Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy łatwo będzie mi się przerzucić z Visual C# na jakiś język który działa w Unity 5 (UnityScript, C# i Boo) ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy Ty naprawdę pytasz czy ciężko będzie się przerzucić z C# na C#? Hmm, zastanówmy się...

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Dopiero się uczę 1 języka......., i nie wiedziałem że Visual C# = C#

Raczej nie trudno się domyślić, że mają "coś" wspólnego. Jak już taka genialna myśl zakiełkuje w umyśle to można sprawdzić w 2m na wiki zamiast się ośmieszać;)

Co do reszty języków: Boo nie jest dobrym wyborem, gdyż z racji tego, że niecały 1% użytkowników Unity go stosuje jego dokumentacja nie jest rozwijana, UnityScript znowu to taki JavaScript dla Unity - ja osobiście nie przepadam za JavaScriptem. C# to najlepszy wybór z wielu względów (jedyny wg mnie przypadek gdy powinieneś wybrać któryś z pozostałych dwóch to jeśli znasz go bardzo dobrze).

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Raczej nie trudno się domyślić, że mają "coś" wspólnego. Jak już taka genialna myśl zakiełkuje w umyśle to można sprawdzić w 2m na wiki zamiast się ośmieszać ;)

Co do reszty języków: Boo nie jest dobrym wyborem, gdyż z racji tego, że niecały 1% użytkowników Unity go stosuje jego dokumentacja nie jest rozwijana, UnityScript znowu to taki JavaScript dla Unity - ja osobiście nie przepadam za JavaScriptem. C# to najlepszy wybór z wielu względów (jedyny wg mnie przypadek gdy powinieneś wybrać któryś z pozostałych dwóch to jeśli znasz go bardzo dobrze).

Tym tokiem rozumowania nie trudno byłoby się domyśleć, że Java i JavaScript mają "coś" wspólnego.

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngVereX.

Czytaj całość - podobieństwo nazw jest bodźcem do sprawdzenia - nie każę się niczego domyślać.

Opublikowano

Co do tematu to tak... z resztą tak samo jak z każdym innym językiem, bo w każdym (chyba) są zmienne, tablice i wiele innych rzeczy.

Tym tokiem rozumowania nie trudno byłoby się domyśleć, że Java i JavaScript mają "coś" wspólnego.

W obu się programuje - proste.

pyhvh7E.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...