dziecka. ;)

Opublikowano

­

"Czy tylko dla mnie jest to dwójka debili co wymalowali sobie mordy i zaczęli rapować?" czytaj

No tak, przeczytałem to wcześniej, ale pośrednio odpowiedziałem na to pytanie już wcześniej. Jeśli szukasz czegoś bardziej wartościowego to polecę Ci chociażby McSobieskiego czy też McSilka.

Opublikowano

Najpierw polecam trochę posłuchać innych, bardziej wartościowych graczy na polskiej scenie niż ''raperów'' pokroju KaeN, ZBUKU, Popek itp.

Quebonafide, Guzior, Kartky, O.S.T.R itd.

Zresztą, każdy ma inny gust muzyczny. Tobie to nie odpowiada, a ja się jaram od dziecka. ;)

Popek nie jest raperem tylko zerem!! :)

ZBUKU wydał 2 solowe płyty na ktorych rozjebał system więc nie obrażaj go :)

Źle zrobił że zaczął nagrywać z Chadą który podobno go promuje chociaż ZBUKU ma 2x większy fajm od Tomasza :)

Quebo to zero.

OSTR spoko

Śliwa jeszcze nie raz rokurwi system

SB Maffija to najwieksze gowno w Polsce (nie licząc Gangu Gimbanii)

Białas myśli że jest najlepszym MC w PL

King Tomb myśli że jest najlepszym freestylowcem

beka w c**j!!

KeaN spoko bo przynajmniej coś nowego zniósł na PL scene (maske)

polecam rapera Ejdrjen

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Jak patrze na te hejtowanie Gangu Albanii to mnie w gardle ze smiechu ściska. Muzyke robią zajebistą, może nie kazdemu się podoba to fakt, ale cały hejt na nich jest tylko przez to, że zrobili takie jebane show w tym roku. A to jeszcze nie koniec. :]

Ps. to nie jest hiphop ale i tak Popek > 3/4 polskich grajków

Opublikowano

Jak patrze na te hejtowanie Gangu Albanii to mnie w gardle ze smiechu ściska. Muzyke robią zajebistą, może nie kazdemu się podoba to fakt, ale cały hejt na nich jest tylko przez to, że zrobili takie jebane show w tym roku. A to jeszcze nie koniec. :]

Ps. to nie jest hiphop ale i tak Popek > 3/4 polskich grajków

Pod jakim wzgledem robia z*******a muzyke?

Bitów? Chyba zartujesz Robert M z dobrym bitem ma tyle wspolnego ze go slyszal u kogos innego.

Tekstu? Przekazu?  Zart dekady.

Jakie oni show zrobili czlowieku? Gdzie w gimanzjum?

Ale nie zaraz bedzie riposta 'nie podoba sie nie komentuj' tylko wlasnie ze po to jest ta opcja

Opublikowano

Pod jakim wzgledem robia z*******a muzyke?

Bitów? Chyba zartujesz Robert M z dobrym bitem ma tyle wspolnego ze go slyszal u kogos innego.

Tekstu? Przekazu?  Zart dekady.

Jakie oni show zrobili czlowieku? Gdzie w gimanzjum?

Ale nie zaraz bedzie riposta 'nie podoba sie nie komentuj' tylko wlasnie ze po to jest ta opcja

1 miejsce na olisie przez bardzo długi czas w sumie dalej są w topce. Prawie potrójna platyna, a zaraz wychodzi ich druga płyta.  Nie tylko gimnazjum ich słucha, marny stereotyp. Nie rzucam marnymi ripostami jakie podałeś, sam takim czymś gardze bo to dziecinada, ale trzeba być głupim by nie twierdzić, że zrobili największy szum w Polsce od dawna.

Opublikowano

1 miejsce na olisie przez bardzo długi czas w sumie dalej są w topce. Prawie potrójna platyna, a zaraz wychodzi ich druga płyta.  Nie tylko gimnazjum ich słucha, marny stereotyp. Nie rzucam marnymi ripostami jakie podałeś, sam takim czymś gardze bo to dziecinada, ale trzeba być głupim by nie twierdzić, że zrobili największy szum w Polsce od dawna.

Bonus BGC też zrobił szum xD

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Popek nie jest raperem tylko zerem!! :)

ZBUKU wydał 2 solowe płyty na ktorych rozjebał system więc nie obrażaj go :)

Źle zrobił że zaczął nagrywać z Chadą który podobno go promuje chociaż ZBUKU ma 2x większy fajm od Tomasza :)

Quebo to zero.

OSTR spoko

Śliwa jeszcze nie raz rokurwi system

Białas myśli że jest najlepszym MC w PL

King Tomb myśli że jest najlepszym freestylowcem

beka w c**j!!

KeaN spoko bo przynajmniej coś nowego zniósł na PL scene (maske)

polecam rapera Ejdrjen

Ma podwójny fame niż Chada? No chyba nie sądzę, może u gimbów, chociaż teraz Chada jest całkiem w modzie hehe za czasów płyty WGW było troche inaczej a płyty z PIHem o nas dla was to już w ogole gimby go nie znaly, teraz się do niego dowalili bo wszyscy słuchają.  Gdyby Tomasz go nie wypromował to nikt by o nim nie usłyszał, zbuku nie rapował tak jak Ci się wydaje, dopiero gdy dostał dobrą szansę od Chady to zaczął działać, ale nie mam nic do zbuka w sumie, tym bardziej, że zadaje się z Chadą :) Ale mi to coś nowego maska... 

W podziemu chłopaki rozwalają, a Wy się jakimiś jak to paluch nawinął nadmuchanymi gwiazdkami z dziurawymi wentylami przejmujecie, ew jak ktoś nie zna to niech się zagłębi w stare gangsta rapsy #west>east 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Dla mnie ten cały ich Gang to nie rap. Jak to powiedział Popek "Muzyka to zabawka, jak będę chciał to zarymuję se do tanga". Mimo to sam uważam, że ta ich muzyka to dno.

Jeśli słuchasz ambitniejszych raperów polecam posłuchać chociażby Tau, a jego stare płyty jeszcze spod ksywki Medium to kozaki.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Quebo to zero.

No człowieku, naprawdę? Szanujmy się :/ 

Wracając do tematu - wrzucanie wszystkich polskich raperów do jednego worka to głupota. Są jeszcze tacy, którzy wiedzą, co robią i potrafią to robić. OSTR, Bonson, Miuosh, Que, Małpa, Planet, TMK, Skor, Buka, Huczu, Rover, GURAL, Sitek.... o kimś pewnie zapomniałam.

Za przeproszeniem, pie******e w stylu JPJPJPJP jest słabe, ale są ludzie, którzy mają coś do przekazania i ich się trzymajmy. 

­

tMjZlYU.png

Opublikowano

up. Miuosh zaczął robić zjeb**ną muzykę - ale to według mnie. 

Każdy lubi co lubi, o gustach i guścikach raczej nie warto dyskutować, bo to jedynie szerzy prowokacje. Jak interesują Cię ciek­awe osoby to spórz chociażby na Piha, Małpę czy OSTRa.

Co do samego Kaena - nie komentuje tego, bo po prostu szkoda pisac jakiegos hejta. Do mnie te "rapsy" w ogóle nie docierają, za przeproszeniem pier**lenie o gównie w złotku. 

Co do Kleszcza i DiNa - właśnie puściłam przykładowe 3 nutki i nie podoba mi się to. 

Opublikowano

Większa część polskiego rapu to ch**, dupa i kamieni kupa, która jest skierowana głównie dla gimbazy. Jednak są jeszcze osoby, które wnoszą coś swoją osobą na polski rynek muzyczny.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Mi duet Kleszcz & Dino przypadł do gustu, kupiłem płytę - według mnie jest nieźle.

__

Quebo - tak jak ktoś wyżej napisał - też uważam go za zero.

__

Natomiast co sądzicie na temat raperów takich jak Łona, Taco Hemingway, Pokahontaz - i wytwórni MaxFloRecords? Mi osobiście oni przypadli do gustu zwłaszcza Taco i Łona, którzy nie należą do wytwórni ale robią niezłą robotę :)

784091427630431250239.png
Regulamin sygnatur

Pomocnik
Opublikowano

jak można uważać najpopularniejszego rapera w pl za zero, co wy k***y osiągnęliście w życiu xD

mówienie że rapscena to w 80% gówno to idiotyzm, jak wiedza na temat rapu ogranicza się do Guziora czy Kartkiego to tak k***a jest

poszukajcie czasami czegoś z podziemia to zrozumiecie, że wcale nie jest źle

nawet kawałki z mainstreamu są o wiele lepsze niż rap np. niemiecki

przekazu w rapie teraz nie ma bo polaczki idą ślepo za zachodem

a rap z ameryczki jest głównie uważany za najlepszy bo język dobrze brzmi k***a czasami mam wrażenie że Eldo miał większy przekaz niż Young Thung.

ps. znawcy co słuchają buki najlepsi xD

Opublikowano

jak można uważać najpopularniejszego rapera w pl za zero, co wy k***y osiągnęliście w życiu xD

mówienie że rapscena to w 80% gówno to idiotyzm, jak wiedza na temat rapu ogranicza się do Guziora czy Kartkiego to tak k***a jest

poszukajcie czasami czegoś z podziemia to zrozumiecie, że wcale nie jest źle

nawet kawałki z mainstreamu są o wiele lepsze niż rap np. niemiecki

przekazu w rapie teraz nie ma bo polaczki idą ślepo za zachodem

a rap z ameryczki jest głównie uważany za najlepszy bo język dobrze brzmi k***a czasami mam wrażenie że Eldo miał większy przekaz niż Young Thung.

ps. znawcy co słuchają buki najlepsi xD

o k***a najlepszy dzis XDDD

DhyEdvI.gif

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ogólnie polski rap schodzi moim zdaniem na sam dół. Teraz sam słucham zagraniczniaków, robią robotę :)

"Don't be afraid to give up the good to go for the great." ~ John Rockefeller

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sprawa wygląda tak, że coraz więcej osób wie jak łatwo z tego zarobić. Więc kreują coś co ma przykuć uwagę, nabijając sobie wyświetlenia etc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...